تاکتیک همتی به در بسته خورد | طیبنیای نهادگرا را چه به تکنوکراتهای لیبرال | واکنشهای معنادار پزشکیان، فردوسیپور و دایی
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، اتاق فکر عبدالناصر همتی کاندیدای مورد حمایت برخی اعضای حزب کارگزاران سازندگی در انتخابات پیش رو، به او توصیه کردهاند تا در کنار تلاش برای ایجاد دوقطبی بین خود و کاندیدای پیشروی جبهه انقلاب، از تاکتیک استفاده ابزاری از نام چهرهها، به عنوان شگرد تبلیغاتی مکمل استفاده کند. که البته این شگرد به در بسته خورده است.
عبدالناصر همتی از زمان شروع تبلیغات انتخاباتی تاکنون سعی دارد نامهای چهرهها را در لفظ همراه خود کند و در این راستا از افراد مختلفی نظیر مسعود پزشکیان، علی طیبنیا، عادل فردوسیپور و ... که برای مردم شناخته شده هستند، نام برده است.
البته او با احتیاط سعی در ایجاد اصطکاک مثبت بین خود و چهرهها میکند و از طرح این ادعا که آنها از همتی حمایت کردهاند پرهیز کرده و به عنوان مثال در سومین مناظره کاندیداها صرفا عنوان کرد که این چهرهها میتوانند در صورت پیروزی در انتخابات با او همراه شوند و در کنارش باشند.
اما این تاکتیک همتی در بهرهبرداری غیرمستقیم از نامها، در اولین روزهای آغاز تبلیغات انتخاباتیاش به ابتکار برخی رسانهایهای حاضر در ستاد انتخاباتی او کلید خورد. آنها در نخستین روزهای شکلگیری ستادهای انتخاباتی، در خبری بدون منبع، از علی طیبنیا به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی همتی یاد کردند تا شاید از این گذر بتوانند اعتبار حرفهای، دانشگاهی و اجرایی طیبنیا را به نفع خود مصادره کنند. اما طولی نکشید که این ترفند خاصیت خود را از دست داد و عضو هیات مدیره یک بانک به ریاست ستاد انتخاباتی او منصوب شد.
البته مرتبطین با ستاد همتی در طول دوره تبلیغات باز هم از مصادره طیبنیا دست برنداشتند و در یکی از حضورهای همتی در کلاب هاوس از او درباره نگاه و ارتباطش با طیبنیا سوال کردند؛ همتی هم پاسخ داد که او از همکاران عزیز و قابل احترام برایم است. با وجود این همه نامی که همتی و ستادش به طور مستقیم و غیرمستقیم از وزیر اسبق اقتصاد میبرند، اما آب این اقتصاددان نهادگرای معتقد به سودمند بودن علم اقتصاد متعارف که حامی الگوی اقتصادی «بازار – دولت» است، اصلا با دیدگاه اقتصادی تکنوکراتهای کارگزاران از جمله همتی به یک جوی نمیرود که بخواهد از اندیشههای اقتصادی این کاندیدای ریاست جمهوری دفاع و حمایت کند.
همتی سالها عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران بوده است؛ حزبی که اندیشهاش منطبق بر لیبرالیسم اقتصادی و ناظر بر آزادسازی اقتصادی و سپردن همه مکانیسمها به عرضه و تقاضای بازار و به حداقل رساندن دخالت دولت در اقتصاد است و در این میان آنچه که چندان اهمیت ندارد، نقش حمایتی دولت از اقشار کمبرخوردار و ضعیف اقتصادی است. این طرز تفکر را سالهاست که افرادی نظیر موسی غنینژاد، محمد طبیبیان و سعید لیلاز در رسانههای بورژوازی نوین ایران که با پول حزب کارگزاران تغذیه میشوند، تبلیغ میکنند.
این طیف بهترین روش برای هدایت اقتصادی را برقراری مکانیسم بازار و بازسازی اقتصاد میداند و نتیجه تصمیمات آن را میتوان در شکاف طبقاتی و تورم افسارگسیخته زمان هاشمی رفسنجانی دید. اما علی طیبنیا که همتی و حامیانش امروز سعی در ایجاد اصطکاک مثبت بین خود و او دارند، به مشی و روش کارگزارانیها – که امروز تبلورش در بین کاندیداهای ریاست جمهوری سیزدهم در عبدالناصر همتی متجلی شده است- اعتقادی ندارد و اتفاقا گفته میشود بخاطر اختلاف با همین دیدگاه از دولت اول روحانی خارج شده است.
البته تاکتیک همتی به استفاده از نامها فقط مختص به نام چهرههای اقتصادی نیست. به عنوان مثال، او سعی دارد که نامهایی مانند مسعود پزشکیان اصلاحطلب را هم به مصادره خود درآورد اما در این راه به در بسته میخورد. به عنوان مثال پزشکیان به کنایه میگوید که "آخر آدم باید چیزی از کسی ببیند که از او دفاع کند. "
اما عادل فردوسیپور با وجود اینکه سیاسی نیست و چهرهای رسانهای و ورزشی دارد هم در فهرستی قرار داشت که همتی در مناظره سوم از آنها به عنوان مطلوب خود نام برد. اما فردوسیپور واکنش نشان داده و نوشته است: همانطور که قبلا هم گفته بودم از هیچ یک از نامزدهای محترم ریاست جمهوری حمایت نکرده و نمیکنم و هیچ وعده و پستی را هم نمیپذیرم.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/