پهپادها برای شناسایی محل برخورد شهاب سنگها آموزش میبینند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پیدا کردن محل سقوط شهاب سنگهای بزرگ روی زمین برای دانشمندان کار سختی نیست ولی زمانی که دهانه برخورد این شهاب سنگها از حد معینی کوچکتر باشد باید جستوجوهای گستردهای صورت گیرد تا نقطه دقیق برخورد این اجرام آسمانی با زمین پیدا شود. گروهی از مهندسان به تازگی پروژهای را آغاز کردند که در آن پهپادها را برای شناسایی محل سقوط شهاب سنگها آموزش میدهند.
بیشتر بخوانید:
هوش مصنوعی میتازد/ یادگیری ماشین؛ سریعترین صنعت در حال رشد
طبق گزارشهای منتشر شده از سوی نهادهای بینالمللی سالانه کمتر از ۲ درصد شهاب سنگهای کوچکی که با زمین برخورد میکنند شناسایی و مورد آزمایش قرار میگیرند. حال دانشمندان برای شناسایی تعداد بیشتری از این مهمانان ناخوانده الگوریتمهای هوش مصنوعی را به نحوی توسعه دادهاند که پهپادهای مجهز به این فناوری در هنگام پرواز سطح زمین را به دقت بررسی کرده و با تفکیک سنگهای معمولی از شهاب سنگها محل سقوط این اجرام کیهانی را مشخص میکنند. در حقیقت با این روش علاوه بر امکان جستوجو در سطح وسیع درصد خطا در شناسایی گودالهای ایجاد شده به وسیله شهاب سنگها نیز کاهش مییابد.
یکی از مهندسان حاضر در این پروژه علمی گفت: «ممکن است تا مدت محدودی پهپادها نتوانند به درستی محل سقوط شهاب سنگها را پیدا کنند ولی به دلیل استفاده از فناوری هوش مصنوعی این دستگاهها پس از انجام هر مأموریت اطلاعاتی بیشتری از جنس و شکل سنگهایی که به دنبال آن هستند بهدست آورده و به تدریج مهارت خود را افزایش میدهند. شهاب سنگها منابع بسیار مهمی برای مطالعه تاریخچه حیات و نحوه شکلگیری جهان هستند و از همین رو جمعآوری نمونههای بیشتری از آنها میتواند به ارتقای دانش بشر کمک شایانی بکند.»
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/