دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1400 - 10:28
معتمدی مطرح کرد؛

امکان ارائه رایگان خدمات ابررایانه سیمرغ به شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: باتوجه به طرح‌ها و برنامه‌هایی که از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود حتی ممکن است سرویس‌های ابررایانه به صورت رایگان به آن‌ها ارائه شود.
کد خبر : 583962
سید احمد معتمدی

سید احمد معتمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به ظرفیت‌های کاربردی ابررایانه سیمرغ اظهار کرد: بر اساس مدل تجاری که دانشگاه امیرکبیر برای استفاده از ظرفیت‌های «ابررایانه سیمرغ» در نظر گرفته است در قدم اول حمایت از شرکت‌های ایرانی را مدنظر قرار داده‌ایم و با توجه به نوع فعالیت و میزان ارزآوری طرحی که ارائه می‌شود ممکن است سرویس‌های ابررایانه حتی به صورت رایگان نیز در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد.




بیشتر بخوانید:


ارائه تحلیل‌های دقیق ترافیکی با استفاده از ظرفیت‌های ابررایانه سیمرغ




وی افزود: یعنی هدف دانشگاه امیرکبیر صرفاً درآمدزایی نیست بلکه به‌دنبال شناسایی فعالیت‌های مفید و سودآور برای کشور هستیم. هم اکنون شرکت‌های دانش‌بنیانی در کشور وجود دارند که کارهای ارزشمندی را در حوزه خدمات و طراحی نرم‌افزارهای بومی انجام داده‌اند ولی سرمایه‌ آن‌ها برای توسعه کسب‌وکارشان محدود است. از همین رو دولت باید از این مجموعه‌های علمی و صنعتی نوپا حمایت کند.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیان کرد: در حوزه هوش مصنوعی نیز شرکت‌های زیادی در کشور فعالیت می‌کنند و اگر سرمایه و زیرساخت‌های مناسبی مانند ابررایانه وجود نداشته باشد تلاش‌های آن‌ها نتیجه‌ای نخواهد داشت. در همین راستا تمامی ظرفیت‌های ابررایانه سیمرغ را در اختیار جامعه علمی و صنعتی کشور قرار دادیم و در صورت لزوم سرویس‌های رایگان و مشارکتی را نیز ارائه خواهیم داد. نباید فراموش کنیم که کار اصلی دانشگاه و حاکمیت، حمایت از فعالیت‌های علمی و صنعتی است.


معتمدی در پاسخ به این پرسش که آیا در پروژه ساخت ابررایانه مریم نیز دانشگاه امیرکبیر مشارکت خواهد داشت، عنوان کرد: فعلاً از جزئیات برنامه وزارت ارتباطات برای طراحی «ابررایانه مریم» اطلاعی در دست نیست ولی قطعاً دانشگاه امیرکبیر قوی‌ترین گروه را برای ساخت ین ابررایانه در اختیار دارد. ساخت ابررایانه‌ای با ظرفیت پردازش ۱۰ پتافلاپس پروژه‌ای ۱ یا ۲ ماهه نیست و ممکن است بیش از ۲ یا ۳ سال طول بکشد. ساخت ابررایانه سیمرغ باتوجه به زیرساخت‌هایی که از قبل در دانشگاه امیرکبیر وجود داشت بیش از ۱ سال طول کشید و نباید انتظار داشته باشیم که چنین پروژه‌هایی در مدت طول به پایان برسد.


وی ادامه داد: ایران تنها کشوری در غرب آسیا است که فناوری ساخت ابررایانه را به‌دست آورده و حتی در اروپا نیز کشورهای محدودی صاحب چنین دانشی هستند. اصولاً در کشورهای پیشرفته نیز ممکن است که بتوانند ابررایانه بسازند ولی به دلیل مسائل اقتصادی به سراغ چنین پروژه‌های نمی‌روند و تمامی فعالیت‌ها از سوی چند شرکت مطرح انجام می‌شود. البته کشورهای روسیه و چین باتوجه به سیاست‌های اجرایی خود از فناوری‌ها و شبکه‌های بومی استفاده می‌کنند.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد: معمولاً در کشورهای غربی بیش از اینکه به موضوعات علمی و دستیابی به فناوری توجه شود روی مسائل تجاری تمرکز می‌کنند و دلیل چنین سیاستی هم این است که طراحی بسیاری از دستگاه‌ها برای آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد. در ایران اما چنین نیست و استفاده از فناوری‌های بومی برای شرکت‌های داخلی بسیار ارزان‌تر و راحت‌تر از به‌کارگیری سرویس‌های بین‌المللی است. به دلیل تحریم‌های ظالمانه شرکت‌های ایرانی مجبور به پرداخت هزینه‌هایی چند برابر شرکت‌های خارجی برای پردازش داده‌ها هستند و حتی در چنین شرایطی شرکت‌های غربی در تعهداتشان کارشکنی می‌کنند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب