دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان صورت گرفت؛

توسعه آزمایش کرونای جدید مبتنی بر فناوری نانو

محققان دانشگاه تولین با استفاده از نانوذرات، نوع جدیدی از آزمایش خون را برای یافتن عفونت‌های پنهان کرونا در بدن توسعه داده‌اند.
کد خبر : 599576
تست



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، آزمایش‌های «پی‌سی‌آر» (PCR) سواب بینی یک روش استاندارد برای تشخیص COVID-۱۹ است. اما گاهی اوقات این آزمایش‌ها از دقت کافی برخوردار نیستند و نمی‌توانند مواردی را به‌درستی تشخیص دهند. ازاین‌رو محققان دانشگاه تولین با استفاده از نانوذرات نوع جدیدی از آزمایش خون را برای یافتن این عفونت‌های پنهان در هر نقطه از بدن توسعه داده‌اند. بر اساس مطالعه جدیدی که در نشریه «نیچر نانوتکنولوژی» (Nature Nanotechnology) منتشر شده، ازآنجاکه این آزمایش از هدفی استفاده می‌کند که در خون ثابت می‌ماند، می‌تواند کرونا را هفته‌ها پس از عفونت اولیه تشخیص دهد.


این آزمایش حباب‌های کوچک محصور در چربیِ مواد سلولی به نام «وزیکول‌های خارج سلولی» (extracellular vesicles) را تجزیه‌وتحلیل می‌کند. این وزیکول‌ها در خون جمع می‌شوند و محتویات آنها را در برابر تخریب توسط آنزیم‌ها محافظت می‌کنند. سلول‌های آلوده به کرونا وزیکول‌هایی را ترشح می‌کنند که حاوی RNA ویروس هستند. محققان این وزیکول‌ها را با استفاده از آنتی‌بادی ضبط کردند و سپس آنها را با وزیکول‌های چربی مصنوعی که با یک عامل آزمایش بارگیری شده بودند، ترکیب کردند.


این آزمایش قادر به شناسایی RNA کرونا در نمونه‌های خون بزرگ‌سالان بستری بود که یک یا چند آزمایش سواب بینی منفی داشتند اما درنهایت کرونای آنها مثبت تشخیص داده شد.


به گفته محققان: «این فناوری می‌تواند به پزشکان یک ابزار غربالگری ثانویه برای موارد مشکوک به کرونا که از طریق آزمایش پی‌سی‌آر منفی هستند، ارائه کند.


انتهای پیام/۴۱۱۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب