انرژی تجدیدپذیر کابوس طبیعت است
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از آپی، درختها آرام رشد میکنند. سوزاندن سوختهای چوبی کربن را سریعاً راهی اتمسفر میکند.
اتحادیه اروپا قصد دارد استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را تا 2030 دو برابر کند و برای رسیدن به این هدف چوب را بهعنوان منبع سوختی کمکربن (سوختی که در هنگام سوختن مقدار ناچیزی کربن در اتمسفر آزاد میکند) در نظر گرفته است.
اما نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که استفاده از چوب بهعنوان سوخت علاوه بر افزایش انتشار گازهای گلخانهای، جنگلها را نیز از بین خواهد برد.
به گفته دانشمندان دانشگاه پرینستون، درست است که درختان دوباره رشد میکنند اما وقتی چوب درخت میسوزد در مدت کوتاهی مقدار زیادی کربن به اتمسفر وارد خواهد شد.
دانشمندان هشدار میدهند اگر اروپا طبق این دستورالعملها پیش برود، کشورهای دیگر هم این راه را ادامه خواهند داد. اندونزی و برزیل (خانه بزرگترین و متراکمترین جنگل جهان) اعلام کردهاند که قصد افزایش استفاده از سوختهای چوبی را دارند.
اگر مردم جهان بخواهد مصرف سوخت چوبی را تنها دو درصد افزایش دهد، باید برداشت چوب تجاری در سراسر جهان را دو برابر کند که تأثیر مخربی روی جنگلها خواهد داشت.
به گفته متخصصان، افزایش انتشار کربن در اتمسفر آسیبهای دائمی برای زمین و ساکنانش در پی خواهد داشت؛ چرا که زمین سریعتر گرم میشود، یخچالهای طبیعی زودتر آب میشوند و اقیانوسهای آلودهتر و اسیدیتر میشوند.
برای چند سال تبدیل زبالههای چوبی به زیستسوخت باعث شده است که استفاده از انرژی تجدیدپذیر در اروپا بالا برود. با وجود اینکه استفاده از پسماندهای چوبی کار قابل قبولی است اما نباید برای تشویق مردم به استفاده از سوخت چوبی، آن را بهعنوان سوختی کمکربن طبقهبندی کرد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/