دانستیهای علمی/ ۲۴۲؛
چرا نمک خاصیت آنتیباکتریال دارد؟
نمک با کشیدن آب باکتریها، ساختار سلولی آنها را در هم شکسته و باعث نابودی عامل بیماریزا میشود.
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، نمک با مکیدن آب برخی از برباکتریها را از بین میبرد. این امر از طریق فرایندی به نام اسمز صورت میگیرد، در این حالت آب از باکتری خارج میشود تا غلظت نمک در هر طرف از غشای سلولی متعادل شود. پروتئینهای باکتریایی مانند آنزیمها بدون آب قادر به انجام کاری نیستند و درنهایت سلول به طور خود به خودی فرومیریزد و از بین میرود.
برخی از باکتریها توانایی تحمل نمک را دارند، این ویژگی نمکتابی نام دارد. نمکتابی به معنای سازگاری موجودات زنده با شرایط بسیار شور یا تحمل شوری است. برخی گونههای استافیلوکوک (باکتری عامل عفونت، مسمومیت خونی و مرگ) نمکتاب هستند. این عوامل بیماریزا یک سیستم هشدار نمک دارند و با استفاده از مولکولهای اسفنجی مانند مانع از اتلاف آب میشوند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/