نگذاریم جریان لیبرال، مفهوم آزادی را به انحراف بکشاند
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اختتامیه نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
سید یاسر جبرائیلی، رئیس هیئت داوران نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه این مراسم گفت کرسیهای آزاداندیشی مطالبه روی زمین مانده رهبر معظم انقلاب بود که در دانشگاه آزاد اسلامی اقامه شد. به مسئولان برگزاری این کرسیها و ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی جهت حسن نظر رهبر معظم انقلاب به این اقدام ارزشمند تبریک عرض میکنم .
جبرائیلی افزود: در دوره ریاست دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهد تحولات بزرگی بوده ایم که از جمله آنها ساماندهی پایاننامهها و مسئلهمحور کردن آنها، پیوند زدن تحول در دانشگاه با مسائل کشور، تحول در منابع آموزشی و کتب درسی که مطالبه ما نیز هست.
رئیس هیئت داوران نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: کرسیها در معادلات فکری بشری دو اثر بسیار مهم دارند، یک مورد تضارب افکار گوناگون بین دانشجویان مختلف برای رسیدن به حقایق است. وقتی دو فکر متضاد با هم برخورد میکنند، عیار فکر صحیح مشخص میشود و مخاطب و شنونده بهدرستی آن و بطلان یک فکر یا عقیده پی میبرد.
وی ادامه داد: نکته دیگری که در طول داوریها و کرسیها جذاب به نظر میرسید بحثهای داوری دانشجویانی است که در رشتههای مختلف تحصیل میکردند اما سعی داشتند از آنچه آموخته بودند برای پیوند زدن به مسائل کشور استفاده کنند که دستاورد بزرگی بود.
جبرائیلی گفت: معتقدم اگر کرونا رفع شود و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی به شکل حضوری در دانشگاهها ممکن شود شور و نشاط و آثار آن بیشتر خواهد شد.
رئیس هیئت داوران نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: آزادی در غرب به ابتذال کشیده شده است. پل فایرابنت، فیلسوف علم در کتاب 《علیه روش》 میگوید ما در غرب مرجعیت دین را از بین بردیم و باید مرجعیت علم را هم از بین ببریم تا چیزی باقی نماند که سره از ناسره را برای بشر تجویز کند.
وی گفت: در واقع فایرابنت به نوعی پلورالیسم عقیدتی اشاره میکند. فایرابنت مفهوم آزادی را از جان استوارت میل وام میگیرد و آزادی بشر از قید دین و علم را مطرح میکند.
جبرائیلی گفت: آزادی که فایرابنت از آن حرف میزند دیگر ابزار نیست بلکه تبدیل به هدف میشود. نتیجه آن میشود که فایرابنت نمیتواند مرجعیت برای انتخاب انسان تعریف کند درحالیکه بشر لحظه به لحظه در معرض انتخاب است.
رئیس هیئت داوران نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: میگوییم آزادی باید برقرار شود تا بشر بفهمد که گزینه صحیح کدام است، اما فایرابنت میگوید نفس آزادی مهم است، میپرسیم تکلیف بشر زمانی که میخواهد انتخاب کند چیست؟ میگوید باید به رای اکثریت تن داد. تن دادن به رای اکثریت غایت آزادی است که فایرابنت عنوان میکند. رای اکثریتی که ریشه در قدرتی دارد که توانسته به اکثریت شکل دهد و نظر فایرابنت اینجا دچار تناقض میشود و میتوانیم او را اسطورهستیز اسطورهساز بنامیم، از یک طرف میگوید اسطوره دین و علم را نابود کنیم از طرف دیگر میگوید باید از رای اکثریت اسطوره بسازیم.
وی در ادامه تصریح کرد: حواسمان باشد جریان لیبرال، آزادی را برای کشور تبدیل به هدف نکند آزادی ابزاری برای رسیدن به حقیقت است. جریان کرسیهای آزاداندیشی که در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد و به خوبی هم تمام شد جلوهای از آزادی متعالی است که در جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن هستیم.
انتهای پیام/۴۱۶۲/
انتهای پیام/