دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نشست علمی ـ تخصصی «اصلاح سبک زندگی در پرتو شناخت زیبایی از منظر قرآن» برگزار شد

دومین نشست از سلسله نشست‌های علمی ـ تخصصی پژوهشکده قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با موضوع «اصلاح سبک زندگی در پرتو شناخت زیبایی از منظر قرآن» برگزار شد.
کد خبر : 593238
image-20210707145126-1.jpeg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دومین نشست از سلسله نشست‌های علمی- تخصصی پژوهشکده قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با موضوع «اصلاح سبک زندگی در پرتو شناخت زیبایی از منظر قرآن» با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت برخط برگزار شد.


این نشست با ارائه محمدرضا شاهرودی عضو هیئت‌علمی و دانشیار دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران و با  حضور ۷۰ نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی برپا شد.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه گفت: بحث سبک زندگی یکی از بحث‌های روز است که در محافل گوناگون با نگاه‌های مختلف همواره مطرح بوده است. بدیهی است که با استفاده از قرآن کریم با نگاه‌های مختلف می‌توان به این بحث پرداخت. اندیشمندان در این زمینه کتاب‌های فراوانی را به نگارش درآورده‌اند.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: سبک زندگی با نگاه قرآنی می‌تواند در حوزه‌های خاص از قبیل سبک زندگی اقتصادی، سیاسی، خانوادگی و با نگاه و ارائه نظام‌نامه جامع سبک زندگی ارائه شود. ارائه استاد شاهرودی یکی از جلوه‌های سبک زندگی با محوریت زیبایی‌های قرآنی است.


 محمدرضا شاهرودی عضو هیئت‌علمی و دانشیار دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در ادامه این نشست با بیان اینکه در عصر حاضر، سبک زندگی به مفهوم جدید آن در مغرب زمین با توجه به دور شدن انسان‌ها از تعالیم الهی و زیبایی‌های معقول و معنوی، انسان معاصر را با چالش‌های جدی و سرگردانی‌های عمیق مواجه ساخته است، گفت: ماکس وبر، جزء نخستین جامعه شناسانی است که برای رهایی از حیرت و اضطراب زندگی در جهان معاصر، برگشت مجدد به دین یا تحمل وضعیت موجود را توصیه می‌کند.


وی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم به انسان توصیه می‌کند که در امور گوناگون زندگی، زیباترین شیوه و سبک را برگزیند، گفت: خداوند به انسان زیبایی را در مراتب گوناگون خود، شامل محسوس، غیرمحسوس طبیعی، معقول و مطلق می‌آموزد. آدمی، ابتدا نخستین جلوه‌های زیبایی را که اصولاً در زیبایی‌های مادی خلاصه می‌شود، می‌بیند سپس بر اساس فطرت زیباجو و کمال‌طلب خویش، والاترین هستی زیبایی و کمال را خواهان می‌شود.


شاهرودی در پایان خاطرنشان کرد: زیبایی‌های معقول و معنوی، اصلی‌ترین نقش را در اصلاح سبک زندگی انسان ایفا می‌کند که سرانجام آن دست‌یابی به حیات طیبه شامل ایجاد ارتباط صحیح آدمی با خدا و همه موجودات در عالَم، پی‌ریزی خصوصیت ایثار و سبکی به دور از پلیدی و خاص کسانی که ایمان دارند و عمل صالح انجام می‌دهند، است.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب