با حذف حقابهها و احداث سد، تالابها و رودخانهها را خشکاندیم
به گزارش خبرنگار محیطزیست گروه جامعه خبرگزاری آنا، عیسی کلانتری پیش از ظهر امروز در آیین افتتاح و بهرهبرداری از طرحهای سازمان حفاظت محیطزیست، با تأکید بر چالشهای بسیار بزرگی که ایران و نسلهای بعدی را تهدید میکند، گفت: اصلیترین مسئله حفظ منابع تجدیدپذیر کشور که برای رفع آن باید سیاستهای متضاد امروز توسعه تبدیل به تعامل شود.
وی با بیان اینکه اکنون شاهد استفاده بیشازحد و توان اکولوژیک و پایدار کشور از منابع آبی هستیم، افزود: با حذف حقابههای محیطزیستی که برخلاف استانداردهای تعیینشده است در حال حاضر به جای حداکثر ۴۰ درصد استفاده از آبهای تجدیدپذیر حدود ۱۰۰ درصد آن استفاده شده است؛ با ساخت سدها تالابها را خشکاندیم و رودخانهای را از بین بردیم.
رئیس سازمان محیطزیست عنوان کرد: بهرهبرداری بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی منجر به این شده که سالیانه صدها میلیون تن نمک از زیرزمین به روی زمین انتقال یافته و باعث کاهش حاصلخیزی خاکها و طغیان غبارهای نمک شده است.
کلانتری ضمن تأکید بر اینکه فرسایش خاک ۳۴ برابر بیشتر شده است افزود: سالیانه بیش از ۲.۱ کیلوگرم در مترمربع خاک حاصلخیز را از دست میدهیم درحالیکه سالیانه تنها حدود ۳۵ گرم خاک در مترمربع به طور متوسط در طبیعت ایران به وجود میآید و این در حالی است که عمق متوسط خاکهای زنده کشور فقط ۲۲ سانتیمتر است.
وی عقبافتادگی تاریخی در استفاده از منابع انرژیهای تجدیدپذیر مانند آفتاب و باد در کشوری که متوسط سالیانه بیش از ۳۰۰ روز آفتابی دارد را یکی دیگر از چالشهای دانست و گفت: البته عمده دلیل این عقبماندگی تحریمهای آمریکا بوده است.
کلانتری با تأکید بر اینکه عمده دلیل تخریب منابع آبوخاک و پوشش گیاهی و تنوع ژنتیکی کشور ناشی از قانونگذاریها و تصمیمسازیهای ناپایدار و غلط در کشور بوده است ابراز کرد: امیدواریم با دستورات اخیر مقام معظم رهبری به اینگونه سیاستگذاری قانونی و ناپایدار سریعاً پایان داده شود.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/