پرستاران مخالف افزایش ساعت کاری هستند
محمد شریفی مقدم در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با توجه به تغییر محاسبه ساعت کاری پرستاران، گفت: در سال 1388 قانونگذار به منظور سختی شغل پرستاری و قرار گرفتن پرستاران در معرض انواع بیماریها و مشکلات روحی ناشی از آن تصمیم به تصویب قانون «ارتقاء بهرهوری» گرفت، تا ساعت کاری پرستاران کاهش پیدا کند.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری، افزود: در آن زمان از برخی پرستاران نظرسنجی انجام شد که آیا آنها با اجرای این قانون تمایل دارند ساعت کاری آنها کاهش یابد و یا مابه التفاوت به آنها پرداخت شود که در آن زمان 99 درصد پرستاران اعلام کردند تمایل به کاهش ساعت کاری دارند، بنابراین ساعت کار هفتگی پرستاران با توجه به سختی کار، سابقه خدمت و کار در نوبت کاری غیرمتعارف به تناسب در هفته حداکثر تا هشت ساعت تقلیل پیدا کرد.
وی عنوان کرد: این حداکثر زمان برای پرستاران به شکلهای متفاوتی محاسبه میشود، برای مثال هر چهار سال سابقه یک ساعت از ساعت کاری آنها در هفته کاهش میدهد و سختی بخش نیز به برخی از پرستاران تعلق میگیرد و موجب کاسته شدن دو ساعت کاری میشود.
شریفی مقدم، تصریح کرد: شیفت در گردش نیز موجب کاهش یک ساعت از ساعت کاری آنها میشود از طرفی پرستارانی که شیفت در گردش هستند به ازای آن یک ساعت مجدد از ساعت کاری آنها کم میشد برای مثال اگر پرستاری با 16 سال سابقه در بخش ICU و شیفت در گردش مشغول به فعالیت باشد به جای 44 ساعت در هفته باید 36 ساعت در بیمارستان حضور پیدا میکرد.
به گفته وی؛ همچنین اگر پرستار شیفت شب باشد ساعت کاری او ضریب 1.5 پیدا میکند یعنی با احتساب تمام این موارد یک پرستار به جای 44 ساعت در هفته 36 ساعت به ارائه خدمت میپردازد.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری با توجه به تصمیمات اخیر وزارت بهداشت، گفت: اخیرا وزارت بهداشت دستورالعملی را مبنی بر اینکه پرستاران نیز باید مانند سایر کارکنان دولت در ماه 190 ساعت مشغول به کار باشند، ابلاغ کرده است.
وی افزود: در این دستورالعمل عنوان شده افزوده شدن ساعت کاری به پرستاران به صورت اضافه کار محاسبه میشود که این مساله موجب اعتراض پرستاران شده است، زیرا وزارت بهداشت دستورالعملی بر خلاف قانون را اعلام کرده است و از طرف دیگر مبلغ اضافه کاری برای پرستاران بسیار اندک است که این امر موجب رضایت آنها نمیشود.
شریفی مقدم یادآور شد: هر ساعت اضافه کار برای پرستاران تقریبا سه یا چهارهزار تومان محاسبه میشود که این رقم با توجه به سختی کار پرستاری پاسخگوی نیاز آنها نیست.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری با تاکید بر مخالف بودن پرستاران نسبت به تصمیمات اخیر وزارت بهداشت، گفت: پرستاران خواستار رسیدگی به این مساله هستند.
انتهای پیام/