از راهاندازی «خانه آرامش» تا انتقاد از چوبی که لای چرخ ابداعات قرار دارد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از اصفهان، اعضای هیئت رئیسه، رؤسای دانشکدهها و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در نشستی صمیمانه با منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان درباره مسائل و مشکلات شهری و لزوم ارتباط بیشتر دانشگاه با مجموعه مدیریت شهری بحث و گفتوگو کردند.
عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در این نشست گفت: دانشگاه خوب حال عمومی شهر را بهبود میبخشد، چراکه دانشگاه هر شهر، معضلات آن شهر را بهتر میشناسد و توانایی تربیت نیروی متخصص برای حل معضلات را دارد.
اصغر عالمیان افزود: دانشگاه بهعنوان مرکز تجمع نخبگانی شهر، نقش رساله حلالمسائل شهر را دارد و با تربیت مدیر متخصص و نیروی انسانی کاردان، در کاربست ظرفیتها و تواناییهای شهر، موفقتر عمل کرده و در تولید ایده و کار علمی راهگشاست.
دستهبندی رسانهای شهرها به دو حوزه تند و کُند
وی با گرامیداشت یاد و خاطره احمدعلی فروغی ابری مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان و مدیران پیشین این دانشگاه که در راهاندازی و قوت گرفتن این پایگاه علمی نقشآفرینی کردند، تأکید کرد: یکی از خلأهایی که نه فقط در مجموعه مدیریت شهری اصفهان بلکه در سراسر کشور احساس میشود و تبعات منفی بسیار دارد، آن است که ارزش اسوهها و نخبگان شهری مانند اسوههای علمی، فرهنگی، هنری و ... شناخته نشده و در زمان حیاتشان تکریم نشدهاند و متأسفانه به برگزاری یادبود یا ساخت تندیسی از این اسوهها بسنده میشود.
عضو هیئت علمی گروه مدیریت رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان هم بیان کرد: جایگاه سیاسی و حکومتی شورای اسلامی شهر فوق شهری است که میتواند در سطح منطقهای یا حتی ملی نقشآفرینی کند و با توجه به این جایگاه ویژه، انتظار میرود که در نواقص و عقبافتادگیهای شهری اصفهان نسبت به سایر شهرهای هم پایه، چارهای اندیشیده شود.
فائزه تقیپور با بیان دستهبندی رسانهای شهرها به دو دسته تند و کُند عنوان کرد: شهر اصفهان در دستهبندی رسانهای بهدلیل ساختار سنتی، روابط اجتماعی و سایر ملاحظات مربوطه، جزء شهرهای کُند محسوب میشود که دچار بیچابکی و پوشش فراگیر شده و این بیچابکی با نگاهی به موقعیت ملی و بینالمللی این شهر از لحاظ صنعتی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و توریستی، تناسب نداشته و توجه ویژه به این امر از جانب مراجع ذیصلاح لازم است.
عضو هیئت علمی گروه مدیریت و مدیرکل توسعه سلامت معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان نیز با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این دانشگاه درباره راهاندازی دانشکدههای موضوعی و مدارس عالی مأموریتگرا متذکر شد: تأسیس و بهرهبرداری از دانشکدههای موضوعی و مدارس عالی که عموماً عملگرا هستند مانند دانشکده حکمرانی، کلینیک روانشناسی، مدرسه عالی مدیریت، مدرسه عالی گیاهان دارویی، مدرسه عالی دوخت و دوز و فوتبال با مشارکت سایر دستگاههای دولتی یا بخش خصوصی میتواند در حل بسیاری از مسائل شهری، یاریگر مجموعه مدیریت شهری باشد.
توسعه نابرابر در توزیع تسهیلات برای مدیریت شهر مضر است
سیامک کورنگ بهشتی، توسعه نابرابر در توزیع تسهیلات، ثروت و امکانات شهری را برای مدیریت شهر مضر و مخرب خواند و تأکید کرد: اعضای شورای اسلامی شهر، منتخب اقشار مختلف یک جمعیت شهری هستند و رسالت مهم اجتماعی اعضا با توجه به این مقوله و دستهبندی نشدن شهروندان به طبقات مختلف یا بالا و پایین شهر و تقسیم و توزیع عادلانه منابع و امکانات رفاهی از الزامات شغلی شورای شهر موفق است.
وی از راهاندازی سرایی موسوم به «HOUSE PACE، هاوس پیس» خبر داد و یادآور شد: از این سرا با عنوان «خانه آرامش» یاد میشود و ویژه خدمترسانی به سالمندان با ارائه تخفیفات ویژه به اقشار کمدرآمد است و مأموریتی بین سرای سالمندان و بیمارستان دارد.
مجید دلشاد عضو هیئت علمی رشته برق و رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان هم گفت: بوروکراسی در ادارات و ارگانها، چوب لای چرخ ابداعات، ایدهها، پروژهها و کشف استعدادهاست و در بسیاری از موارد موجب میشود که انگیزه و علاقه نخبگان و فرهیختگان اعم از دانشجو یا استاد از بین برود و موجب دلسردی و سرخوردگی آنها یا بعضاً فرار مغزها شود.
معاون فرهنگی دانشجویی و عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان هم عنوان کرد: در حوزه تخصیص بودجه پژوهشهای فرهنگی، عدالت رعایت نمیشود و از اعضای جدید شورای اسلامی تقاضا داریم که حق دانشگاه آزاد اسلامی را از سایر مراکز آموزش عالی اخذ کنند.
سعید شریفی با تأکید بر آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری با شورای اسلامی شهر بهصورت مشارکتی و مسئلهمحور افزود: نظارت بر حسن اجرای عدالت اجتماعی ـ فرهنگی و توزیع متوازن امکانات و سرانهها مانند سرانه فضای سبز یا مجوزهای مختلف که توسط شهرداریها صادر میشود و همچنین مدیریت بر منع قانونشکنیهایی نظیر کمیسیون ماده ۱۰۰ که تبدیل به منبع درآمدی برای شهرداریها شده و اجحاف در حق قشر کمدرآمد بوده، تقاضای عمومی است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/