فناوری به داد ذخیره انرژی رسید/ با این ۸ راهکار علمی؛ صرفهجویی فقط شعار نیست!
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، از گرمایش و سرمایش گرفته تا وسایل الکترونیکی و لوازم خانگی، همگی انرژی زیادی را برای تأمین نیاز روزمره ما صرف میکنند. خانههای ما امروز ۳۷ درصد بیشتر از سی سال پیش انرژی مصرف میکنند. اما بدون بهرهوری انرژی از طریق نوآوریهای فناوری و استانداردهای صرفهجویی، این میزان بسیار بیشتر خواهد بود. در حقیقت با وجود اینکه کل مصرف انرژی ما رشد کرده است اما درمجموع مصرف انرژی در هر خانوار حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است، زیرا تجهیزات مورد استفاده در خانهها نسبت به گذشته انرژی کمتری مصرف میکنند و این میزان باید از این هم کمتر شود(هر چند تعداد وسایل افزایش پیدا کرده است). در این گزارش بر چند فناوری مروری خواهیم کرد که انتظار میرود طی سالهای آینده بهرهوری مصرف انرژی را افزایش دهد.
۱. خانههای هوشمند با شبکه ارتباطی قویتر
ما در دنیایی زندگی میکنیم که ارتباطات در آن روزبهروز قویتر میشود. اکنون میتوان دستگاهها و وسایل الکترونیکی جدید را به اینترنت متصل کرد تا دادهها را به طور بیدرنگ عرضه کنند. این موضوع درک سرعت را بالاتر میبرد و مصرف انرژی را کاهش میدهد.
به زودی این فناوریها مقرون بهصرفهتر و هوشمندتر خواهند بود. حسگرهای بیسیم جدید، بهرهوری انرژی خانهها را از طریق سیستمهای کنترل خودکار برای واحدهای گرمایش و سردکننده، روشنایی و سایر سیستمهایی که به دادههایی مانند هوای بیرون و دمای اتاق، رطوبت، سطح نور و... دسترسی دارند افزایش میدهند.
با این وجود بدین منظور باید پروتکلها و استانداردهای جدیدی تعریف شود که نحوه برقراری ارتباط لوازم خانگی هوشمند با یکدیگر و تعامل آنها با شبکه برق را بهبود ببخشد.
۲. پمپهای حرارتی بهشدت کارآمد
نسل بعدی سیستمهای پمپ حرارتی که با انتقال گرما از یک فضای به فضای دیگر، خانهها را گرم میکنند در حال توسعه هستند. انتظار میرود پمپهای حرارتی مسکونی چندمنظوره بتواند مصرف انرژی را ۳۰ درصد کاهش دهد.
پمپ حرارتی و تهویه مطبوع که از گاز طبیعی استفاده میکند میتواند با بهکارگیری چراغ احتراقی ضعیف و سایر تجهیزات به منظور تأمین گرمایش، آب گرم و همچنین خنکسازی در خانه استفاده شود.
پمپ حرارتی گازی در مقایسه با کورههای گاز معمولی و دیگهای بخار بسیار کمهزینهتر هستند.
۳. خشککن لباس ضد کربن
فناوریهای مورد استفاده در پمپ حرارتی میتواند برای کاربردهای مهم دیگری نیز استفاده شود از جمله برای خشک کردن لباسها. به تازگی نوع جدیدی از خشککنهای لباس توسعه یافتهاند که از چرخه پمپ حرارتی برای تولید هوای گرم مورد نیاز برای خشک کردن استفاده میکنند. در نتیجه این امر کارآمدتر خواهد شد و ۶۰ درصدی مصرف انرژی نسبت به نمونههای معمول موجود در بازار کاهش خواهد یافت.
۴. یخچال مغناطیسی
انتظار میرود در سالهای آتی در ساخت یخچال انقلابی از جنس فناوری به وجود آید. یکی از زمینههای اصلی در این حوزه به کارگیری آهن ربا برای ایجاد سرما است که به عنوان اثر مغناطیسی (کاهش یا افزایش دمای مواد با تغییر میدان مغناطیسی) شناخته میشود. طی ۱۰۰ سال گذشته تولید یخچالها به روشی موسوم به فشردهسازی بخار متکی بوده است که در آن از خنککنندههایی استفاده میشود که میتوانند برای محیط زیست مضر باشند. ساخت این یخچالهای جدید مبتنی بر یک فناوری انقلابی است که از مایع خنککننده مبتنی بر آب استفاده میکند و آن را برای محیط زیست بهتر و کارآمدتر میکند(این به معنای کاهش هزینههای انرژی و آلودگی کربن است).
۵. کنترلهای پیشرفته پنجره
یکی دیگر از حوزههای جالب توجه، تولید پنجرههای عایقبندی شدهای است که با استفاده از سنسورها و ریزپردازندهها، نور را به صورت خودکار بر اساس میزان تابش خورشید و زمان روز تنظیم میکنند تا ساکنان از آرامش و راحتی برخوردار باشند و همچنین در مصرف انرژی برای روشن کردن لامپ صرفهجویی شود.
۶. نسل جدید عایقگذاری
عایقگذاری یکی از مهمترین راههای کاهش هزینههای گرمایش و سرمایش منزل است. در حال حاضر نوع جدیدی از عایقهای متشکل از مواد کامپوزیتی سازگار با محیط زیست و پیشرفته در حال توسعه است که اطمینان حاصل میکند در ماههای سرد زمستان، گرما از درزها، دیوارها و سایر مناطق خانه خارج نشود.
۷.ایزوگام بازتابنده بام
به طور معمول بخش زیادی از نور آفتاب در برخورد با ایزوگامهای روی بام جذب میشود. اما با توسعه نسل جدیدی از این ایزوگامها که حاوی رنگدانههای خاص است، نور خورشید منعکس میشود و گرمای کمتری نسبت به سقفهای استاندارد جذب میشود. انتظار میرود که این نوع سیستمهای مستقر در بالای سقف به دلیل رنگدانههای جدید فلورسنتی تقریباً چهار برابر بیشتر میزان نور خورشید را دفع کند.
۸. روشنایی بیشتر و بهتر
LEDها (دیودهای ساطعکننده نور) مسیری طولانی را پشت سر گذاشتهاند و چراغهای امروزی با عملکرد قابل توجهی حدود ۸۵ درصد انرژی کمتری نسبت به لامپهای رشتهای مصرف میکند. انتظار میرود در چند سال آینده بازده LED از ۱۲۵-۱۳۵ لومن(واحد تشعشع برابر مقدار نوری که از یک شمع معمولی ساطع میشود) در هر وات به ۲۳۰ لومن در وات برسد.
انتهای پیام/۴۱۶۰/پ