دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

چگونگی نقل‌وانتقالات دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی

امکان ثبت درخواست نقل‌وانتقالات دانشگاه آزاد اسلامی از روز ۱۵ تیرماه آغاز شد و دانشجویان متقاضی انتقال یا میهمانی می‌توانند تا ۱۵ مردادماه درخواست خود را در سامانه منادا ثبت کنند.
کد خبر : 593417
سردر سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی



به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امکان ثبت درخواست نقل‌وانتقالات دانشگاه آزاد اسلامی از روز ۱۵ تیرماه آغاز شد و دانشجویان متقاضی انتقال یا میهمانی می‌توانند تا ۱۵ مردادماه درخواست خود را در سامانه منادا ثبت کنند. موضوع نقل‌وانتقالات همیشه یکی از مسائل سؤال‌برانگیز دانشجویان است.


دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه بتوانند از امکان انتقالی و میهمانی استفاده کنند باید شرایط لازم را داشته باشند. در این مطلب به برخی از سؤالات پرتکرار دانشجویان پاسخ داده است.


۱-شرایط نقل‌وانتقالات در دانشگاه آزاد اسلامی است؟


برای استفاده از امکان نقل‌وانتقال و میهمانی در دانشگاه آزاد اسلامی، دانشجویان باید در سامانه منادا ثبت‌نام کنند. به دلیل بروز بیماری کرونا و مجازی شدن امور مختلف دیگر نیازی به حضور دانشجویان نیست.


۲- شرایط عمومی ثبت انتقال یا میهمان چیست؟


۱. نداشتن منع ادامه تحصیل به دلیل شرایط آموزشی، انضباطی و نظام وظیفه ۲. دانشجوی متقاضی حداقل یک نیمسال در واحد مبدأ ثبت‌نام نموده باشد. (به‌استثنای واجدین شرایط مهمانی یا انتقال از بدو پذیرش) ۳. انتقال صرفاً برای پذیرفته‌شدگان با آزمون و با توجه به ضوابط امکان‌پذیر است. ۴. انتقال و مهمانی دانشجویان دوره‌های خودگردان فقط به واحدهای مجری دوره‌های خودگردان امکان‌پذیر است. ۵. انتقال تنها در صورت وجود مقطع، رشته، گرایش و تطابق سال قبولی در واحد مقصد امکان‌پذیر است. ۶. انتقال در هر یک از مقاطع تحصیلی در نیمسال آخر تحصیلی ممنوع است. ۷. در صورت داشتن مجوز مهمانی (یک ترم) در مقطع کارشناسی ارشد، اخذ پایان‌نامه صرفاً با موافقت واحدهای مبدأ و مقصد امکان‌پذیر است. و اخذ رساله در مقطع دکتری برای دانشجویان میهمان (یک ترم) ممنوع است. ۸. انتقال و مهمانی در مقطع دکترای تخصصی به غیر از ضوابط خانواده شاهد و ایثارگران، دانشجویان بیمار و معلول، ماده ۷۱ قانون خدمات کشوری، جدول هم‌ترازی آیین‌نامه ممنوع است. ۹. انتقال مجدد در هر مقطع تحصیلی به غیر از ماده ۱-۱۲ آیین‌نامه ممنوع است. ۱۰. انتقال و مهمانی از واحد الکترونیکی (با توجه به غیرحضوری بودن تحصیل) به سایر واحدهای دانشگاهی ممنوع بوده و بالعکس با توجه به ضوابط امکان‌پذیر است. ۱۱. انتقال و مهمانی از واحدهای بین‌الملل تنها به واحدهای بین‌الملل امکان‌پذیر است. ۱۲. انتقال و مهمانی پذیرفته‌شدگان آزمون‌های اختصاصی واحدهای امارات، بین‌المللی ارس و بین‌المللی کیش بر اساس‌نامه شماره ۲۶۳/آ/د مورخ ۷/۲/۱۴۰۰ مشاور برنامه‌ریزی راهبردی ریاست و رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی دانشگاه ممنوع است. ۱۳. انتقال و مهمانی از واحدهای برون‌مرزی به سایر واحدهای دانشگاهی در داخل کشور ممنوع است. ۱۴. انتقال و مهمانی دانشجویان پژوهش محور ممنوع است. ۱۵. انتقال و مهمانی کارکنان و اعضای هیئت‌علمی واحدهای دانشگاهی به محل خدمت ممنوع است. ۱۶. درخواست انتقال و مهمانی دانشجویان غیرایرانی از طریق واحد دانشگاهی مبدأ و معاونت بین‌الملل و کمیسیون نقل‌وانتقال دانشجویی دانشگاه قابل بررسی است.




بیشتر بخوانید:


شرایط عمومی دانشجویان برای مهمانی و انتقالی در دانشگاه آزاد اسلامی


ثبت‌نام نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد




۳- جدول هم‌ترازی به چه معنی است؟


واحدهای دانشگاهی، مراکز آموزشی و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سما بر اساس فراوانی تقاضای میهمانی و انتقال، ظرفیت رشته/مقطع، درجه واحد، دوری از مرکز، تعداد دانشجویان، به هفت گروه با عنوان جدول هم‌ترازی میهمانی و انتقال دانشجویی که منبع جدول هم‌ترازی نامیده می‌شود، گروه‌بندی‌شده‌اند. این جدول صرفاً معیاری جهت تسهیل و تعیین ضوابط میهمانی و انتقال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود و در سایر گروه‌بندی‌های واحدهای دانشگاهی، مراکز آموزشی و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سما نقشی ندارد.


۴- ضوابط انتقال یا میهمانی بر اساس ازدواج چیست؟


در صورتی که دانشجو پس از انتخاب رشته/محل (مطابق جدول زمان‌بندی ذیل)؛ ازدواج دائم کرده باشد با ارائه مدارک لازم، انتقال یا میهمانی به شهر محل سکونت خانواده یا اشتغال به کار همسر امکان‌پذیر است.


۵- میهمانی دانشجویان بیمار و معلول چگونه است؟


مهمانی دائم آن دسته از دانشجویانی که دارای معلولیت جسمی و حرکت شدید، روشندل و ناشنوایی شدید باشند در صورت تأیید مراجع ذیصلاح (سازمان بهزیستی و تأیید کمیسیون پزشکی استان) و کمیسیون نقل‌وانتقال دانشجویی دانشگاه پس از ثبت‌نام اولیه در واحد دانشگاهی مبدأ از بدو قبولی امکان‌پذیر است.


۶- شرایط انتقال برای خانواده‌ای که چند دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشد، چگونه است؟


در صورتی که بیشتر از یک نفر از افراد تحت تکفل خانواده (پدر، مادر، خواهر، برادر، همسر و فرزند) به طور هم‌زمان در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل باشند میهمانی یک نفر یا بیشتر به هر یک از واحدهای دانشگاهی به‌شرط موافقت واحدهای مبدأ و مقصد با ارائه مدارک لازم امکان‌پذیر است.


۷- انتقال پذیرفته‌شدگان فارغ‌التحصیل دبیرستان‌های سازمان سما


انتقال فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها و دبیرستان‌ها، آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سازمان سما که حداقل ۳ سال آخر دوره تحصیلی خود را در دبیرستان‌های سازمان سما گذرانده باشند پس از تأیید معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه و در صورت کسب حداقل ۹۰ درصد نمره قبولی آخرین فرد پذیرفته شده در واحد مقصد و دایر بودن رشته، گرایش و مقطع تحصیلی از بدو قبولی امکان‌پذیر است.


۸- چگونگی انتقال یا میهمانی از سایر دانشگاه‌ها به دانشگاه آزاد اسلامی


انتقال یا مهمانی دانشجویان سایر دانشگاه‌های داخل کشور به یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی امکان‌پذیر است. دانشگاه محل تحصیل دانشجو از دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم یا وزارت بهداشت باشد. رشته گرایش و مقطع تحصیلی متقاضی باید در واحد مقصد دایر باشد.


۹- هزینه انتقال و میهمانی چقدر است؟


هزینه انتقال دانشجویان در مقاطع کاردانی ۶ میلیون‌، کارشناسی‌ ۹ میلیون‌، کارشناسی ارشد ۱۵ میلیون و دکتری حرفه‌ای ۴۰ میلیون ریال است که توسط واحد مبدأ در زمان تسویه‌حساب اخذ می‌شود. هزینه میهمانی برای هر نیمسال در مقاطع کاردانی دو میلیون و ۵۰۰ هزار، کارشناسی ۴ میلیون، کارشناسی ارشد ۸ میلیون و دکتری حرفه‌ای و تخصصی ۱۵میلیون ریال است که به همراه شهریه ثابت توسط واحد مقصد اخذ و به‌حساب واحد مبدأ واریز می‌شود.


۱۰- رسیدگی به درخواست‌ها چگونه است؟


رسیدگی به درخواست‌ها به‌صورت مکانیزه انجام می‌پذیرد و قبل از شروع ثبت‌نام و انتخاب‌ واحد نتیجه درخواست مشخص می‌شود و از طریق سامانه منادا قابل مشاهده و پیگیری است.


انتهای پیام/۴۰۴۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب