رسیدگی به ۲۰۰ هزار پرونده معوقه در دوران تحول قضایی
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، سید محمد صاحبکار در دیدار امروز رئیس و مقامات ارشد دستگاه قضا با مقام معظم رهبری با ارائه گزارشی از عملکرد سال ۹۹ دستگاه قضا در زمینه انجام مأموریتهایی که در سند تحول قضایی ذکر شده است، گفت: در سال گذشته در زمینه رسیدگی به پروندهها و تظلمات، بیش از ۱۹ میلیون پرونده به واحدهای قضایی وارد شد که رشد پنج و نیم درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت.
معاون راهبردی دستگاه قضا با بیان اینکه در سال ۹۵ ورودی هر شعبه دادگستری ۱۰۱ پرونده بود که این عدد در سال ۹۹ به ۱۲۰ پرونده رسید، عنوان کرد: با این وجود، نرخ شاخص رسیدگی در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۵ رشد قابل توجهی داشت.
صاحبکار با اشاره به کاهش حدود ۱۲ درصدی مانده پروندهها در دوران تحول قضایی نسبت به سال ۹۵ گفت: در دوره تحول قضایی نهتنها رشد افزایشی «مانده پرونده» وجود نداشت، بلکه روند کاهشی آن آغاز شد.
وی در خصوص شاخص پروندههای مانده معوقه دستگاه قضایی نیز گفت: پروندههای مانده معوقه در سال ۹۹ کاهش ۱۱ درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت. مجموعاً حدود ۲۰۰ هزار پرونده مانده معوقه در دوران تحول قضایی مورد رسیدگی قرار گرفته است.
معاون راهبردی دستگاه قضا با اشاره به مأموریت قوه قضاییه در حوزه احیاء حقوق عامه و گسترش عدل و آزادیهای مشروع گفت: دیدار با اقلیتها، برگزاری جلسات هماندیشی با اقشار مختلف به ویژه بانوان و برپایی کارگاههای حقوق شهروندی، از جمله اقدامات صورت گرفته در این حوزه محسوب میشود.
صاحبکار با اشاره صدور دستورالعمل جدید اقتصاد مقاومتی در سال ۹۹ از سوی قوه قضاییه گفت: طبق آمارهای موجود، حمایت قضایی از واحدهای صنعتی و تولیدی طی دو سال گذشته، موجب جلوگیری از بیکاری بیش از ۲۵ هزار نفر شده است.
وی همچنین بازرسیهای صورتگرفته از سوی سازمان بازرسی کل کشور را طی دو سال گذشته «بازرسیهای مسئلهمحور» توصیف کرد و گفت: بیش از ۷ هزار و ۶۰۰ بازرسی مسئله محور در سال ۹۹ رشد قابل توجهی نسبت به دورههای گذشته داشته است.
معاون راهبردی قوه قضاییه در زمینه مأموریت دستگاه قضا در حوزه پیشگیری از وقوع جرم گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی برای مربیان و کارکنان، زوجین، اطفال و نوجوانان و همچنین ایجاد مراکز مهر خانواده، برخی از اقدامات مهم صورتگرفته در حوزه پیشگیری از وقوع جرم در سال ۹۹ بود.
صاحبکار همچنین به مأموریت اصلاح مجرمان که بر عهده قوه قضاییه است پرداخت و با اشاره به آزادی بیش از ۲۰ هزار زندانی در نتیجه اجرای طرح پایش و غربالگری زندانیان گفت: مرخصی زندانیان در سال ۹۹ افزایش ۱۶ درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت.
وی با اشاره به آمار ۵۴ درصدی اشتغال زندانیان در انتهای سال ۹۹ عنوان کرد: طبق هدفگذاری صورت گرفته، این آمار باید در انتهای سال ۱۴۰۰ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.
معاون راهبردی قوه قضاییه از آزادی بیش از سه هزار و ۱۰۰ زندانی با کمک های مردمی در سال ۹۹ خبر داد و گفت: در نتیجه انجام دادرسیهای الکترونیک، تعداد اعزام و بدرقه زندانیان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ حدود ۴۶ درصد کاهش پیدا کرد.
صاحبکار با اشاره به مأموریت دستگاه قضا در حوزه حمایت از حقوق مالکیت گفت: در سال ۹۹ بیش از ۱۷ میلیون سند رسمی صادر شد که رشد ۷ درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت.
معاون راهبردی قوه قضاییه همچنین ابراز امیدواری کرد که طرح الزام ثبت معاملات اموال غیرمنقول در سال ۱۴۰۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
انتهای پیام/۴۰۷۶/پ
انتهای پیام/