دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 تير 1400 - 16:29

هیچ امیدی به وجود حیات در سیاره زهره نیست/ آغاز دور جدیدی از تحقیقات در مورد مشتری

بررسی‌های جدید دانشمندان حاکی از آن است که هیچ احتمالی برای حیات در سیاره زهره وجود ندارد.
کد خبر : 591541
سیاره مشتری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مطالعات جدید دانشمندان حاکی از آن است که میزان آب موجود در اتمسفر سیاره زهره بسیار کم است و حتی مقاوم‌ترین موجودات در برابر خشکسالی نیز نمی‌توانند در شرایط حاکم در این سیاره زندگی کنند. به نظر می‌رسد نتایج این تحقیقات احتمال وجود هر نوع حیاتی را در سیاره زهره را از بین می‌برد.


چند ماه پیش تعدادی از مدارگردهای در حال گردش در منظومه شمسی نشانه‌هایی از وجود ابرهای حاوی اسید سولفوریک را در سطح سیاره زهره ثبت کردند. باتوجه به اینکه این ماده بر اثر واکنش‌های عناصر مختلف در چرخه آب ایجاد می‌شود انتشار این خبر سروصدای زیادی در کشورهای مختلف برپا کرد و صحبت‌هایی از وجود حیات در این سیاره همسایه زمین به میان آمد. با این حال پس از بررسی‌های بیشتر مشخص شد وجود این ماده در ابرهای زهره به دلیل فعالیت‌های شیمیایی در حال انجام در سطح این سیاره است و نمی‌توان آن را دلیل قطعی برای حیات دانست. تولید اسید سولفوریک در کره زمین به وسیله میکروارگانیسم‌هایی صورت می‌گیرد که در شرایط فعلی سیاره زهره احتمال حیات آن‌ها وجود ندارد و احتمالاً اسید سولفوریک موجود در ابرهای این سیاره میلیون‌ها سال پیش به وجود آمده‌اند.


آنچه به تازگی موجب جلب توجه دانشمندان شده است وجود ذرات تشکیل دهنده آب در ابرهای سیاره مشتری است. اطلاعات ارسالی از کاوشگر گالیله نشان می‌دهد حجم آب موجود در ابرهای مشتری بسیار بیشتر از آنچه در سیاره زهره وجود دارد، است. دمای ابرهای موجود در ارتفاع ۶۸ کیلومتری از سطح سیاره مشتری برابر با ۴ درجه سانتی‌گراد است. یکی از مدیران ارشد ناسا گفت: «احتمال وجود حیات در مشتری بسیار بیشتر از سیاره زهره است. هرچند میزان تابش اشعه ماوراء بنفش در مشتری از حد استاندارد برای زندگی جانداران بیشتر است. هنوز برای رد هرگونه احتمال حیات یا عدم احتمال آن در این غول گازی زود است و باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد.»


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب