درهایی که بر همان پاشنه میچرخند/ ۲ فیلم در آستانه میلیاردیشدن پس از ۳ ماه اکران
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، در هفتهای که گذشت بسیاری از سینماداران دلخوش به پخش مسابقه فوتبال دو تیم ایران و عراق بودند تا شاید تا اندازهای زیانهای ناشی از عدم حضور تماشاگران در سالنهای سینما را جبران کنند. با این حال این اتفاق رخ نداد و درهای سنگین اکران بر همان پاشنه زنگزده قدیمی چرخید.
حدود ۲۵ سینما و پردیس در تهران و ۱۵ پردیس در کلانشهرهایی چون اصفهان، شیراز و مشهد، روز سهشنبه بیست و پنجم خرداد سانس ویژهای برای پخش مسابقه فوتبال بین دو تیم ایران و عراق در نظر گرفته بودند. اقدامی که به نظر میرسید پس از چند تجربه پراکنده در حال تبدیل شدن به یک رویه غالب بود. به ویژه این که سینماداران پس از حدود ۱۶ ماه رکود و تعطیلیهای گاه و بیگاه، به دنبال رونق دادن به گیشه بودند.
اما در حالی که استقبال خوبی از پیشفروش بلیت بازی ایران و عراق صورت گرفته بود، تنها چند ساعت مانده به شروع این بازی، اکران آن در سینماها بهطور کامل لغو شد.
سامانه سینماتیکت بهعنوان متولی فروش بلیتهای این بازی در اطلاعیهای در این زمینه نوشت: «با عرض پوزش پخش مسابقه ایران _ عراق در سینماهای کشور کنسل شده است. اگر خریدی انجام دادهاید، مبلغ به حساب کاربری شما اضافه میشود. میتوانید برای خریدهای بعدی از این مبلغ استفاده کنید یا از طریق گزینه درخواست برداشت وجه موجود در کیف پول برای بازگشت مبلغ به حساب بانکی خود اقدام نمایید.»
تا به امروز هنوز مراجع رسمی توضیحی درباره دلایل لغو ناگهانی اکران این بازی در سینماها ارائه نکردهاند.
در یک سال و چند ماهی که از آغاز شیوع کرونا و تعطیلات گاه و بیگاه سالنهای سینما گذشته است، برخی از سینماداران بهویژه در بخش خصوصی، یا به کلی قید سینماداری را زده و تغییر کاربری دادهاند و یا با ترفندهای مختلف از جمله پخش مسابقات فوتبال و والیبال و ارائه تسهیلات و تخفیفها به دنبال جذب مخاطب رفتهاند.
این شرایط چندی پیش جدیتر شد. آن هم زمانی که سینماداران در سازمان سینمایی جلسه ای تشکیل داده و اعلام کردند در صورت عدم ارائه فیلم جدید، سالنها را تعطیل خواهند کرد.
در جلسه این هفته روز یکشنبه شورای صنفی تقاضای جدیدی برای اکران از سوی صاحبان فیلم مطرح نشده است. به این ترتیب فیلمهایی که حدود سه ماه است در قالب اکران نوروزی روی پرده هستند، به نمایش خود ادامه میدهند. آن هم در شرایطی که میزان فروش این آثار حتی با درنظر گرفتن شرایط کرونایی کمتر از حد انتظار بوده است.
در هفته گذشته که منتهی به روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بود، فروش فیلم های سینمایی نیز همان روند قبلی خود را ادامه دادند و شاهد جهش قابل ملاحظه یا کاهشی در میزان فروش فیلم ها نبودیم.
در ادامه مروری بر آمار فروش فیلمهای سینمایی تا جمعه بیست و هشتم خرداد ۱۴۰۰ خواهیم داشت.
«هفتهای یکبار آدم باش» / کارگردان شهرام شاهحسینی/ تهیهکننده: مستانه مهاجر
فیلم «هفتهای یک بار آدم باش» روایتگر زندگی دو برادر با سبک متفاوت است که به واسطه بیماری پدر، آینده آنها دچار تغییر و تحول میشود.
پژمان جمشیدی، پژمان بازغی، رعنا آزادیور و ساغر قناعت و علی استادی بازیگران این فیلم هستند.
«هفتهای یک بار آدم باش» در حال حاضر در۲۳۳ سالن به نمایش درآمده و با بیش از ۴۶ هزار مخاطب و فروشی معادل۹۸۳ میلیون تومان ضمن این که در آستانه یک میلیاردی شدن پرفروشترین فیلم اکران بهار ۱۴۰۰ است.
«خورشید» / کارگردان: مجید مجیدی/ تهیهکننده: امیر بنان
آخرین فیلم مجید مجیدی اولین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و توانست در این جشنواره جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه را دریافت کند. روحالله زمانی بازیگر این فیلم توانست در جشنواره فیلم ونیز جایزه استعدادهای نوظهور این جشنواره را دریافت کند.
همچنین فیلم خورشید به عنوان نماینده ایران در جشنواره اسکار ۲۰۲۱ معرفی شد و جزو پانزده فیلم برگزیده این مراسم قرار گرفت.
داستان فیلم درباره علی، کودک دوازده سالهای است که همراه دوستانش با دزدی قطعات و کار در یک انبار لاستیک، زندگیشان را می گذرانند تا اینکه با پیشنهاد جدیدی از سوی خلافکاران محل مواجه میشوند.
این اثر هم که از بیست و هفتم اسفندماه سال ۱۳۹۹ روی پرده رفته است با ۴۱ هزار مخاطب، ۹۴۵ میلیون تومان فروش داشته است.
«تکخال» / کارگردان: مجید مافی/ تهیهکننده: محمدحسین فرحبخش
کمدی «تک خال» با بازیگرانی همچون پوریا پورسرخ، سحر قریشی، شبنم قلی خانی، یوسف تیموری و امیر کربلاییزاده در ۱۹۳ سالن روی پرده رفته و تاکنون توانسته ۶۹۲میلیون تومان فروش کند.
این کمدی موزیکال داستان مردی را روایت می کند که در میان بانوان متعدد گرفتار است. این مرد تلاش میکند با خویشتن داری، در مسیر راست قرار بگیرد اما درستکاری در روزگار غلبه ناراستیها کار ساده ای نیست...
«خون شد» / کارگردان: مسعود کیمیایی/ تهیهکننده: جواد نوروزبیگی
مسعود کیمیایی که بهتازگی تصویربرداری آخرین اثر خود یعنی «خائنکشی» را به پایان برده، این روزها فیلم «خون شد» را نیز روی پرده دارد.
سعید آقاخانی، اکبر معززی، نسرین مقانلو، سیامک انصاری، لیلا زارع و هومن برق نورد بازیگران این فیلم هستند که بهمن ماه سال ۹۸ و در جریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
داستان «خون شد» به مثابه خانهای قدیمی است که همه چراغهایش خاموش بوده و هیچکس نیز در اتاقهایش ساکن نیست. در این میان یکی از ساکنان این خانه میآید و همه چراغها را روشن میکند…
«خون شد» هم با در اختیار داشتن ۱۵۸ سالن و ۷هزار وپانصد مخاطب ، ۱۶۱ میلیون تومان فروش را تجربه کرده است.
«لاله» / کارگردان: اسدالله نیکنژاد/ تهیهکننده: پروانه پرتو
این فیلم با بازی نیکی کریمی، همایون ارشادی، میترا حجار، سام قریبیان، آزیتا حاجیان و لیلا اوتادی هم از نوروز ۱۴۰۰ اکران خود را آغاز کرده است. «لاله» همان گونه که از نامش پیداست درباره زندگی لاله صدیق، قهرمان اتومبیلرانی ایران است و چالشها و مشکلاتی که این راننده حرفهای با آن مواجه بوده را به تصویر کشیده است.
«لاله» با وجود ساختار بدیع و موضوع جذابش، با گذشت دو ماه از آغاز اکران تنها توانسته ۳ هزار و ۸۰۰ مخاطب را به سالن ها آورده و۸۰ میلیون تومان فروش را تجربه کند.
در چنین شرایطی نمیتوان چندان به راهافتادن چرخهای زنگزده اکران و سالنهای سینما امیدوار بود. به نظر میرسد تا زمانی که فیلمهای جریانساز که یا در دو جشنواره اخیر فیلم فجر درخشیدهاند و یا نامهای بزرگی را بهعنوان کارگردان و بازیگر در کنار خود میبینند وارد چرخه اکران نشوند، همین روند نامطلوب ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/