هزاران فرانسوی علیه راستگرایان افراطی تظاهرات کردند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از روزنامه فرانسوی لوموند، هزاران نفر از طرفداران و نمایندگان احزاب چپگرا، فعالان سیاسی و صنفی، کنشگران محیطزیست علیه راستگرایان افراطی و نقض آزادیها در بسیاری از شهرهای فرانسه تظاهرات کردند.
بنابر اعلام مقامات رسمی، بیش از ۳۷ هزار نفر در اعتراض به نقض آزادیها و راست افراطی در ۱۴۰ شهر فرانسه ازجمله ۹ هزار نفر در پاریس به خیابانها آمدند. این درحالیکه است که طبق گفته برگزارکنندگان این تظاهرات، شمار معترضان در سراسر فرانسه ۱۵۰ هزار نفر ازجمله ۷۰ هزار نفر در پاریس بوده است.
لوموند افزود: معترضان فرانسوی، احزاب راستگرا و دولت این کشور را متهم به ترویج راست افراطی و تصویب قوانین ناقض آزادی ازجمله قانون جامع امنیتی کردند.
به نوشته این روزنامه فرانسوی، بنوا آمون نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری فرانسه از اینکه تجمعات اعتراضی به سازمانهای راستگرایان افراطی محدود نباشد و ایدهها و افکار راست افراطی را نیز در برگیرد، ابراز امیدواری کرد و گفت: درحال حاضر، ایدههای راست افراطی تنها در انحصار احزاب راست نیست و به تمام طبقه سیاسی جامعه تعمیمیافته است.
ژولین بایو، فعال شماره یک حزب سبزها در گفتوگو با فرانس انتر، جنبش خودجوش مردم را ضروری خواند و گفت: آزادیهای ما به معنای واقعی کلمه درخطر هستند.
لوموند در ادامه نوشت: در شهر نانت فرانسه، نزدیک به ۹۰۰ نفر راهپیمایی کرده که صد نفر از حزب چپگرای تندرو با نیروهای پلیس درگیر شدند.
خبرگزاری فرانسه همچنین گزارش داد: در جریان این تظاهرات، فردی ناشناس به ژان لوک ملانشون، رهبر حزب چپگرای فرانسه تسلیمناپذیر و نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ فرانسه هنگام گفتوگو با خبرنگاران، آرد پاشید.
منابع پلیس از بازداشت فردی که به ملانشون آرد پاشیده بود، به اتهام اعمال خشونت عمدی علیه مقام مسئول این کشور خبر دادند. دادستانی فرانسه همچنین اعلام کرد که تحقیقات در حال جریان است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ملانشون با محکوم کردن این اقدام، آن را بزدلانه، عبور از آستانه تحمل مردم فرانسه و حاکی از تنش زیاد در این کشور دانست.
اما این نوع شیوه اعتراض در فرانسه مسبوق به سابقه است؛ هفته گذشته سیلی فرد ناشناس به امانوئل مکرون، رئیسجمهور این کشور در جریان بازدید وی از دبیرستانی در شهر دروم واکنشها و جنجالهای زیادی را در محافل و رسانهها به دنبال داشته؛ اگرچه طبقه سیاسی فرانسه اعم از مخالف و موافق این حادثه را محکوم کرده اما برخی آن را اعتراض به دموکراسی بیمار و متزلزل این کشور دانستهاند.
امانوئل والس نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه در جریان سفر به استراسبورگ توسط یک مرد جوان با آرد موردحمله قرار گرفت تا داستان پاشیدن آرد به سمت نامزدهای ریاست جمهوری این کشور پس از حدود پنج سال بار دیگر تکرار شود.
فرانسوا اولاند رئیسجمهور سابق فرانسه در بهمن سال ۹۰ در یکی از برنامههای عمومی خود با پرتاب کیسه آرد از سوی یک زن، موردحمله قرار گرفت اما آسیبی به وی وارد نشد. پیشتر نیز نیکلا سارکوزی رئیسجمهور سابق فرانسه در یک برنامه عمومی، موردحمله فردی قرار گرفت، اما توانست با مداخله محافظانش نجات یابد. در گذشته نیز مقامات بلندپایه فرانسوی ازجمله ژاک شیراک در سال ۲۰۰۲ میلادی هدف چنین حملاتی قرار گرفتند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/