چه شرکتی ثبت کنیم؟ انواع شرکتها در ایران را بشناسید
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، این روزها افراد زیادی به دنبال این هستند که کسبوکار جدی خود را شروع کنند و این امر مستلزم ثبت شرکت خواهد بود. اگر به فکر ثبت شرکت افتاده باشید یا راجع به آن تحقیق کرده باشید، حتماً میدانید که شرکتهای تجاری در ایران به انواع مختلفی دستهبندی میشوند که شرکت سهامی خاص، با مسئولیت محدود و دانشبنیان مهمترین آنها هستند. به طور مثال، حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال (صد هزار تومان) است که به سهمهایی مساوی تقسیم میشود و حداقل تعداد سهامداران آن نیز طبق قانونی باید سه نفر باشد. این مقاله، یک راهنمای کامل برای انواع ثبت شرکت در ایران است.
شرکتها در ایران به دو دسته تجاری و غیرتجاری دستهبندی میشوند.
دسته اول: شرکتهای تجاری
نوعی از شرکت است که تحت قوانین تجارتی تشکیل میشود و هدف از ایجاد آن کسب سود و منفعت و تقسیم آن میان اعضا است. فعالیت این مجموعهها عمدتاً پیرامون امور تجاری و بازرگانی است.
مطابق با ماده ۲۰ قانون تجارت ایران، شرکتهای تجاری به هفت نوع تقسیم میشوند:
شرکتهای سهامی (عام و خاص)، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی و تعاونیهای تولید و مصرف.
دسته دوم: شرکتهای مدنی
نوعی از شرکت است که از اجتماع مالکان متعدد و تجمیع سرمایههای نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی به وجود میآید، با این تفاوت که مالکیت این سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت انتقال نمییابد و هر شخص جداگانه مالک سرمایه خود خواهد بود. همچنین این مجموعهها به صورت مشارکتی اداره میشوند.
اشخاصی که متقاضی ثبت این نوع شرکت در ایران هستند، معمولاً یکی از این سه نوع را انتخاب میکنند:
شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی خاص و شرکت دانشبنیان.
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
شرکتهای با مسئولیت محدود دارای بیشترین متقاضی ثبت هستند و محبوبترین نوع شرکت در ایران محسوب میشوند.
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل میشود و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه آنها به قطعات سهام تقسیم شود، فقط به میزان سرمایه خود در شرکت، مسئول بدهیها و تعهدات شرکت هستند.
متقاضیان اصلی ثبت شرکتهای با مسئولیت محدود عمدتاً اشخاص و کسبوکارهایی هستند که قصد فعالیت در زمینههای زیر را دارند:
شرکتهای پیمانکاری، شرکتهای بازرگانی، شرکتهای کامپیوتری، شرکتهای هواپیمایی و شرکتهای خدماتی.
ثبت شرکت سهامی خاص
شرکتهای سهامی خاص نوع دیگری از شرکتهای تجاری هستند. حداقل تعداد اعضا برای ثبت شرکت سهامی خاص سه نفر است و کمترین میزان سرمایه اولیه برای تاسیس آن نیز یک میلیون ریال است. همچنین وجود دو بازرس در این مجموعهها الزامی است و برای هر یک از سمتهای مدیرعامل، رئیس هیئتمدیره و نایبرئیس نیز باید افرادی معرفی شوند.
گفتنی است که طبق قانون، سرمایه این شرکتها در هنگام تاسیس باید منحصراً توسط موسسان آن تامین شود و به سهمهایی مساوی تقسیم گردد. همچنین پس از ثبت شرکت سهامی خاص، امکان داد و ستد سهام آن در بازار بورس اوراق بهادار وجود ندارد و فقط بین افراد قابل معامله خواهد بود. باید اشاره کرد که مسئولیت هر یک از سرمایهگذاران در قبال بدهیهای احتمالی شرکت، به میزان سهم آنها در شرکت خواهد بود.
متقاضیان ثبت شرکت سهامی خاص را عمدتاً افرادی تشکیل میدهند که قصد راهاندازی کسبوکار در رشتههای زیر را دارند:
شرکتهای تولیدی، شرکتهای عمرانی، شرکتهای نفتی، شرکتهای پتروشیمی، شرکتهای دولتی و شرکتهای بورس.
ثبت شرکت دانشبنیان
برای ثبت شرکت دانشبنیان ابتدا باید شرکتی تجاری یا مدنی ثبت کنید و سپس برای دریافت مجوزهای لازم و تبدیل آن به شرکت دانشبنیان اقدام نمایید. مهمترین مزایای شرکتهای دانشبنیان را میتوان معافیتهای مالیاتی و حمایتهای دولتی دانست.
ثبت تغییرات شرکت
پس از ثبت شرکت در ایران، هر نوع تغییری در مجموعه نظیر افزایش سرمایه، تغییر نشانی و کد پستی، جابهجایی سمت افراد و مواردی از این دست باید به ثبت رسمی برسند. این روند با تنظیم صورتجلسه و امضای شرکا آغاز میشود و با چاپ آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار به انجام میرسد. در نتیجه، هر نوع تغییر ساختاری در شرکت باید ثبت و اطلاعرسانی شود.
موسسه حقوقی آسانثبت برای تسریع امور ثبتی اقدام به ایجاد سامانههایی هوشمند برای ثبت شرکت و تغییرات آن کرده است. این سامانهها به تمامی هموطنان در داخل و خارج از کشور امکان میدهند تا با کمترین هزینه و به دقیقترین شکل ممکن به کارهای ثبتی مجموعه خود رسیدگی کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت آسانثبت به نشانی www.asansabt.com مراجعه نمایید یا برای مشاوره با شماره تلفن ۰۲۱۴۳۴۹۸ تماس حاصل فرمایید.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/