دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1400 - 15:10
ستاری:

بستری مناسب برای حمایت از نوآوری‌های مسئله‌محور ایجاد شد

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بستر مناسبی برای حمایت از انتشار نوآوری‌های مسئله‌محور ایجاد شده است.
کد خبر : 584300
سورنا ستاری

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مراسم پایانی «جایزه ملی نوآوری برای کودک و نوجوان در دوران کووید-۱۹» با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و مندیپ اوبرایان نماینده یونیسف در ایران برگزار شد.  


این رویداد اقدامی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)  است که برای گسترش فرهنگ نوآوری میان کودکان در ایران طراحی و در نتیجه آن ۸۰ طرح نوآورانه از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق ارسال شد و در این مراسم برگزیدگان تقدیر شدند.


هنر و ادبیات کشور ما سرشار از نمونه­‌های ارزشمند آثار کودک و نوجوان است


ستاری در این مراسم گفت: ابتدا خرسندی خود را بابت مشارکت مناسب و گفت‌وگوهای سازنده‌­ای که در روز اول کنفرانس بین علاقه‌مندان حوزه کودک و نوجوان از بخش­‌های خصوصی، دولتی و جامعه مدنی صورت گرفت، ابراز می‌کنم. به خوبی می­‌دانیم که پیش از این تلاش­‌های جدی و مؤثری از سوی فعالان حوزه کودک و نوجوان در زمینه­‌های مختلف مثل آموزش، بازی، سلامت برای بهبود کیفیت زندگی کودک و نوجوان انجام شده است. حتی از گذشته های دور، بزرگان زیادی در کشور ما در تعلیم و تربیت کودکان و نوجوان آثار ماندگار و قابل توجهی از خود به جا گذاشته ­اند. هنر و ادبیات کشور ما سرشار از نمونه‌های ارزشمند آثار کودک و نوجوان است که بسیاری از آنها خاطرات مشترکی را در اذهان ما ایجاد کرده‌اند.


نوآوری آغاز یک مسیر تازه برای خلق آثار مناسب است


وی افزود: ورود به موضوعات مختلف با گفتمان نوآوری را آغاز یک مسیر تازه برای خلق آثار ارزشمند می‌دانم. زیرا وقتی مسائل از دید یک فرد نوآور یا به تعبیر درست­‌تر کارآفرین نگریسته می­‌شود، دو نکته مهم در خصوص ارائه راهکار اجتماعی مورد ملاحظه قرار می‌­گیرد. یکی امید راسخ به حل مسئله و بنابراین تلاش مکرر برای عبور از چالش‌های مختلف در مسیر نوآوری است و دوم، توجه به پذیرش نوآوری توسط دیگران به نحوی که نوآوری علاوه بر خالق اثر، مورد توجه و پذیرش بخش قابل‌توجهی از شهروندان نیز قرار گیرد.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با بیان اینکه با عینک نوآوری، مسائل اجتماعی، از جمله مسائل حوزه کودک و نوجوان، صرفاً از نقطه نظر آسیب اجتماعی ملاحظه نمی‌شوند، گفت: بلکه به راهکارهای نوآورانه و بهره ­برداری از فناوری برای حل مسئله نیز توجه می­‌شود. علاوه بر این، توجه برای حل مسئله صرفاً معطوف به دولت نخواهد بود، بلکه ظرفیت­‌های عظیم بخش خصوصی و جامعه مدنی، از جمله بیش از ۷ هزار شرکت دانش‌بنیان و خلاق که در سال‌های اخیر توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شناسایی شده‌اند و بیش از ۱۰هزار استارت‌آپ فعال در کشور، نیز به عنوان منبع راهکارهای نوآورانه مورد توجه قرار می‌گیرد.


اولین قدم‌­های کارآفرینان برای توسعه و انتشار نوآوری حمایت می‌شود


ستاری همچنین بیان کرد: در این راستا، وظیفه دولت و به طور ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این است که صدای گروه ­های مختلف جامعه و نیازهای آنها را به دستور کار سیاست نوآوری کشور وارد کنند و سپس با ابزارهای مختلف، توجه جامعه کارآفرینان کشور را به سمت مسئله جلب کند. همچنین لازم است که اولین قدم­ های کارآفرینان برای توسعه و انتشار نوآوری برای حل مسائل جاری جامعه به طور خاص در بخش‌های آسیب‌­پذیر و کم­تر برخوردار مورد حمایت قرار گیرد. به این طریق می‌توانیم از شکل­ گیری یک زیست‌بوم نوآوری پویا برای هر مسئله اجتماعی، حمایت کنیم.


رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه افزود: به همین طریق، اقدامی نظیر برگزاری جایزه و کنفرانس ملی نوآوری برای کودک و نوجوان، از نقطه نظر پیوندی که بین فعالان حوزه کودک و نوجوان از یک طرف و جامعه کارآفرینان کشور از طرف دیگر ایجاد می­‌کند، به شکل ­گیری زیست‌بوم نوآوری کودک و نوجوان کمک می­‌کند. امری که امید داریم به مرور منجر به افزایش تعداد و کیفیت نوآوری­‌های مسئله‌محور در حوزه کودک و نوجوان شود.


معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری هم اکنون زمینه­‌های مناسبی را برای حمایت از انتشار نوآوری­‌های مسئله‌محور در جامعه فراهم کرده است، گفت: علاوه بر بخش‌­هایی که در این معاونت به طور تخصصی از توسعه فناوری­‌های نوظهور مثل فناوری نانو، زیست فناوری و سلول‌های بنیادی حمایت می‌کنند، برنامه­‌های حمایتی ویژه‌­ای نیز برای فناوری­‌های نرم و فرهنگی به واسطه اثرات قابل‌توجهی که این دسته فناوری­‌ها در تحقق آرمان جامعه خلاق دارند، تهیه شده است. همچنین با نگاهی ویژه به فناوری­‌های دیجیتال، تلاش داریم تا ضمن کمک به بهبود دسترسی شهروندان ایران به فرصت­‌های برابر از گذار جامعه و صنعت کشور به سطحی تازه از هوشمندی و بهره‌­وری حمایت کنیم.


ستاری همچنین بیان کرد: در این مسیر، مشابه با همکاری موفقی که در یک سال گذشته با یونیسف در حوزه کودک و نوجوان داشته­‌ایم و دستاورد آن نیز شناسایی راهکارهای نوآورانه و تقویت پیوند بین بازیگران در این حوزه بوده است، از همکاری­‌های جدی با سایر جوامع تخصصی در کشور استقبال می­‌کنیم.


وی در پایان، ضمن امیدواری از این که برگزاری این رویداد موجب اثراتی پایدار در بهبود زندگی کودکان و نوجوانان این سرزمین داشته شود، از مشارکت همه علاقه‌مندان مباحث کودک و نوجوان در این کنفرانس تشکر کرد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب