دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1400 - 00:33
فروزنده در گفت‌وگو با آنا:

کابینه پیشنهادی «رئیسی» جوان و با انگیزه است/معدل تخصص‌گرایی بیش از دولت‌های قبل

شجاعت «رئیسی» در انتخاب گزینه‌های جوان سخنگوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی گفت: رئیسی در انتخاب گزینه‌های جوان برای وزارتخانه‌ها شجاعت کرد.
کد خبر : 601033
فروزنده



گروه سیاست خبرگزاری آنا؛ کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم، در روز چهارشنبه (۲۰ مردادماه) تقدیم مجلس شورای اسلامی شد؛ همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد و از مدت‌ها قبل مورد تأکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته بود، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، اصل جوان‌گرایی را در انتخاب کابینه در نظر گرفته است.


مزایا و فواید حضور جوانان در مسئولیت‌های اصلی بدنه اجرایی کشور بر کسی پوشیده نیست و تجربه موفق ۸ سال دفاع مقدس و حضور فرماندهان جوان و کارآمد در رأس امور دفاع مقدس، گواهی بر این قضیه است، البته همان‌طور که رهبر معظم انقلاب نیز فرموده بودند، مقصود از دولت جوان انقلابی، صرفاً سن افراد نیست و در این خصوص روحیه جهادی، فعالیت مفید و نشاط در کار نیز، حائر اهمیت است.


در دوره اول دولت تدبیر و امید، میانگین سنی کابینه ۵۷ و در دوره دوم نیز، ۵۸ سال بوده است؛ بخشی از بدنه مردم معتقدند که اگر وزرای جوان‌تری در این دولت‌ها حضور داشتند، رسیدگی به امور با جدیت بیشتری دنبال می‌شد و هم‌اکنون شرایط کشور بهتر بود، همین امر موجب شد تا سید ابراهیم رئیسی در انتخاب کابینه دولت سیزدهم، به اصل جوان‌گرایی اهمیت بیشتری دهد، به‌طوری‌که میانگین سنی کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور، ۵۲ سال است و علاوه بر این، ۷ نفر از وزرا، کمتر از ۵۰ سال سن دارند. به باور کارشناسان، در کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم علاوه بر جوان‌گرایی، تخصص‌گرایی نیز لحاظ شده است.


با توجه به شرایط کنونی، دولت سیزدهم بار سنگینی از مطالبات را بر دوش دارد؛ بخشی از این موارد، خواسته‌های به‌حق و طبیعی مردم است، اما عده‌ای سعی دارند خواسته‌های غیرممکن با وجود شرایط حال حاضر کشور را، به لیست توقعات مردمی اضافه کنند.




بیشتر بخوانید:


گام مؤثر رئیس دولت سیزدهم برای حل مشکلات با معرفی وزرای جوان/ میانگین سنی کابینه ۵۲ سال


اعتماد به انتخاب رئیس‌جمهور یک اصل در ارزیابی کابینه است


جوانگرایی کابینه سیزدهم در سوابق گزینه‌های پیشنهادی مشهود است




بر همین اساس، گفت‌وگویی با لطف‌الله فروزنده سخنگوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی انجام داده‌ایم که در زیر می‌خوانید:


آنا: آقای فروزنده، به عنوان اولین سؤال بفرمایید که با در نظر گرفتن میانگین سنی ۵۲ سال کابینه مدنظر رئیس‌جمهور و حضور ۷ وزیر کمتر از ۵۰ سال در لیست پیشنهادی، به عقیده شما جوان‌گرایی در دولت سیزدهم لحاظ شده و اگر این چنین هست، چه آثار و ثمراتی به همراه خواهد داشت؟


فروزنده: ما در آستانه گام دوم انقلاب قرار داریم و در گام دوم نیز تأکید مقام معظم رهبری در به‌کارگیری نیروهای جوان، انقلابی، متخصص و توانمند است. حجت‌الاسلام رئیسی انصافاً این شجاعت را به خرج داد تا از جوانان در کابینه استفاده ‌کند. نفس وجود جوانانی که با کار آشنا هستند و روحیه انقلابی و شجاعت تغییر و تحول دارند، باعث حرکت می‌شود و حتماً تیمی بانشاط مستقر خواهد شد.


تربیت مدیران سطوح پایینی زیر نظر وزرا انجام شود


بنده این را یک دستاورد مهم می‌دانم و امیدوارم تربیت مدیر در سطح پایین‌تر هم زیر نظر وزرا انجام ‌شود تا در نتیجه یک رویش نیروی انسانی به‌وجود آید، زیرا تغییر و تحول در کار و حاکمیت روحیه انقلابی، مؤثر است؛ به‌خصوص در این کابینه، جوان‌هایی که انتخاب‌شده‌اند، تحصیلات و تجربه کاری پنج، شش ساله داشته و نه خیلی جوان و نه خیلی مسن هستند. کابینه پیشنهادی طوری انتخاب شده که تا حدودی تجربه و نیروی جوانی و انگیزه را داشته باشند.


کابینه پیشنهادی «رئیسی» جوان و با انگیزه است/معدل تخصص‌گرایی بیش از دولت‌های قبل


آنا: با توجه به اینکه تمامی وزرای پیشنهادی، در دانشگاه‌های معتبر خارجی یا داخل کشور تحصیل کرده‌اند و در حوزه وزارت‌خانه پیشنهادی، سابقه فعالیت دارند، به نظر شما مسئله تخصص‌گرایی چقدر در کابینه حجت‌الاسلام رئیسی لحاظ شده است؟


فروزنده: همان‌طور که شما گفتید، اکثریت‌ وزرای پیشنهادی دارای تحصیلات بالا هستند و علاوه بر این تحصیلات، تجربه خیلی خوبی در حوزه‌های مربوطه دارند، نیروهای جوان علاوه بر تحصیلات بالا از دانشگاه‌های معتبر، انصافاً انسان‌های محقق و صاحب برنامه‌ای هستند و در زمینهٔ مربوطه تفکر داشته و چالش‌ها را می‌دانند؛ به نظرم معدل مدرک، سن و تخصص کابینه پیشنهادی برای دولت سیزدهم، به‌مراتب نسبت به دولت‌های قبلی بیشتر است.


آنا: به عقیده شما، توقعات از دولت سیزدهم چیست؟ مطالبات صحیح و بیش‌ از حد، یعنی آن چیزهایی که در توان دولت نیست را چگونه می‌توان از هم تفکیک کرد؟


فروزنده: موضوع عمده و مهم این است که مردم به شخص حجت‌الاسلام رئیسی و دولت وی امیدوار هستند. آقای رئیسی واقعاً همان‌ طور که در همه مراحل صادقانه با مردم صحبت کرده، هم‌اکنون نیز همین است. مردم ما هم فهیم هستند و سختی کار در شرایط کنونی را درک می‌کنند؛ اگر مردم احساس کنند دولت‌مردان با تمام وجود، هر چه ظرفیت دارند را به میدان آورده و کار و تلاش می‌کنند، طبیعتاً با دولت همراهی می‌کنند.


نوع برخورد رئیسی با چالش کرونا آثار و برکات بسیاری به همراه دارد


روشن است، اولویت‌ها همین است که بر روی آن‌ها دست گذاشته‌ شده است. در یک هفته اخیر در حالی‌ که دولت اصلی هنوز مستقر نشده، نوع برخوردش را با چالش کرونا می‌بینید که آثار و برکات بسیاری به همراه داشته است. حجت‌الاسلام رئیسی، حل کردن مسئله واکسن و پروتکل‌ها را در دستور کار قرار داده که این خودش موجب همراهی مردم می‌شود.


طبیعتاً در بحث تورم، تثبیت بازار، رونق تولید و جلوگیری از گرانی، دولتمردان برنامه‌هایی دارند که وزرا هم کم‌ و بیش امروز برنامه‌هایشان را بیان می‌کنند. من شخصاً امیدوارم و فکر می‌کنم کارهایی که دولت انجام می‌دهد باعث خوش‌بینی و اعتماد مردم می‌شود.


وقتی دولت منسجم باشد و کار کند و مردم هم حمایت کنند، هیچ مشکلی نیست که قابل‌حل نباشد، خصوصاً که عمده مشکلات ما، مشکلات داخلی و عدم انسجام و مباحث مدیریتی است.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب