لحظه به لحظه با دومین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری ۱۴۰۰
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، دومین مناظره ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با حضور ۷ کاندیدای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان امروز سهشنبه ساعت ۱۷ با موضوع "فرهنگی، اجتماعی و سیاسی" در محل سازمان صداو سیما برگزار میشود.
سومین مناظره تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری نیز شنبه ۲۲ خرداد برگزار خواهد شد. پخش برنامههای تبلیغاتی نامزدها در رادیو و تلویزیون از جمعه، هفتم خرداد ماه آغاز شدهاست.
ورود علیرضا زاکانی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری به سازمان صدا وسیما برای حضور در دومین مناظره ۱۴۰۰
علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بدو ورود به سازمان صداوسیما به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران گفت: در مناظره اول فکر می کردیم باید ناظر به برنامه حرف بزنیم اما متوجه شدیم که دوستان بنا دارند از ابتدا با حرف های نادرست اصل مناظره را به بی راهه سوق ببرند. امیدواریم در مناظره دوم به وضعیت مطلوب در بررسی برنامه ها برسیم. به مردم قول می دهم در «دولت اقدام و اصلاح» ریشه فقط مطلق را بکنم و قول میدهم در دو سال اول کسی در کشور غیر از درد بیماری، درد بی پول نکشد. قول میدهم که اگر کار برای کار اولیها جور نشد، ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به آنها پرداخت شود. مشکل ما عدم عمل به قانون اساس است.
ورود محسن مهرعلیزاده، نامزد انتخابات ریاست جمهوری به سازمان صدا وسیما برای حضور در دومین مناظره ۱۴۰۰
محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بدو ورود به سازمان صداوسیما به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران گفت: روش من در دومین مناظره انتخاباتی همان روش گذشته است. ما با رعایت همه شئون موارد را بررسی کرده و نسبت به روشن شدن اذهان مردم اقدام خواهیم کرد. البته شایعاتی که شنیدم که قرار است دوپینگ ۵ دقیقه ای به نامزدی خاص بدهند که امیدوارم صحت نداشته باشد.
ورود محسن رضایی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری به سازمان صدا وسیما برای حضور در دومین مناظره ۱۴۰۰
محسن رضایی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بدو ورود به سازمان صداوسیما به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران گفت: ۱۴۰۰ سال گشایش ملت ایران خواهد بود. ان شالله ناراحتی ها کنار می رود و دوباره لبخند به چهره مردم می آید و مردم شاهد آغاز جدیدی در زندگی خود خواهند بود و به سوی جهشهای مهم حرکت میکنند. امیدوارم بتوان بحث های اصلی ملت ایران را مطرح کنیم و راهکار بدهیم و از بحث های حاشیه ای بپرهیزیم. من آماده ام از آینده خوب ملت ایران صحبت کنم و آنها را نسبت به آینده امیدواری بدهم زیرا امید گفتنی نیست بلکه دیدنی است.
ورود عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری به سازمان صدا وسیما برای حضور در دومین مناظره ۱۴۰۰
عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بدو ورود به سازمان صداوسیما به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران گفت: من بداخلاقی را در مناظره قبلی شروع نکردم و برخی دوستان دیگر شروع کردند. ۲۹ بار اسم من را بردند و تهمت و افترا زدند و در نهایت به رقیب اصلی من جایزه ۵ دقیقه ای دادند. من فکر میکنم انتخابات امسال انتخابات بین بد و بدتر و خوب خوبتر نیست بلکه انتخابی است که فضا برای کنشگری شهروندان باز بماند و آمده ام که مشت گروههایی که روی اقتصاد، فرهنگ و رسانه چنبره زدند را باز کنم. من دنبال دولت شفافیت ملی هستم.
ورود سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری به سازمان صدا وسیما برای حضور در دومین مناظره ۱۴۰۰
سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاستجمهوری: امیدواریم در محیطی دوستانه و اخلاقی نگاه های مختلف را بیان کنیم و از نظرات خود دفاع کنیم. امیدوارم در مناظره دوم درباره جمعیت روستایی، زنان، جوانان و ورزش صحبت و مسائل طرح شود.
