آیا مزاحمت تلفنی جرم محسوب میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا، مزاحمت تلفنی عبارت است از اذیت، آزار و سلب آسایش طرف دیگر از طریق تلفن یا سایر وسایل مخابراتی. البته مزاحمت تلفنی فقط برای خانوادهها مشکلساز نبوده بلکه نهادهایی نظیر آتشنشانی، پلیس ۱۱۰، غذاخوریها و مؤسسات تاکسی تلفنی هم از این معضل اجتماعی در امان نیستند.
در این میان مواردی نظیر سوت کشیدن، سکوت و سپس فوت کردن در گوشی بدون وقفه، فحاشی و بیان حرفهای رکیک نسبت به مخاطب و در مواردی دادن اخبار کذب و غیرواقعی به مخاطب و نیز بیان تهمتهای ناروا که ممکن است عواقب وخیمی به دنبال داشته باشد، عنوان اخبار کذب و تکاندهنده که گاهی اوقات باعث شوک آنی میشود و آرامش خانوادهها را بر هم میزند. و غیره در زمره مزاحمتهای تلفنی قرار دارد.
در رابطه با مزاحمتهای تلفنی نکته حائز اهمیت این است که این قبیل اقدامات در زمره جرایم حقوقی و قانونی قرار میگیرد یا خیر. بر این اساس، طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی عنصر قانونی، ایجاد مزاحمت تلفنی یا دستگاههای مخابراتی دیگر مانند فکس، تلکس، پیجر، بی سیم، رایانه متصل به اینترنت و غیره را جرم تلقی کرده و برای آن مجازات تعیین کرده است.
همچنین مزاحمت تلفنی در صورتی جرم محسوب میشود که هدف مرتکب از تلفن کردن ایجاد مزاحمت برای مخاطب باشد و این کار را از روی عمد انجام دهد. به عنوان مثال اگر فردی از روی اشتباه و پس و پیش گرفتن شماره با شخص یا نهادی تماس بگیرد، مزاحم تلفنی محسوب نمیشود. بنابراین اینکه فردی به اشتباه چندین بار به منزل شخصی یا ارگانی تماس بگیرد، به دلیل اینکه قصد مزاحمت نداشته و فحاشی و توهینی هم متوجه مخاطب نشده، به جرم مزاحمت تلفنی محکوم نمیشود. اما ممکن است فردی تنها یکبار با شخصی تماس بگیرد و به او فحاشی کند یا خبری دروغی به او بدهد؛ در اینجا با وجود اینکه فرد مزاحم تنها یکبار با مخاطب تماس گرفته است اما همان یکبار ایجاد مزاحمت کرده و با توهین به مخاطب، آرامش او را بر هم زده، بنابراین میتوان گفت که مرتکب جرم شده است.
درشرایطی که تماسهای تلفنی، در دایره مزاحمت تلفنی قرار بگیرد، فرد متضرر از این مزاحمت میتواند از طریق به همراه داشتن مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه، کارت ملی و همچنین مدارکی که از مخابرات محل خود و یا مراکز استعلامات قضائی انتظامی دریافت کرده که مزاحمت فرد مزاحم را ثابت میکند، به دادگاه صالح رسیدگیکننده (دادگاه محل وقوع جرم) مراجعه کرده و جهت رسیدگی به این موضوع شکوائیهای تنظیم کند.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/