بسامد مثبت مشارکت گسترده مردم در انتخابات بر مطالبات برجامی ایران
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، بدون شک هیئت مذاکرهکننده ایرانی بهعنوان فرزندان این مرزوبوم برای استقامت در مقابل زیادهخواهیهای قدرتهای غربی نیاز به روحیه و توان جدیدی داشتند که حضور گسترده مردم در انتخابات روز جمعه توانست این موهبت را به تیم ایرانی اعطاء کند. آمارها از حضور گسترده مردم در انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه خبر میدهند که شاید بهترین و بیواسطهترین نتیجه مثبت آن را تیم مذاکرهکننده ایرانی در وین که در جریان دور ششم مذاکرات با ۱+۴ است، دریافت کرده باشد.
اعضای غربی کمیسیون مشترک برجام به حمایت مردمی از مطالبات ایران آگاهتر شدند
پوشیده نیست که مذاکره با قدرتهای جهانی و دفاع از حقوق مردم در صحنه بینالملل کار بسیار سختی است؛ مخصوصاً وقتیکه روند کار فرسایشی میشود. همه کسانی که در جریان مسابقات ورزشی یا علمی قرار داشتهاند بهخوبی درک میکنند وقتی حریف مقابل سرسخت و قلدر باشد، تنها توان روحی بالاست که میتواند به داد تیم یا فردی که در کوران مسابقات است برسد. بیدلیل نبود که روز گذشته سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیئت مذاکرهکننده جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد که مشارکت گسترده مردم در پای صندوق آراء توان و اراده تیم مذاکرهکننده ایرانی در وین را مضاعف خواهد کرد.
وی هماکنون بهمنظور شرکت در دور ششم مذاکرات در وین مرکز اتریش به سر میبرد. عراقچی روز ۲۸ خرداد با حضور در شعبه اخذ رأی مستقر در سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش رأی خود را برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صندوق انداخت و بلافاصله پس از رأی دادن با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: حضور پررنگ مردم در انتخابات بیتردید پشتوانه محکمی برای یک سیاست خارجی مقتدر، عزتمند و تعاملگرا هست و حتماً باعث تقویت مذاکرهکنندگان در مسیر سخت رفع تحریمها خواهد شد.
مشارکت گسترده مردم در پای صندوق آراء توان و اراده تیم مذاکرهکننده ایرانی در وین را مضاعف خواهد کرد
عراقچی اضافه کرد: اینجانب بهعنوان کارمند ملت ایران در عرصه دیپلماسی، همراه با همکارانم در تیم مذاکرهکننده هستهای در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین حضور یافته و رأی خود را به صندوقهای رأی انداختیم.
بیشتر بخوانید:
در گزارش آنا بخوانید؛ سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در صدر اخبار جهان
صدرالحسینی در گفتوگو با آنا مطرح کرد؛ باید و نبایدهای سیاست خارجی دولت سیزدهم
این در حالی است که نهتنها اعضای تیم مذاکرهکننده ما بلکه تیمهای مذاکرهکننده جبهه مقابل هم انتخابات روز جمعه را رصد میکردند. برای کسانی که از نزدیک روند مذاکرات ایران با ۱+۴ و نیز آژانس بینالمللی انرژی اتمی را دنبال میکنند و حتی از روی چهره اعضای شرکتکننده میتوانند حدس بزنند حرف کدام طرف بر دیگری خواهد چربید. در ملاقات جمعهشب بین عراقچی و مقامات آژانس دیدند که تیم ما از چه توان مضاعف روحی برخوردار شده بود که منشأ آن چیزی نبود بهغیراز حضور گسترده مردمی در شعبههای اخذ رأی.
از سوی دیگر، شب گذشته عراقچی در راستای مذاکرات وین با رافائل ماریانو گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیدار کرد. کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین که در نشست عراقچی و گروسی حضور داشت، طی پیامی توئیتری درباره این نشست اظهار کرد: امروز سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و رافائل ماریانو گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص آخرین تحولات مرتبط با مذاکرات احیای برجام و مساعدتهای احتمالی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این روند تبادلنظر کردند. آنها همچنین مروری بر تعاملات و همکاریهای دوجانبه میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشتند.
به گفته منابع مطلع این دیدار در فضایی برگزار شد که همه رسانههای بینالمللی از برگزاری یک انتخابات ایمن و حضور گسترده مردم ایران برای ساختن آینده خود خبر میدادند؛ اخباری که امکان ندارد گروسی آنها را در خلال مذاکره با طرف ایرانی نادیده گرفته باشد.
