اگر دو سیاره گازی به یکدیگر اصابت کنند، چه اتفاقی میافتد؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، با وجود این که پویایی مداری احتمال برخورد دو سیاره گازی بزرگ به یکدیگر را به طور قابلتوجهی کاهش میدهد؛ اما احتمال وقوع چنین حادثهای در زمان شکلگیری سیستم سیارهای وجود دارد. نتیجه برخورد دو سیاره گازی به سرعت و زاویه اصابت بستگی دارد.
برخورد مستقیم معمولاً منجر به ادغام کامل سیارات گازی بدون از بین رفتن مواد، چه در هستههای جامد و چه در پوشش گازی، میشود. در صورتی که سرعت برخورد بیشتر باشد، بخش اعظمی از پوشش گازی از بین میرود و هسته دو سیاره ادغام میشود. اگر سرعت برخورد بسیار بالا باشد، هر دو سیاره تکه تکه شده و نابود میشوند.
اگر برخورد دو سیاره غیرمستقیم یا به عبارتی مورب باشد، نتایج متفاوتی بروز میکند. برای مثال اگر هستهها با یکدیگر برخورد نکنند، هر دو سیاره بخش قابلتوجهی از پوشش گازی خود را از دست میدهند اما ادغام نمیشوند. در صورتی که هستهها با زاویهای به یکدیگر برخورد کنند، احتمال ادغام وجود دارد اما ممکن است سیارات ادغام نشوند. در این حالت نیز بخش بزرگی از پوشش گازی از بین میرود.
در برخوردهای اریب هیچ اختلالی در سیارات به وجود نمیآید و هر دو بدون از دست جرم در یک مدار به حرکت خود ادامه میدهند. اثرات اصابت مورب میان غولهای گازی میتواند منجر به تغییر شکل یا شفافیت آنها شود.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/