داشتن مرجعیت علمی و مسئولیت اجتماعی لازمه ارتقای اساتید است
مجتبی زارعی رئیس بسیج اساتید کشور در گفتوگو با خبرنگار آنا در پاسخ به این سوال که دانشگاه چگونه میتواند ظرفیتهای خود را برای کمک به دولت آینده قرار دهد گفت: در نگاه اول دانشگاه باید رویکرد حلالمسائلی پیدا کند یعنی علاوه بر اینکه یکی از ویژگیهای دانشگاه حرکت در مرز علم و داشتن مرجعیت علمی است اما وظیفه مهم دیگری هم به نام مسئولیت اجتماعی دارند.
رئیس بسیج اساتید کشور ادامه داد: هم اکنون استادان به داشتن مسئولیت اجتماعی علاقهمندان هستند اما ساختارها مانع ایفای نقش استادان هستند، ساختارهای اداری علم اجازه ظهور و بروز تخصص اساتید در حوزه عمومی را نمیدهد.
زارعی در ادامه افزود: به عبارتی دانشگاه استاد را موظف میکند
در چارچوب اداری به تولید مقالات و پژوهشهایی مبادرت کند که نوعا با پیشرفت امور جامعه و اداره کشور نسبتی ندارد.
وی گفت: در این زمینه بسیج اساتید همفکریهایی صورت داده و گزارشی برای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و نهاد مختلف فرستاده و پیشنهاد داده است که نظام ترفیع و ارتقای استادان باید متناسب با نیازهای کشور تغییر کند.
رئیس بسیج اساتید کشور تصریح کرد: بسیج استادان با همکاری ۲۵۰ استاد تمام دانشگاه و دیگر دانشگاهیان، برنامه تحولی خود درباره نظام ارتقای اساتید را به نهادهای مربوطه ارائه داده است. این مورد از طریق تماس با وزیر علوم یا کمیسیون تحقیقات و آموزش مجلس قابل بررسی و پیگیری است.
زارعی افزود: این پیشنهاد در دهه آخر فروردین ۱۴۰۰ به کلیه دستگاههای سیاستگذار در حوزه علم و فناوری تحویل داده شده است و از دولت آینده و مجلس انقلابی انتظار داریم که ظرفیتهای اساتید را محبوس نکند و آنها را برای حل مسائل جامعه به کار گیرد. هم اکنون دانشگاه و جامعه ارتباط خوبی ندارند و دولت آینده نیاز به تخصص دارد.
انتهای پیام/۴۱۶۲/
انتهای پیام/