پیامهای شلیک ۴ راکت از جنوب لبنان به سمت تلآویو کدامند؟
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، عبدالباری عطوان در گزارشی در روزنامه فرامنطقهای رأی الیوم نوشت: جنوب لبنان بهطور فزایندهای ناآرام است و گروههای فلسطینی آنجا همبستگی خود را با برادران خود در نوار غزه، کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی سال ۱۹۴۸ ابراز کردهاند. این تنها تفسیر و دقیقترین شرح برای پرتاب چهار موشک از شهر صور است که روز گذشته (چهارشنبه) به سمت حیفا و عکا در شمال فلسطین اشغالی و برای سومینبار در کمتر از یک هفته انجام شد.
طبق این گزارش، سامانههای ضدموشکی رژیم صهیونیستی موسوم به گنبد آهنین تنها یک موشک را رهگیری کردند و دو موشک دیگر در دریا فرود آمد و چهارمین موشک نیز به منطقهای غیرمسکونی اصابت کرد. در مقابل، ارتش رژیم صهیونیستی بهطور رسمی حملهای انجام داد که خسارتهای جانی و مالی بههمراه نداشت.
این گزارش میافزاید: جبهه خلق برای آزادی فلسطین (فرماندهی کل) یکی از سازمانهای فلسطینی است که موشکهای گراد در اختیار دارد و دارای پایگاههای نظامی در لبنان است. این تشکیلات ارتباط نزدیکی با ایران، سوریه و حزبالله دارد. منابع آگاه فلسطینی در بیروت که با آنها تماس گرفتیم ارتباط میان دو جبهه را بعید ندانستند و معتقدند جبهه خلق در پشتپرده این حمله موشکی قرار دارد، هرچند مسئولیت آن را بهطور رسمی نپذیرفته است.
عطوان مینویسد: درباره زمان این حمله اختلافی وجود ندارد، زیرا همزمان با انتفاضهای انجام شده که در حال حاضر سراسر فلسطین اشغالی را فراگرفته است. این همزمانی تأیید میکند جریانهایی میخواهند جبهه جنوبی لبنان را بازگشایی کنند تا به این ترتیب حلقه محاصره رژیم اشغالگر اسرائیل از هر طرف تنگتر شود.
این تحلیلگر لبنانی در ادامه گزارش نوشت: در جنوب لبنان هیچ چیز خودجوش و نسنجیدهای وجود ندارد و اعتقاد نداریم که حزبالله از این حمله موشکی متعجب شده باشد؛ طبیعی است که بهدلایلی همچون رعایت توازن و حساسیتهای داخلی لبنان تمایل داشته باشد از این ماجرا فاصله بگیرد، ولی سؤال این است که آیا این جنبش دستور حمله موشکی را داده است؟ اگر چنین باشد، سؤالی که پیش میآید، درباره راهبرد یا برنامهای است که حزبالله و رهبری آن در روزهای آینده با توجه به افزایش تقابل اسرائیل و فلسطینیان در پیش خواهد گرفت.
عبدالباری عطوان نوشت: واضح است هر یک از این چهار موشک پیامی را به رژیم صهیونیستی و طرفهای منطقهای و داخل و خارج لبنان منتقل میکند که عبارتند از؛
نخست، جبهه لبنان جنوبی میتواند هر لحظه گشوده شود، بهویژه اگر دشمن صهیونیستی بخواهد به خود جرئت اجرای تهدیداتش، ازجمله حمله به نوار غزه و قتلعام مردم فلسطین بدهد.
دوم، هدف از پرتاب این چهار موشک و حتی پرتاب موشکهای دیگر، تحمیل خسارتهای مادی یا انسانی به ارتش رژیم صهیونیستی نیست، بلکه هدف از این اقدام به راه انداختن مانور وحشت و اضطراب در دلهای صهیونیستها، چه مقامهای این رژیم و چه مهاجرانی است که آنجا سکونت دارند. به صدا درآمدن متوالی آژیرهای خطر و گشودن پناهگاهها در سرزمینهای اشغالی این تفکر را که صهیونیستها در جای امن و بیخطری زندگی میکنند، از بین میبرد.
بیشتر بخوانید:
شلیک چهار موشک از جنوب لبنان به فلسطین اشغالی
سوم، تبیین این تفکر حاکم بر حزبالله که این جریان مسئولیتی درقبال حفاظت از مرزهای شمالی فلسطین اشغالی ندارد و شهرکنشینان الجلیل خودشان مسئول حفظ پایگاهها و نیروهایشان هستند.
چهارم، پناهندگان لبنان و اردوگاههای فلسطینی با توجه به وضع بد زندگی و آزار و رنجی که میبینند، حکم بمب ساعتی را دارند که میتوانند هر لحظه فعال شوند. آنها ممکن است با توجه به امور داخلی لبنان خود را بیطرف نشان دهند، اما وقتی شعلههای جبهههای داخلی فلسطین شعلهور شوند، علیه اشغالگری اسرائیل متحد میشوند و نمیتوانند آرام بمانند.
عطوان در بخش پایانی گزارش مینویسد: محور مقاومت از حملات و تجاوزات اسرائیل علیه نوار غزه خود را منزوی نکرده و گرچه تاکنون مداخله نیز نکرده است، ولی سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در سخنانی از فلسطینیان در برابر رژیم صهیونیستی حمایت کرد و گفت: در ایران از میدان امام حسین(ع)، از قلب ایران به شما مردم فلسطین اعلام می کنم؛ قلب ما با شما است و همه ما امروز فلسطینی هستیم و دستهای ما برای پیروزی شما به آسمان بلند است.
وی افزود: آن زمان که موشکهای قاسم را به قلب رژیم صهیونیستی میزنید، با شما هستیم و این عهد جاودانه و دائمی است.
عطوان نوشت: این در نوع خود، نخستین حمایت یک کشور اسلامی منطقه از مقاومت فلسطین بهویژه در زمینه حملات موشکی به رژیم صهیونیستی بود. اسرائیلیها نتوانستهاند جنگی را که به راه انداختهاند، متوقف کنند یا ادامه دهند. امور بهسرعت از دست آنها خارج میشود و احتمال کشیده شدن تقابل به خطرناکترین دامی که در جنوب لبنان، در چارچوب راهبرد تهاجمی مقاومت پهن شده است، منتفی نیست.
انتهای پیام/۴۰۳۳/پ
انتهای پیام/