نیمی از جمعیت آموزش عالی کشور در حوزه علوم انسانی هستند
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دوازهمین جشنواره بینالمللی فارابی با حضور نخبگان حوزه ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، امروز یکشنبه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۰ به صورت حضوری و برخط در حال برگزاری است.
حسین میرزایی، رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این جشنواره ضمن تسلیت شهادت امام محمدباقر(ع) و تبریک پیشاپیش عید غدیر گفت: همواره باید علمی را که بتواند برای جامعه به ثروت بیانجامد مورد حمایت قرار داد که این کار برای حوزه علوم انسانی کار آسانی نیست. در ابتدای سال ۱۳۰۱ تعداد دانشآموزان دوره ابتدایی و متوسطه ایران بالغ بر ۴۴۸۱۹ نفر بودند یعنی کمتر از نیم درصد جامعه تحصیلات ابتدایی و متوسطه داشتند و در سال ۱۳۲۰ نیز کل دانشجویان ایران ۳۳۶۷ نفر بود که تا سال ۱۳۵۵ به ۱۵۴۲۱۵ نفر رسید. اما امروز از جمعیت ۸۵ میلیونی ایران ۱۵ میلیون نفر دانشآموز و ۳ میلیون ۳۰۰ هزار نفر دانشجو هستند.
میرزایی گفت: با تلاشهای صورت گرفته توسط میرزا احسن رشدیه در آموزش و آموزش عالی و محمد بهمنبیگی در آموزش عشایری و توران میرهادی و دیگران ساختار وزارت معارف و وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم وزارت فرهنگ و آموزش عالی و دانشگاههایی چون دانشگاه تهران شکل گرفتند.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: نیمی از جمعیت فراگیران آموزش عالی را فراگیران علوم انسانی تشکیل میدهند و تولیدات بیشمار آنها در حوزه علوم انسانی سالانه در جشنواره بینالمللی فارابی جمعآوری و مورد بررسی قرار میگیرد و در بخش بینالملل نیز آثار ایرانشناسان و اسلامشناسان برجسته از دیگر کشورها دریافت میشود. همچنین در گروههای علمی ۱۵ گانه که کلیه رشتههای علوم انسانی و اسلامی را در بر میگیرد ۴۴۵۸ اثر و در بخش بینالملل نیز ۲۸۱ اثر دریافت و بررسی شده است.
وی افزود: براساس داوریهای چندگانه کمیتههای علمی و شورای علمی جشنواره از بین ۴۴۵۸ اثر در رده سنی بزرگسال ۱۱ اثر و در دره سنی جوان ۸ اثر واجد امتیاز لازم به عنوان برگزیده یا شایسته و در بخش بینالملل نیز از ۷ اثر برگزیده از کشورهای ایتالیا، افغانستان، بلژیک، آلمان، پاکستان، روسیه و تاجیکستان تقدیر شد.
میرزایی با بیان اینکه مجموع برگزیدگان جشنواره بینالمللی فارابی ۳۷ نفر است تاکید کرد: در بخش داخل و بینالملل در مجموع ۲۶ اثر که در واقع نیم درصد آثار دریافتی است امروز مورد تقدیر قرار میگیرند و علاوه بر آن به پاس احترام به شخصیتهای پیشگام مرحوم، پیشکسوت، مترجم برتر، نظریهپرداز برجسته، انجمن علمی برتر، نشریه علمی برتر از ۱۱ شخصیت تجلیل شد.
انتهای پیام/۴۱۶۲/
انتهای پیام/