روش توسعه هوش مصنوعی در کشورهای ثروتمند نباید الگوی جهانی قرار گیرد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سازمان بهداشت جهانی به تازگی با انتشار اطلاعیه اعلام کرده است استفاده از دادههای جمعآوری شده از کشورهای ثروتمند برای توسعه فناوری هوش مصنوعی در تمامی کشورهای جهان نتیجه درستی ندارد. در واقع مدیران سازمان بهداشت جهانی معتقدند ارائه راهحلهای بهداشتی برای مردم کشورهای فقیر با استفاده از دادههایی که در سرزمینهای ثروتمند بهدست آمده است موجب از بین رفتن فرصتهای تحقیقاتی و ارتقای سلامت جوامع انسانی میشود.
بیشتر بخوانید:
نگرانی سازمان بهداشت جهانی از سویه دلتا/ گونههای جدید ادامه خواهند داشت
طبق بررسیهای انجام شده در کشورهای ثروتمند مردم با صرف مواد غذایی مغذی نیاز بدن را تأمین میکنند ولی ساکنان مناطق کمتر برخوردار و فقیر معمولاً برای تهیه غذای روزانه با مشکل مواجه بوده و افراد زیادی از سوء تغذیه رنج میبرند. همین تفاوتها در نوع و حجم خوراک مصرفی باعث شده است رژیم غذایی مردم کشورهای توسعه یافته برای افراد ساکن در کشورهای فقیر کاربردی نداشته باشد و بهکارگیری فناوریهایی که با دستورالعملهای غذایی و بهداشتی کشورهای ثروتمند توسعه یافتهاند میتواند موجب گسترش فقر در مناطق مختلف جهان شود.
در دوره شیوع بیماری کرونا استفاده از هوش مصنوعی و تجهیز ماشینهای مختلف به این فناوری به شکل گستردهای افزایش یافت و مردم دنیا به روشنی اهمیت این فناوری را درک کردند. حال اگر هوش مصنوعی به گونهای توسعه یابد که هیچ هماهنگی با فرهنگ و آداب جوامع مختلف را نداشته باشد نه تنها شرایط آسایش را فراهم نمیکند بلکه موجب بیشتر شدن نابرابریهای اجتماعی میشود. هم اکنون در سراسر جهان از هوش مصنوعی در حوزههای مختلفی استفاده میشود و لذا باید توجه ویژهای به شیوه توسعه این فناوری در هر منطقه از جهان شود. در حقیقت الگوریتمهای طراحی شده برای هوش مصنوعی مورد استفاده در کشورهای آفریقایی باید توسط مهندسان همان کشورها طراحی شود تا علاوه بر هماهنگی فرهنگی راهحلهای ممکن برای چالشهای امنیتی نیز در گرفته شود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/