دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یزدانیان مطرح کرد؛

ارائه تحلیل‌های دقیق ترافیکی با استفاده از ظرفیت‌های ابررایانه سیمرغ

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مهندسان ایرانی می‌توانند برای ارائه تحلیل‌های دقیق ترافیکی از ابررایانه سیمرغ استفاده کرده و بهترین مسیر تردد را به مردم معرفی کنند.
کد خبر : 583097
وحید یزدانیان

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، با رونمایی از ابررایانه سیمرغ، ایران در جمع ۱۰ کشور دارنده فناوری ساخت ابررایانه قرار گرفت و حالا مهندسان کشورمان می‌توانند بخش قابل توجهی از نیاز پردازشی خود را به وسیله این فناوری بومی رفع کنند. ابررایانه یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های توسعه فناوری اطلاعات در سطح دنیاست و کشورهای مختلف در حوزه‌های متنوعی از آن‌ استفاده می‌کنند.


ابررایانه ایرانی سیمرغ اولین ابررایانه تمام بومی و دارای حداکثر سرعت ۵.۶ پتافلاپس است. این دستاورد ملی با پردازش حجم گسترده‌ای از داده‌ها شرایط لازم برای توسعه کسب‌وکارهای مختلف در سراسر کشور را فراهم می‌کند. البته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته خبر آغاز طراحی و تولید ابررایانه مریم را نیز اعلام کرد و احتمالاً در آینده‌ای نه چندان دور تمامی نیاز کشور به پردازش داده رفع می‌شود.


وحید یزدانیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به قابلیت‌های ابررایانه سیمرغ گفت: در هر فرایندی که داده تولید شود و نیاز به پردازش این داده باشد ابررایانه نیاز داریم. در نگاه اول شاید تولید و توسعه خودروهای هوشمند ارتباط مستقیمی با ابررایانه نداشته باشد ولی وقتی اتومبیل هوشمند تولید شد داده‌ها به صورت برخط برای واحدهای پردازشی ارسال می‌گردد و اینجاست که ابررایانه نقش خود را نشان می‌دهد.


وی افزود: در واقع مهندسان با استفاده از ترکیب داده‌های دریافتی خودروی هوشمند و ظرفیت‌های ابررایانه تحلیل‌های ترافیکی دقیقی را ارائه می‌دهند. یعنی می‌توانیم امیدواریم باشیم که با استفاده از داده‌های پردازش شده در ابررایانه سیمرغ مسیرهای تردد بهینه در هر منطقه‌ای به مردم معرفی شود. در حقیقت برای رسیدن به جایگاه مطلوب در حوزه ترافیکی به ۲ موضوع «تولید داده و استفاده از داده‌ها» توجه کنیم.


رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان خاطرنشان کرد: در ارتباط با فناوری 5G‌ هم روند به همین صورت است. به طوری که دستگاه‌های هماهنگ با این فناوری حجم قابل توجهی از داده‌ها را دریافت می‌کنند و پس از آن برای پردازش داده‌ها از ابررایانه استفاده می‌شود. نیاز کشور هم اکنون ۱۰ برابر بیشتر از ظرفیت پردازشی ابررایانه سیمرغ است و باید به ظرفیت پردازشی ۱۰ پتافلاپس برسیم تا به طور کلی از سرویس‌های بین‌المللی در زمینه پردازش داده بی‌نیاز شویم.


انتهای پیام/۴۱۴۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب