هر کالای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی دچار مشکل قاچاق معکوس میشود/ رانت ارزی منجر به قاچاق معکوس دارو شده است
مجتبی توانگر در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا در واکنش به اینکه با توجه به شیوع کرونا، اخیرا بحث قاچاق معکوس دارو به ویژه داروی آموکسیسیلین مطرح شده است، بحث قاچاق بالعکس تا چه اندازه در کشور جدی است و بیشتر در چه زمینههایی صورت میگیرد؟ گفت: تقریبا هر کالای مشمول ارز ۴۲۰۰، دچار مشکل قاچاق معکوس است که دارو هم از این قضیه مستثنی نیست. زمانی که دارو با ارز ۴۲۰۰ وارد میشود و یا مواد اولیه تولید آن مشمول ارز ۴۲۰۰ است، این فاصله بیش از ۲۰ هزار تومانی ارز دارو و ارز در بازار موجب قاچاق معکوس میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: دارویی که به نرخ یک دلار وارد می شود و ۴۲۰۰ تومان هزینه در پی دارد، لب مرز به همان نرخ یک دلار به فروش میرسد، یک دلاری که لب مرز نه ۴۲۰۰ بلکه ۲۵ هزار تومان است.
توانگر با تاکید بر اینکه قاچاق معکوس فقط معطوف به دارو نیست و شامل اقلام و کالاهای دیگر نیز میشود، تصریح کرد: لذا قاچاق معکوس درباره دام و گندم هم رخ میدهد. مشکل همان رانت ارزی است که متاسفانه دولت دوازدهم برای حذف آن و توزیع مابه التفاوت آن اقدامی نکرد.
بیشتر بخوانید؛
بیتوجهی به صادرات دارو علت قاچاق معکوس آن است
ماجرای قاچاق معکوس دارو با شیوع کرونا/ وقتی قاچاقچیان دارو، صادراتچی میشوند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تک نرخی بودن ارز را از جمله راههای جلوگیری از قاچاق معکوس دانست و خاطرنشان کرد: واضح است که وجود نظام ارز چند نرخی، علت اصلی قاچاق معکوس است. باید پس از گذشت ۳ سال و نیم از توزیع ارز ۴۲۰۰ که به ازای آن هم گرانی و هم کمبود کالا ناشی از قاچاق معکوس را تجربه کردیم، این روند تغییر کند.
توانگر با تاکید بر حذف رانت ارزی یادآور شد: در حقیقت بدون حذف رانت ارزی هیچ اقدام موثری برای جلوگیری از قاچاق معکوس نداریم. اگرچه در هر صورت نظام توزیع نیازمند اصلاح و شفافسازی است تا بتوان کالا در داخل شبکه ردیابی کرد و جلوی انحراف کالا به سمت قاچاق و احتکار را گرفت.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/