استفاده از ظرفیتهای فناوریهای نوین موجب توسعه اقتصاد ملی میشود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهاد معارفی معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره گزارش ارزیابی منتشر شده از سوی سازمان مدیریت صنعتی در خصوص شرکتهای برتر در بخشهای مختلف اقتصاد، گفت: با بررسی اطلاعات شرکتهای حوزه ICT امکان شناخت بهترِ وضعیت مالی شرکتهای بخش مهیا شده و دید بهتری از کسبوکارها حاصل میشود.
وی افزود: پویایی، تداوم و تسریع روند توسعه بنگاههای اقتصادی بخش، مشروط به شناخت توانمندیهای اقتصادی بنگاهها است و مقایسه بنگاههای بخش فاوا با یکدیگر و با سایر صنایع، بستری برای اتخاذ تصمیمات بهینه فراهم میکند.
معارفی با اشاره به اینکه آرایش جهانی صنایع به شدت به نفع شرکتهای فعال در بخش ICT تغییر کرده است، گفت: اطلاعات درآمدی ۱۰ شرکت برتر جهان در سال ۲۰۲۰ میلادی حاکی از حضور سه شرکت فعال در حوزه ICT در بین برترین شرکتها است که گویای پررنگتر شدن نقش و سهم اقتصادی و اجتماعی ICT در سطح جهانی طی سالهای اخیر میباشد.
وی به روند تحولات مبتنی بر فناوریهای نوین که ساختار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جوامع جهانی را دستخوش دگرگونی کرده اشاره و افزود: روندهای تحولآفرین، کشورها را به سوی تدوین راهبردهای جدید توسعه و استفاده از راهکارهای متکی بر تحول دیجیتال هدایت میکند و منجر به افزایش سهم بنگاههای بخش فاوا در کلان اقتصاد میشود.
معارفی با تاکید به اهمیت همسویی با فرآیندهای جهانی و برخورداری از مزیتهای رقابتی موجود در بازارهای ملی و بینالمللی این صنعت، تصریح کرد: استراتژیهای حمایتی و تسهیلگری برای توسعهی کسبوکارهای حوزهی فاوا که آینده اقتصاد کشور را ترسیم میکند، از مهمترین اهداف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالهای اخیر بوده و اقدامات مناسب و مؤثری در این مسیر تعریف و اجرایی شده است.
وی افزود: سهم فروش بخش فاوا از ۵۰۰ شرکت برتر کشور براساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان مدیریت صنعتی فقط ۶ درصد بوده است که نشان دهنده اثرات مستمر اتکای اقتصاد ایران به صادرات نفت و فرآوردههای آن میباشد که باعث شده همواره نفت و اقتصاد وابسته به آن در تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور نقشی مهمتر از سایر صنایع را ایفا کند. بر همین اساس و در ادامه مسیر سالهای پیشین، صنایع وابسته به «فرآوردههای نفتی» و «پتروشیمی» در کشور برخلاف روند جهانی همچنان بالاترین جایگاه را در جذب درآمد و خلق ارزشافزوده دارند.
معارفی به ویژگیهای برجستهی شرکتهای بخش ICT، اشاره کرد و گفت: نرخ بازگشت سرمایهی بالا، عدم وابستگی به جابهجایی و محدودیتهای جغرافیایی، هزینه پایینتر ارایه کالاها و خدمات، امکان ارائه خدمات حوزه ICT و صادرات آنها توسط بنگاههای کوچک و متوسط باعث شده که این گروه از فعالیتها علاوه بر پتانسیل ایجاد ارزشافزوده قابل توجه در بخش ICT در سایر بخشهای اقتصادی کشور نیز از مجرای اثرات سرریز و ارتقای بهرهوری عوامل تولید خلق ارزش و ثروت داشته باشند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به شرایط کنونی کشور اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن چرخه عمر محصولات و خدمات ارایه شده توسط بخش فاوا و ضرورت بهکارگیری فناوریهای نوین برای برخورداری از فرصتهای متنوع و متعدد در بازارهای ملی و بینالمللی، که منجر به افزایش کارایی و بهرهوری کسب و کارها و رشد اقتصادی کشور میشود، علاوه بر تعامل شفاف و مستمر بخش دولتی با بخش خصوصی، تدوین و اجرای الگوهای حمایتی و تسهیلگری از شرکتهای بزرگ برای تداوم فعالیت و همچنین تسریع رشد شرکتهای کوچک از جمله استراتژیهای مهم وزارت ارتباطات است.
معارفی به ضرورت تمرکز بر شناسایی و چیدمان بنگاههای بزرگ بخش فاوا در کنار یکدیگر تاکید کرد و گفت: از آنجایی که رونق و رکود بزرگترین شرکتهای بخش ICT، به دلیل وجود ارتباطات گسترده پسین و پیشین و اثرات سرریز آن در کلیه سطوح اقتصاد کشور دارد، توجه به این امر میتواند تصویری شفاف و متکی به آمارها، از چگونگی تغییرات در آرایش بنگاههای بزرگ بخش فاوا و سایر صنایع و فعالیتهای اقتصادی مختلف در کنار یکدیگر ارایه دهد.
وی در پایان این گفتوگو به وضعیت کسب و کارهای این حوزه اشاره کرد و افزود: البته کسب وکارهای فعال در حوزه فاوا که در زمینههای «ارتباطات و مخابرات» و «رایانه و فعالیتهای وابسته»، «خدمات بازرگانی» ، «خدمات فنی و مهندسی»، «سرمایهگذاریهای مالی» و « تولید ماشینآلات و تجهیزات» فعال هستند توانستهاند با رشد ۲۳.۷ درصدی در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال قبل، سهم حضور خود را در میان ۵۰۰ شرکت برتر کشور افزایش دهند و رشد درآمد ۵۰.۴ درصدی را تجربه کنند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/