کیفیت گندم داخلی با مخلوط کردن گندم وارداتی تصحیح میشود
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، عباس ارشدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: کالاهای اساسی مانند برنج، شکر و دانههای روغنی در دو مجتمع بزرگ نگهداری میشود که در حال حاضر در بهترین شرایط ممکن قرار دارند ضمن اینکه ذخایر برنج ما در یکی از مجتمعها بسیار بالاست و تقریباً نزدیک به ۲۱۰ هزار تن است.
وی اضافه کرد: خرید گندم مثل سابق، طبق برنامه و زمانبندی که در سنوات گذشته بوده امسال هم ادامه دارد.
ارشدی گفت: خرید گندم در پایان فصل بهار شروع میشود و تا اواخر تیر ماه ادامه دارد و امسال با توجه به پهنهبندی که در زمینهای کشاورزی استان تهران شده است تقریباً حدود ۱۱ مرکز خرید ایجاد شد و کشاورزان میتوانند گندمهای تولیدی خود را به این مراکز خرید تحویل دهند.
وی افزود: با توجه به پهنهبندی که وزارت جهاد اعلام کرده بود تقریباً ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی تهران زیر کشت گندم رفته است.
ارشدی گفت: طبق پیشبینی، خرید گندم در استان تهران تقریباً نزدیک به ۱۳۰ هزار تن بود که امسال متأسفانه با توجه به شرایط جوی و عدم بارندگی که در کل کشور ایجاد شده بود نزدیک به ۲۰ درصد کاهش تولید و در نهایت خرید گندم نیز افت داشت.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران افزود: تاکنون تقریباً نزدیک به ۱۰۰ هزار تن گندم به ارزش ریالی ۴۸۰۰ میلیارد ریال خریداری کردهایم که از این مبلغ تقریباً ۲۸۰۰ میلیارد آن به کشاورزان پرداخت شده که حدود ۶۵ درصد از پرداختیها را در بر میگیرد.
ارشدی ادامه داد: در خصوص دانههای روغنی هم امسال خرید خوبی داشتیم و تقریباً حدود ۱۷۰۰ تن دانههای روغنی کلزا از دو مرکز بهارستان و مجتمع امینزاده خریداری شده که از این ۱۷۰۰ تن، تقریباً ۱۸۳ میلیارد ریال خریداری شده و هم اکنون در حال پرداخت وجوهات کلزاکاران هستیم.
وی گفت: در سطح استان تهران بخشی از گندم مورد نیاز، از خود استان و بخشی از استانهای دیگر تأمین میشود.
ارشدی افزود: گندم داخلی با گندم وارداتی مخلوط میشود از ترکیب این دو گندم در نهایت گندم بسیار باکیفیتی در اختیار کارخانجات آرد قرار میدهیم.
وی گفت: شرایطی که هم اکنون وجود دارد بسیار مطلوب است و شرکت بازرگانی دولتی ایران مرتب رصد میکند و ذخایر کشور را زیر نظر دارند.
ارشدی درخصوص توزیع برنج نیز افزود: با توجه به تصمیماتی که در ستاد ملی تنظیم بازار گرفته و سپس به ستاد تنظیم بازار استانها ابلاغ میشود سهمیه هر استان و تهران مشخص است و برای تنظیم بازار، برنجها را در بین مردم توزیع میکنیم که تقریباً برنجهایی که تاکنون توزیع شده، نزدیک به ۹۰ هزار تن بوده که به استان تهران تخصیص دادند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران گفت: از این ۹۰ هزار تن، ۸۸ هزار تن توزیع شده که رقم قابل توجهی است و در خصوص شکر هم در بخش خانوار ۶۷ هزار تن بوده که از این مقدار ۵۲ هزار تن توزیع و به دست مصرفکننده رسیده است.
انتهای پیام/۴۱۲۹/پ
انتهای پیام/