بستری مناسب برای حمایت از نوآوریهای مسئلهمحور ایجاد شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مراسم پایانی «جایزه ملی نوآوری برای کودک و نوجوان در دوران کووید-۱۹» با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و مندیپ اوبرایان نماینده یونیسف در ایران برگزار شد.
این رویداد اقدامی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) است که برای گسترش فرهنگ نوآوری میان کودکان در ایران طراحی و در نتیجه آن ۸۰ طرح نوآورانه از سوی شرکتهای دانشبنیان و خلاق ارسال شد و در این مراسم برگزیدگان تقدیر شدند.
هنر و ادبیات کشور ما سرشار از نمونههای ارزشمند آثار کودک و نوجوان است
ستاری در این مراسم گفت: ابتدا خرسندی خود را بابت مشارکت مناسب و گفتوگوهای سازندهای که در روز اول کنفرانس بین علاقهمندان حوزه کودک و نوجوان از بخشهای خصوصی، دولتی و جامعه مدنی صورت گرفت، ابراز میکنم. به خوبی میدانیم که پیش از این تلاشهای جدی و مؤثری از سوی فعالان حوزه کودک و نوجوان در زمینههای مختلف مثل آموزش، بازی، سلامت برای بهبود کیفیت زندگی کودک و نوجوان انجام شده است. حتی از گذشته های دور، بزرگان زیادی در کشور ما در تعلیم و تربیت کودکان و نوجوان آثار ماندگار و قابل توجهی از خود به جا گذاشته اند. هنر و ادبیات کشور ما سرشار از نمونههای ارزشمند آثار کودک و نوجوان است که بسیاری از آنها خاطرات مشترکی را در اذهان ما ایجاد کردهاند.
نوآوری آغاز یک مسیر تازه برای خلق آثار مناسب است
وی افزود: ورود به موضوعات مختلف با گفتمان نوآوری را آغاز یک مسیر تازه برای خلق آثار ارزشمند میدانم. زیرا وقتی مسائل از دید یک فرد نوآور یا به تعبیر درستتر کارآفرین نگریسته میشود، دو نکته مهم در خصوص ارائه راهکار اجتماعی مورد ملاحظه قرار میگیرد. یکی امید راسخ به حل مسئله و بنابراین تلاش مکرر برای عبور از چالشهای مختلف در مسیر نوآوری است و دوم، توجه به پذیرش نوآوری توسط دیگران به نحوی که نوآوری علاوه بر خالق اثر، مورد توجه و پذیرش بخش قابلتوجهی از شهروندان نیز قرار گیرد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری با بیان اینکه با عینک نوآوری، مسائل اجتماعی، از جمله مسائل حوزه کودک و نوجوان، صرفاً از نقطه نظر آسیب اجتماعی ملاحظه نمیشوند، گفت: بلکه به راهکارهای نوآورانه و بهره برداری از فناوری برای حل مسئله نیز توجه میشود. علاوه بر این، توجه برای حل مسئله صرفاً معطوف به دولت نخواهد بود، بلکه ظرفیتهای عظیم بخش خصوصی و جامعه مدنی، از جمله بیش از ۷ هزار شرکت دانشبنیان و خلاق که در سالهای اخیر توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شناسایی شدهاند و بیش از ۱۰هزار استارتآپ فعال در کشور، نیز به عنوان منبع راهکارهای نوآورانه مورد توجه قرار میگیرد.
اولین قدمهای کارآفرینان برای توسعه و انتشار نوآوری حمایت میشود
ستاری همچنین بیان کرد: در این راستا، وظیفه دولت و به طور ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این است که صدای گروه های مختلف جامعه و نیازهای آنها را به دستور کار سیاست نوآوری کشور وارد کنند و سپس با ابزارهای مختلف، توجه جامعه کارآفرینان کشور را به سمت مسئله جلب کند. همچنین لازم است که اولین قدم های کارآفرینان برای توسعه و انتشار نوآوری برای حل مسائل جاری جامعه به طور خاص در بخشهای آسیبپذیر و کمتر برخوردار مورد حمایت قرار گیرد. به این طریق میتوانیم از شکل گیری یک زیستبوم نوآوری پویا برای هر مسئله اجتماعی، حمایت کنیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه افزود: به همین طریق، اقدامی نظیر برگزاری جایزه و کنفرانس ملی نوآوری برای کودک و نوجوان، از نقطه نظر پیوندی که بین فعالان حوزه کودک و نوجوان از یک طرف و جامعه کارآفرینان کشور از طرف دیگر ایجاد میکند، به شکل گیری زیستبوم نوآوری کودک و نوجوان کمک میکند. امری که امید داریم به مرور منجر به افزایش تعداد و کیفیت نوآوریهای مسئلهمحور در حوزه کودک و نوجوان شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری هم اکنون زمینههای مناسبی را برای حمایت از انتشار نوآوریهای مسئلهمحور در جامعه فراهم کرده است، گفت: علاوه بر بخشهایی که در این معاونت به طور تخصصی از توسعه فناوریهای نوظهور مثل فناوری نانو، زیست فناوری و سلولهای بنیادی حمایت میکنند، برنامههای حمایتی ویژهای نیز برای فناوریهای نرم و فرهنگی به واسطه اثرات قابلتوجهی که این دسته فناوریها در تحقق آرمان جامعه خلاق دارند، تهیه شده است. همچنین با نگاهی ویژه به فناوریهای دیجیتال، تلاش داریم تا ضمن کمک به بهبود دسترسی شهروندان ایران به فرصتهای برابر از گذار جامعه و صنعت کشور به سطحی تازه از هوشمندی و بهرهوری حمایت کنیم.
ستاری همچنین بیان کرد: در این مسیر، مشابه با همکاری موفقی که در یک سال گذشته با یونیسف در حوزه کودک و نوجوان داشتهایم و دستاورد آن نیز شناسایی راهکارهای نوآورانه و تقویت پیوند بین بازیگران در این حوزه بوده است، از همکاریهای جدی با سایر جوامع تخصصی در کشور استقبال میکنیم.
وی در پایان، ضمن امیدواری از این که برگزاری این رویداد موجب اثراتی پایدار در بهبود زندگی کودکان و نوجوانان این سرزمین داشته شود، از مشارکت همه علاقهمندان مباحث کودک و نوجوان در این کنفرانس تشکر کرد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/