ورود سید ابراهیم رئیسی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری به سازمان صدا وسیما برای حضور در دومین مناظره ۱۴۰۰
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در گفت و گوی پیش از شروع مناظره گفت: در جلسه مناظره قبل بداخلاقی هایی شد و تهمت هایی به بنده زده شد و بنده گفتم اگر مشکلات مردم با توهین به من حل میشود، عیبی ندارد. در دوره قبل انتخابات هم در سالن مناظره متلک گویی و سخنان ناروا مطرح شد اما آیا مشکلات حل می شود. ۵ دقیقه کمیته تبلیغات برای من وقت گذاشته است اما من از این ۵ دقیقه استفاده نخواهم کرد.
ورود قاضی زاده هاشمی ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری به سازمان صدا وسیما برای حضور در دومین مناظره ۱۴۰۰
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی، نامزد انتخابات ریاستجمهوری در گفت و گوی پیش از شروع مناظره گفت: با هدف اصلاح پا به عرصه انتخابات گذاشته ام و اهل تخریب نیستم. سلام ما به ایرانی جدید است، ایرانی پر از محبت و وحدت. امیدوارم دوستان بیشتر به متن بپردازند تا حاشیه. تلاش می کنم در مناظره امروز، حتی الامکان برنامه های خود را در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تبیین کنم.
مراسم قرعه کشی انتخاب شماره صندلی مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری
ترتیب صندلی مناظره نامزدها بر اساس قرعهکشی مشخص شد
محسن رضایی صندلی شماره ۱
علیرضا زاکانی صندلی شماره ۲
محسن مهرعلیزاده صندلی شماره ۳
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی صندلی شماره ۴
سعید جلیلی صندلی شماره ۵
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی صندلی شماره ۶
عبدالناصر همتی صندلی شماره ۷
رئیسی: فاصله طبقاتی محصول بیعدالتی است
سید ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوالی درخصوص فاصله طبقاتی، گفت: در جلسه قبل برخی بداخلاقیها شد که به مثابه آنچه در قانون آمده، اجازه داده شد که چند دقیقه ایمن استفاده کنم که من از این چند دقیقه استفاده نخواهم کرد.
رئیسی گفت: آذری زبانهای عزیز ایران، بسیار بنده حقیر را مورد محبت قرار دادند که از آنها سپاسگذارم.
وی تاکید کرد: فاصله طبقاتی، محصول بیعدالتی و سیاستهای نادرست اقتصادی است.
رضایی: مشکلات مردم ایران با شعبدهبازی و حرفهای مفت حل نمیشود
محسن رضایی در پاسخ به سئوالی در خصوص راهکارهای شما برای رفع موانع امید در میان جوانان گفت: مردم ایران! مشکلات شما با شعبدهبازی و حرفهای مفت حل نمیشود. مشکلات شما با حرف درمانی و سخنرانی به جایی نمیرسد.
رضایی با بیان اینکه حرف راستی در مناظره قبلی گفته شد که کسانی که تا پایان نمیخواهند بمانند اعلام کنند، گفت: من تا پایان انتخابات هستم و با همه نیز رقابت خواهم کرد.
جلیلی: امور کشور با «نمایش» جلو نمیرود
سعید جلیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامهای برای تقویت اعتماد مردم دارید؟ اظهار داشت: اگر میخواهید اعتماد مردم جلب شود حتما باید رفتار مسئولان درست شود.
جلیلی گفت: اگر شما از ساختار اجرایی کشور، فرهنگ سیاسی غلط را پاک نکنید، باعث میشود توانمندیهای کشور متوقف شود.
وی افزود: اگر در فرهنگ سیاسی، نمایش جای کار واقعی را گرفت، نمیتوانید انتظار داشته باشید که کارها جلو برود. اگر شما به جای اینکه نتیجه کار را بیان کنید، فرآیند کار را توضیح دادید، این فرهنگ غلطی است و کارها پیش نخواهد رفت.
مهرعلیزاده: همه امکانات کشور و تصمیمگیران همکاری کنند که برجام به نتیجه برسد
محسن مهرعلیزاده در پاسخ به سوالی درخصوص مقابله با سیاست فشار حداکثری اظهار کرد: براساس سیاست های نظام و به دلیل بدعهدی هایی که آمریکا کرده است، مقاومت ملت ایران توطئه های آنها را بر باد داده است.
مهرعلیزاده گفت: همه امکانات کشور و تصمیمگیران همکاری کنند که برجام به نتیجه برسد.
