حفرههای دندانی به روش نوین درمان میشوند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس الرت، دانشمندان دانشگاه واشنگتن محصولی اختراع کردهاند که میتواند باعث رشد مجدد مینای دندان شود. بدینترتیب حفرههای دندانی بدون نیاز به پر کردن با مواد شیمیایی درمان میشوند.
این تیم تحقیقاتی در سال ۲۰۱۸ روش درمانی بر پایه پپتیدها توسعه داده بودند. پپتیدها زنجیرههای کوتاهی از آمینواسیدها هستند که از طریق پیوندهای پپتیدی به یکدیگر متصل شدهاند، این زنجیرهها به اندازهای بلند نیستند که یک پروتئین کامل در نظر گرفته شوند.
وقتی این ماده روی قسمت آسیبدیده یک دندان مصنوعی قرار گرفت، باعث رشد مجدد مینای دندان شده و جراحت را به طور قابلتوجهی بهبود بخشید. بازسازی از طریق پپتیدها روشی سالم برای درمان دندانهاست که میتواند جایگزین روشهای فعلی شود.
نوعی سلول به نام «آملوبلاسـت» مینای دندان را تولید میکند. این سلولها پروتئینهای مورد نیاز برای تشکیل مینای دندان (درحالی که دندان هنوز در لثه است) را ترشح میکند. زمانی که فرایند تشکیل مینای دندان کامل و دندان از لثه خارج میشود، آملوبلاستها از بین میروند.
گروه تحقیقات دانشگاه واشنگتن با استفاده از یکی از پروتئینهای تولیدی آملوبلاست، روش درمانی جدید خود را توسعه دادهاند. این پروتئین که «آملوژنین» نام دارد، نقشی کلیدی در تنظیم و تشکیل مینای دندان ایفا میکند.
دانشمندان پپتیدهایی را براساس این پروتئین طراحی کردند و درنهایت به روش درمانی نوینی براساس پپتید دست یافتند که آملوژنین ماده فعال آن است. وقتی این ماده روی قسمت آسیبدیده دندان اعمال میشود، لایه جدیدی از مواد معدنی تشکیل شده که باعث یکپارچهسازی مینای دندان میشود.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/