اگر جای وزیر بهداشت بودم از فردا واکسیناسیون عمومی را آغاز میکردم
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت گروه جامعه خبرگزاری آنا، مینو محرز در مراسم گزارش پیشرفت فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت که امروز (یکشنبه) برگزار شد، گفت: این واکسن کاملاً مراحل کارآزمایی بالینی خود را تحت نظارت افراد به سرانجام رساند و بسیار بالاتر از استانداردهای بینالمللی در نظر گرفته شد.
مجری مرحله بالینی واکسن کوو ایران برکت افزود: تولید واکسن در مرحله اول موفق بود و به صورت عالی اجرا شد. همه دست در دست هم دادند که پروژه ساخت واکسن کووبرکت با سرعت و دقت بالا تولید شود. درمجموع همه مراحل در کیفیت عالی پیش رفت و امیدوار هستم که مردم بهزودی از این واکسن استفاده کنند.
وی ادامه داد: با توجه به تأثیر کرونا بر اقتصاد و آموزش باید در واکسیناسیون سرعت داشته باشیم تا مهرماه مدارس باز شود. در حال حاضر در جهان کمبود واکسن وجود دارد لذا باید خودمان تولید کنیم. وقتی امکانات نداشتیم، با وجود تحریم نمیتوانستیم واکسن تولید کنیم که به محض فراهم شدن شرایط، واکسن تولید شد. این واکسن مصون و مؤثر است و تلاش میشود هر چه زودتر در اختیار مردم قرار بگیرد که بتوانیم مردم را از این شرایط نجات دهیم.
محرز در مورد عوارض واکسیناسیون خاطرنشان کرد: واکسن عارضه نداشته و بیش از انتظار و بالاتر از استانداردهای بینالمللی ایمنی داشته است. واکسیناسیون باید صورت بگیرد چراکه این تنها راه کنترل بیماری است. بهعنوان مجری این برنامه تقاضای اورژانسی را داریم که هر چه زودتر واکسیناسیون انجام شود.
مجری مرحله بالینی واکسن کوو ایران برکت ادامه داد: واکسن در میلیونها نفر که تزریق میشود ممکن است عوارضی داشته باشد، مردم نباید نگران عوارض واکسن نگران باشند و هر واکسنی را که در دسترس بود، استفاده کنند چراکه تنها راه برگشت به زندگی عادی واکسیناسیون است. همه نتایج در مورد واکسن به وزارت بهداشت ارسال شده و اگر جای وزیر بهداشت بودم فردا مجوز واکسیناسیون را میدادم.
در ادامه سید حامد حسینی، دستاندرکار پروژه واکسن کووایران برکت گفت: در حال حاضر دو خط تولید واکسن را داریم که فاز ۲ صنعتی در آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. چند هفته قبل استفاده صنعتی از واکسن فراهم و ۱ میلیون دوز تولید شد که آمادگی داریم تا در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد. در تیرماه با راهاندازی خطوط جدید تولید، انتظار میرود که در شهریور ماه بالای ۱۸ میلیون دوز واکسن تولید کنیم.
وی اظهار کرد: مقالات در مورد واکسن کووایران برکت در هر مرحلهای که به پایان رسیده، چاپ شده و بعد از اتمام مجوز سازمان جهانی بهداشت گرفته خواهد شد. از کشورهای دیگر داوطلبهای فراوانی وجود دارند و بنده ایمیلهای فراوانی در این مورد دریافت کردم. در مورد فاز ۳ قرار است بر روی ۲۰ هزار نفر انجام شود.
حسینی گفت: در پژوهشها بالینی مشارکت مردم اندک بود؛ اما در این واکسن شاهد اعتماد مردم به صنعت داخل بودیم و در چند روز آینده پذیرای افراد داوطلب از شهرستانها هستیم.
دستاندرکار پروژه واکسن کووایران برکت درباره تزریق واکسن نما افزود: بسیاری از افراد در گروه واکسننما عارضه داشتند لذا این مقوله ممکن است ذهنی باشد. باید به داوطلبان تزریق واکسن کوو ایران برکت اعلام شود که واکسن دریافت می کنند یا واکسننما.
وی در پایان تأکید کرد که داوطلبان فازهای اول و دوم هیچ عارضه جدی نداشتند و فقط سردرد مختصر و درد عضلانی داشتند.
انتهای پیام/۴۱۵۸/پ
انتهای پیام/