وی افزود: آقای رئیسی گفتند دفعه قبل بداخلاقیهایی شده است و گفتند از وقت اضافی استفاده نمیکنند. ایشان فرمودند آذری زبانها به ایشان زنگ زدند و دلجویی کردند در حالی که آذری زبانها به آنها توهینی نکردند.
همتی: دولت من حامی آسیبپذیران جامعه خواهد بود
عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاستجمهوری در دومین برنامه مناظره انتخاباتی گفت: لازم میدانم در ابتدا از شیوه برگزاری مناظرهها انتقاد کنم. در یک مصاحبه نیز عرض کردم، شیوه مناظره مثل مسابقه هفتگی شده است.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم ملت شریف ایران، مواضع ما را به روشنی بداند، بهتر بود سوالات مهمتری مطرح شود. سوالاتی که مردم عزیز برایشان مهم است. آن وقت ببینیم فرق کاندیداها در نحوه پاسخدهی و عمل به این سوالات چگونه خواهد بود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: واقعیت این است که این، یک نوع انحصار است. من مخالف انحصار در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و رسانه هستم. انحصار عامل اصلی ناکارآمدی و عامل اصلی فساد است.
همتی تصریح کرد: ببینید الان انتخاب بین بد و بدتر یا خوب و خوبتر نیست. انتخاب بین افرادی است که، معتقد هستند نباید بگذاریم این درب بر روی کنشگری شهروندان عزیز بسته شود و نفس جامعه را بخواهد بگیرد.
وی ادامه داد: من فکر میکنم مهمترین وظیفه ما و وظیفه مردم این است که راجع به این موضوع تصمیم بگیریم.
قاضی زاده هاشمی: دولت سلام به دنبال اصلاح نظام اداری است
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در خصوص برنامهاش برای مدیریت میانبخشی دولت، گفت: یکی از مشکلاتی که ما در نظام اداری کشور داریم و دولت سلام به دنبال اصلاح آن است، نظام اداری و نحوه تقسیم وظایف است.
وی افزود: از یکطرف وزارتخانههای بخشی داریم و از طرف دیگر وزارتخانههای موضوعی و در کنار اینها شوراهای سرپرستی و نهادهایی داریم که در بدنه دولت و بعضاً در خارج از دولت وجود دارند که تقریباً وظایف شبیه هم را اداره میکنند. مثلاً ما در حوزه فرهنگ ۳۸ سازمان فعال داریم، همین وضع در آموزش، بهداشت و سایر حوزهها دیده میشود و برای فرار از پاسخگویی، شوراهایی درست شده تا وزرا که مسئولین امر هستند و باید به مجلس و مردم پاسخگو باشند، با وجود این شوراها و مصوبات آنان، دیگر مسئول این تصمیمات نیستند.
زاکانی: زوجهای نابارور را بیمه خواهیم کرد
علیرضا زاکانی در پاسخ به سوالی درخصوص نرخ رشد جمعیت گفت: موضوع جمعیت در کشور ما به نقطه بسیار بحرانی رسیده است و نیاز به تدبیری خاص دارد.
وی ادامه داد: نرخ رشد در کشور ما به ۸ دهم درصد رسیده که نرخ رشد بحرانی است. در حوزه باروری هم از ۶.۹ در سال ۶۰ به ۱.۷ رسیده ایم باید نرخ باروری را به ۲.۳ برسانیم تا از این وضعیت اسفناک خارج شویم. برای رسیدن به این هدف چند سطح برنامه داریم. ۴ خط تلاش را دنبال می کنیم. تعلیم و تربیت، تحکیم خانواده و رشد جمعیت، احیای تندرستی، نشاط و رفاه اجتماعی و صیانت از محیط زیست از برنامه های مهم دولت ما در این راستا است.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: ۳.۵ میلیون زوج نابارور داریم، از هر ۵ زوج یک زوج نابارور هستند، ۸۰ مرکز باروری داریم که زوج ها باید در نوبت طولانی با هزینه های گزاف قرار بگیرند، اولین اقدام دولتم این خواهد بود که زوجین نابارور را بیمه خواهم کرد، تا داغ بچه دار نشدن بر دل زوج های جوان به عنوان یک آرزو باقی نماند.
وی گفت: سال ۸۴ پیمایشی انجام شد، ۷۰ درصد مردم ایران اعلام کردند که قائل به دو فرزندی هستند در سال ۹۸، حدود ۶۰ درصد مردم اعلام کردند سه فرزندی را مطلوب می دانند اما از عواقب آن می ترسند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/