دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اکبری در گفت‌وگو با آنا:

همایش «اسب کاسپین؛ در سراشیبی انقراض» برگزار می‌شود/ لزوم حفظ ذخایر ژنتیکی اسب کاسپین در کشور

دبیر انجمن علمی علوم دامی دانشگاه گیلان بر لزوم حفظ ذخایر ژنتیکی اسب کاسپین در کشور تأکید کرد.
کد خبر : 581229
اسب

علی اکبری، دبیر انجمن علمی علوم دامی دانشگاه گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به برگزاری همایش «اسب کاسپین؛ در سراشیبی انقراض» در اواخر اردیبهشت‌ماه اظهار کرد: این همایش توسط انجمن علمی علوم دامی با همکاری اتحادیه علوم دامی و صنایع غذایی کشور و مرکز تحقیقات کشاورزی استان گیلان برگزار می‌شود.


وی افزود: در همایش مذکور عبدالاحد شادپرور، هوشنگ دهقان‌زاده، حمیدرضا سیدآبادی، احمد قربانی، رضا پورسیفی به ارائه مطالب خود می‌پردازند.


این فعال دانشجویی بیان کرد: حدود نیم قرن از شناسایی و معرفی اسب کاسپین در ایران می­گذرد. این گونه­ جذاب و بی­نظیر، در همین مدت کوتاه توانسته است اهمیت ویژه­ای در جهان پیدا کند. همچنین تقاضای زیاد جهت خرید و تأمین اسب کاسپین از سوی برخی کشورها، گواه روشنی بر این ادعاست. حدود ۲ هزار و ۵۰۰ رأس اسب کاسپین در جهان وجود دارد که به ثبت بین‌المللی رسیده است و طبق آمارهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، جمعیت نژاد کاسپین در خاستگاه آن، گیلان، حدود ۳۰۰ اسب تخمین زده می­شود.


لزوم حفظ ذخایر ژنتیکی اسب کاسپین در کشور


اکبری خاطرنشان کرد: در حالی که از اسب کاسپین به‌عنوان میراث مینیاتوری تاریخ طبیعی خزر نام برده می­شود، اما امروز این گونه، در خاستگاه اصلی خود در خطر انقراض قرار دارد. با این اوصاف و با توجه به اهمیت حفظ ذخایر ژنتیکی اسب کاسپین در کشور عزیزمان، ایران، انجمن علمی علوم دامی دانشگاه گیلان زیر نظر اتحادیه علوم دامی و صنایع غذایی کشور و با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان تصمیم به برگزاری همایش اسب کاسپین با تأکید بر حفظ ذخایر ژنتیکی این گونه­ ارزشمند گرفت.


وی ادامه داد: می­گویند هر زمان جلوی ضرر را بگیرید منفعت است! در این همایش دانشجویی نیز تنها همین اندازه که هشدار داده شود: «اسب کاسپین در خطر انقراض قرار دارد و باید کاری کرد»، برای ما کفایت می­کند و با این کار رسالت خویش را به‌عنوان یک تشکل دانشجویی در قبال حفظ این گونه­ ارزشمند انجام داده­ایم. در واقع در سال­های اخیر اقدامات با ارزشی در جهت شناسایی و ثبت اسب­های کاسپین توسط مسئولان انجام شده است و این امیدواری باقی می­ماند که با برگزاری چنین همایش­هایی، عزیزانی که در دستگاه­های اجرایی مشغول به فعالیت هستند، بیش از پیش بر شناسایی و ثبت این گونه ارزشمند در ایران اهتمام ورزند.


یادآور می‌شود، همایش «اسب کاسپین؛ در سراشیبی انقراض» در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مورخ ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۰ ساعت ۱۰ به‌صورت مجازی برگزار می‌شود و به حاضران در همایش، گواهی معتبر از سوی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان اعطا خواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۱۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب