نوع جدیدی از مواد تغییر فاز دهنده توسعه مییابد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مقدار زیادی انرژی مصرف میکنند بنابراین کنترل دمای انفعالی میتواند روش مناسبی برای کاهش انتشار کربن باشد. استفاده از مواد تغییر فاز دهنده از رویکردهای اصلی برای کنترل دمای انفعالی به شمار میروند و حالا محققان دانشگاه ای اند ام تگزاس موفق به توسعه کامپوزیت تغییر فاز دهنده شدند که به صورت سهبعدی چاپ میشود.
مواد تغییر فاز دهنده با تغییر دما بین فازهای ماده جابهجا میشوند. یکی از مهمترین کاربردهای این مواد در عایقبندی است. مواد تغییر فاز دهنده با جذب گرما به مایع تبدیل شده و باعث سرد شدن محیط اطراف میشود. با خنک شدن و کاهش دمای محیط، این مواد دوباره جامد میشوند و گرمای ذخیرهشده را آزاد میکنند.
مواد تغییر فاز دهندهای که تاکنون توسعه یافته ناکارآمد و پرهزینه بودهاند چراکه به پوستهای برای نگهداری از حالت مایع نیاز داشتند. ماده تغییر فاز دهندهای که محققان دانشگاه ای اند ام تگزاس توسعه داده که به صورت مستقیم در مواد ساختمانسازی ترکیب میشود. ساختار پشتیبانی این ماده ترکیبی از موم پارافین و رزین مایع است. درنهایت مادهای چسب مانند و نرم تولید میشود که به هر شکلی درمیآید.
وقتی ماده به شکل دلخواه درآمد، تحت نور فرابنفش قرار میگیرد تا سفت و سخت شود. درنتیجه این فرایند مادهای جامد و مستحکم به دست میآید که مناسب ساخت و ساز بوده و علاوهبراین حاوی مواد تغییر فاز دهنده است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/