منتظر تغییر لحن اعضای غربی کمیسیون مشترک برجام هستیم
لازم به ذکر است که ششمین دور از مذاکرات هستهای بین اعضای کمیسیون مشترک برجام از روز شنبه ۲۲ خرداد با محوریت لغو تحریمهای آمریکا و بازگشت احتمالی این کشور به توافق هستهای در وین از سر گرفته شد؛ نشستی که همانند ادوار گذشته، انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا مدیریت آن را عهدهدار است.
البته مورا بهعنوان معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده مذاکرات وین پس از برگزاری پنجمین نشست کمیسیون مشترک برجام، اعلام کرده بود که کاملاً مطمئن است توافقی دراینارتباط حاصل خواهد شد، اما نمیتواند زمان دستیابی به توافق را پیشبینی کند.
حال که همگان از پشتیبانی مردمی ساختار سیاسی ایران مطمئنتر شدهاند، کمتر به تبلیغات رسانهای گوش خواهند داد و بیشتر سعی بر این خواهند داشت که بر رفع موانع فنی و حقوقی از سر راه لغو تحریمها تمرکز کنند و بیدلیل بر اشتباهی که در خلال سه سال گذشته تکرار کردهاند، پافشاری نکنند.
امکان ندارد رافائل گروسی در خلال مذاکره با طرف ایرانی اخبار مشارکت گسترده دیروز را نادیده گرفته باشد
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز در آستانه برگزاری ششمین دور مذاکرات احیای برجام در وین با تأکید بر ضرورت انعطافپذیری دو طرف گفت که میکوشیم این آخرین دور مذاکرات اتمی باشد. او افزود: بااینوجود تضمینی در این زمینه وجود ندارد. مسلماً با روحیهای که تیم مذاکرهکننده ایران به دست آورده و یکهای که طرف مقابل از مشارکت گسترده مردمی در انتخابات خورده است؛ هایکو ماس و دیگر مقامات غربی کمیسیون مشترک برجام، دست برتر در دوره ششم مذاکرات را با تهران خواهند دید.
از طرفی، عراقچی که حدود یک هفته پیش در گفتوگو با شبکه پرس. تی. وی تصریح کرده بود طرفهای مذاکرهکننده در خصوص برجام باید به جمهوری اسلامی ایران تضمین دهند که اتفاقات گذشته مجدداً در آینده تکرار نخواهد شد مسلماً بر این مهم تأکید دوباره خواهد کرد.
بنابراین، به نظر نمیرسد که تیم مذاکرهکننده ما برای رسیدن به نتیجه دلخواه در دور ششم مذاکرات عجله کند و برای تحقق مطالباتش بحثهای حقوقی، فنی و سیاسی زیادی در پیش خواهد داشت و در یک جمله تا جایی که لازم باشد به این بحثها ادامه خواهد داد تا تمامی حقوق مردم ما محقق شوند. زمزمه های این تغییر نگرش نسبت به محقق شدن خواسته های ایران را می توان و از هماکنون شنید.
میخائیل اولیانوف، سرپرست هیئت روسیه در مذاکرات برجامی ساعاتی پیش در توئیتی در پاسخ به توئیت لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال که نوشته بود آیا کسی حاضر است بر سر حصول توافق مذاکرات وین تا روز ۱۵ ژوئن شرط ببنند؟ نوشت: موقعیت شغلی من اجازه شرطبندی نمیدهد اما این ایده را دوست دارم که روز ۱۵ ژوئن به عنوان یک تاریخ هدف باشد، روزی که ششمین سالگرد شکل گیری برجام است.
اولیانوف اما داخل پرانتز نوشت که البته این موضوع را خیلی جدید نگیرید چون گاهی یک ذره شیطنت حتی برای یک دیپلمات هم مجاز است. نورمن ساعاتی پیش در صفحه توئیترش نوشت دور ششم مذاکرات برجامی وین امروز یا فردا به پایان میرسد و دور بعد، از اوایل ماه ژوئیه (حدود دوهفته دیگر) از سر گرفته خواهد شد. براساس گزارش نشریه آکسیوس، یک مقام آگاه آمریکایی بهتازگی اعلام کرده است که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به دنبال احیای برجام پیش از سوگند رئیسجمهور جدید ایران در هفتههای آینده است.
انتهای پیام/۴۱۵۵/پ
انتهای پیام/