«ابررایانه مریم» ساخته میشود/ رفع نیاز کشور به پردازش داده ۱۰ پتافلاپس
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محمد جواد آذری جهرمی در مراسم رونمایی از ابررایانه سیمرغ که پیش از ظهر امروز در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، اظهار کرد: هوش مصنوعی تعیین کننده قدرت کشورها در آینده است و از همین رو کشورهای مختلف دنیا رقابت شدیدی در این عرصه با هم دارند.
وی افزود: نیاز امروز کشور به پردازش داده ۱۰ پتافلاپس است و اکثر این نیاز به دلیل کمبودها از کشورهای خارجی تأمین میشود و مهندسان ایرانی مجبور هستند با مشکلات زیادی از سرویسهای بینالمللی استفاده کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: نباید فراموش کنیم ابررایانه سیمرغ برای پوشش همه نیازهای فناوری اطلاعات کافی نیست و باید فناوری بدون توقف توسعه یابد در چند سال گذشته رشد چشمگیری در حوزه فناوری اطلاعات داشتیم و نتیجه آن در زمینه های مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی قابل مشاهده است.
آذری جهرمی عنوان کرد: در این مراسم میخواهم عملیات اجرایی ابررایانه بعدی کشور را نیز اعلام کنم که قدرت پردازش آن ۱۰۰ برابر ابررایانه سیمرغ است و به پاس تلاش دانشمندان دختر ایرانی و بزرگداشت نابغه بزرگ مریم میرزاخانی «ابررایانه مریم» نامیده می شود.
وی خاطرنشان کرد: مراحل ساخت این ابررایانه از همین امروز در پژوهشگاه ارتباطات آغاز میشود. قرار است ابررایانه توسط مهندسان ایرانی در پژوهشگاه ارتباطات طراحی ظرف مدت یک سال طراحی شود و بخشی از بودجه طراحی آن از سوی دولت تامین میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: فضای مجازی نقش مهمی در انتخابات پیش روی کشور خواهد داشت از همینرو وزارت ارتباطات بستههای ویژهای را برای کاندیداهای تایید صلاحیت شده در نظر گرفته است که جزئیات آن طی روزهای آینده اعلام میشود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/