دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1400 - 15:40

برگزاری ششمین دور نشست مشترک ایران و کشورهای ۱+۴

بنا به گفته منابع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ۱+۴ نشست مشترک در خصوص برجام تا ساعاتی دیگر در وین مرکز اتریش برگزار خواهد شد.
کد خبر : 587577
برجام



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، دور جدید مذاکرات وین در چارچوب کمیسیون مشترک برجام (ششمین دور مذاکرات وین) قرار است امروز بعدازظهر (شنبه) ۲۲ خردادماه با حضور هیئت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و نماینده اتحادیه اروپا از سر گرفته شود.


ریاست این نشست بر عهده انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود و عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران و رئیس هیئت ایرانی شرکت‌کننده در مذاکرات وین برای شرکت در این نشست امروز (شنبه) وارد وین شد.


عباس عراقچی همچون دوره‌های قبل، چهارشنبه ۱۹ خردادماه نیز در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور یافت و به تشریح روند مذاکرات پرداخت. وی پس از شرکت در این نشست در گفت‌وگویی اعلام کرد: مذاکرات به نقطه‌ای رسیده که برخی مسائل کلیدی هنوز در آن باقی ‌مانده و باید در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری شود. ما هفته آینده دور جدید مذاکرات را آغاز خواهیم کرد و امیدواریم که در موضوعات مختلف پیشرفت داشته باشیم، ولی درباره این‌که دور آخر مذاکرات باشد یا خیر، قضاوت زود است.


وی گفت: اختلاف‌نظرها درباره مسائل جدید نیست، درواقع اختلاف‌نظر در خصوص موضوع‌هایی اصلی در ارتباط با نحوه بازگشت طرفین به توافق است.


این مذاکرات که با هدف لغو تحریم‌های آمریکا و بازگشت احتمالی این کشور به برجام از امروز دوباره در وین از سر گرفته می‌شود، در حالی برگزار می‌شود که خبرگزاری رویترز اخیراً به نقل از دیپلمات‌های غربی اعلام کرد که طرف‌های حاضر در مذاکرات هسته‌ای هنوز با بازگشت به برجام فاصله‌دارند.


از سوی دیگر میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین هم روز جمعه در توئیتر نوشت که مذاکره‌کنندگان امیدوارند که ششمین دور مذاکرات وین، آخرین دور گفت‌وگوها باشد. نماینده روسیه همچنین در سخنانی پیش‌بینی نتیجه مذاکرات وین را به دلیل حل نشدن برخی موضوعات که برای ایران و آمریکا از اهمیت برخوردارند، دشوار توصیف کرده بود.


در این میان، شاهد اظهارنظری از سوی وزیر خارجه چین بودیم، وانگ یی وزیر خارجه چین در اظهاراتی با تاکید بر لزوم افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن برجام به مسیر اصلی، اقدامات زورگویانِه آمریکا را منشأ اصلی مشکلات بر سر برنامه هسته‌ای ایران خواند.


سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکایی هم طرحی ارائه کرده‌اند که خواستار منوط کردن هرگونه توافق با ایران به کسب اجازه از نهاد قانون‌گذار در آمریکا است.


علاوه بر این، وزارت خارجه آمریکا نیز شامگاه پنجشنبه اعلام کرد که واشنگتن معتقد است دیپلماسی مؤثرترین راه برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران است.


از سوی دیگر، آنتونی بلینکن‌ وزیر خارجه آمریکا در هفته گذشته در اظهاراتی گفت: من پیش‌بینی می‌کنم که حتی در صورت بازگشت به پایبندی به برجام،‌ صدها تحریم علیه ایران ازجمله تحریم‌های اعمال‌شده توسط دولت ترامپ باقی بماند. اگر این تحریم‌ها با برجام ناسازگار نباشند، تا زمانی که رفتار ایران تغییر کند باقی خواهد ماند.


البته این اظهارات واکنش محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت. ظریف دراین‌باره در توئیتی نوشت: هنوز مشخص نشده است که آیا رئیس‌جمهور آمریکا و بلینکن وزیر خارجه این کشور حاضرند تا سیاست شکست‌خورده فشار حداکثری ترامپ و پمپئو را دفن کرده و از بکارگیری تروریسم اقتصادی به‌عنوان اهرم چانه‌زنی دست بردارند یا خیر. ایران پایبند به برجام است. کافی‌ است بند ۳۶ را بخوانید. زمان تغییر مسیر است.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب