جذب انرژی از امواج اقیانوس دوبرابر میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، گروه تحقیقاتی دانشگاه آرامآیتی استرالیا که در خصوص پتانسیلهای بکر و استفاده نشده از انرژی موج تحقیق میکنند، مدل نوینی از توربین مبدل طراحی کردهاند که کارایی بیشتری نسبت به مدلهای مشابه دارد. این توربین میتواند منجر به استفاده تجاری گسترده از انرژی موج شود. نمونه اولیه این توربین دوگانه میتواند دو برابر بیشتر از مدلهای مشابه از امواج اقیانوس انرژی جذب کند.
ایده جذب انرژی از امواج اقیانوس قرنها پیش مطرح شد و طی سالهای اخیر ماشینهایی برای انجام این کار طراحی شد. سیستمهای چرخشی یکی از این ماشینها بود که انرژی را از حرکات عمودی و افقی استخراج میکند. ژنراتورهای سوراخمانند نمونه دیگری است که انرژی را از حرکت آب و هوا در اتاقکهای بتنی استخراج میکند.
یکی از روشهای رایج استخراج انرژی موج «نقطه شناور جذبکننده» نام دارد که شامل یک دستگاه شناور روی سطح و متصل به بستر دریا میشود. دستگاه شناور با حرکت امواج، بالا و پایین میرود و در همین حین مکانیسم مبدل انرژی را در بخش متصل به بستر دریا فعال میکند. بخش متصل به بستر دریا میتواند یک موتور پیشرانه دندانهدار باشد که از حرکت خطی برای چرخش پرهها و تولید انرژی استفاده میکند.
محققان استرالیایی ژنراتور نوین خود را با الهام از نقطه شناور جذبکننده طراحی کردهاند. رویکرد نقطه شناور جذبکننده برای جذب انرژی به سنسورها، محرکها و دیگر وسایل الکترونیکی نیاز دارد. این ابزارها به این دستگاه کمک میکند تا با امواج هماهنگ شوند گروه تحقیقاتی در مدل نوین از سنسورهای هماهنگکننده و وسایل الکترونیکی استفاده نکردهاند.
توربین جدید رویکردی منفعل دارد و دستگاه به طور طبیعی با بالا و پایین رفتن امواج حرکت میکند. دو چرخ توربین در نزدیکی یکدیگر و زیر قسمت شناور قرار دارند که در جهت مخالف یکدیگر میچرخند. این دو چرخ انرژی منتقلشده به ژنراتور را تقویت میکند. ژنراتور برای حفاظت بیشتر در قسمت شناور و بالایی این توربین قرار دارد و از طریق جعبه دنده تسمهای به چرخهای توربین متصل شده است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/