دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 ارديبهشت 1400 - 15:04
آنا گزارش می‌دهد؛

جدال سابر و اپه؛ چه کسی ضرر می‌کند؟ / توضیح رئیس فدراسیون شمشیربازی به ادعای نابرابری

ناکامی شمشیربازان دو سلاح اپه و فلوره در جریان مسابقات قهرمانی آسیا تنش عجیبی بین ملی‌پوشان سابر با دیگران به‌وجود آورده است.
کد خبر : 578968
شمشیربازی

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شمشیربازی ایران در سلاح سابر نماینده دارد و یکی از امیدهای ایران برای کسب مدال المپیک است، شمشیربازان سابر ایران موفق شدند سهمیه تیمی و انفرادی را برای آوردگاه توکیو کسب کنند و در جایگاه ششم قرار بگیرند، این تیم که روزگارانی در جایگاه ۲۶ قرار داشت با هدایت پیمان فخری مربی تراز اول ایرانی اکنون رتبه ششم دنیا را در اختیار دارد و با حضور شمشیربازان قدرتمند جزء مدعیان مدال‌آوری در المپیک محسوب می‌شود.


در مقابل درخشش سابر ایران، دو سلاح اپه و فلوره موفقیتی کسب نکردند و در آخرین مسابقه خود که قهرمانی آسیا بود و گزینشی المپیک هم محسوب می‌شد نه‌تنها سهمیه‌ای کسب نکردند بلکه در جایگاه قابل قبولی هم قرار نگرفته‌اند. ناکامی دو سلاح اپه و فلوره تنش‌های زیادی به وجود آورد، برخی فدراسیون را به کم‌توجهی به این دو سلاح متهم کردند که تنها پشت موفقیت‌های سابر پنهان شده است و در این ۱۱ سالی که ریاست فدراسیون بر عهده باقرزاده است، نتوانسته کاری از پیش ببرد.


البته رئیس فدراسیون در واکنش به تمامی انتقادها به خبرنگار آنا گفت: «کشور ژاپن در فلوره زبانزد و یکی از مدعیان این سلاح در دنیاست به‌طوری‌که مدال المپیک فلوره را هم در کارنامه خود دارد اما همین کشور در سابر بسیار ضعیف است و باوجوداینکه یک مربی تراز اول دنیا را استخدام کرده است، اما در آخرین بازی که تیم اسلحه سابر ژاپن با ملی‌پوشان ما داشتند با نتیجه ۴۵ بر ۱۵ شکست خوردند، درصورتی‌که به همان مربی خارجی ماهانه ۱۷ هزار دلار دستمزد پرداخت می‌کنند.»


ضعف در یک سلاح تنها مختص ایران نیست


وی افزود: اگر تیم فلوره ایران با تیم ژاپن بازی کند همین شرایط اتفاق می‌افتد و تیم ما هم ممکن است با یک تفاوت امتیاز بسیار زیاد از تیم ژاپن شکست بخورد. در سایر کشورها هم شرایط به همین صورت است و معمولاً اکثر کشورها در یک سلاح قدرتمند هستند که این به معنی سهل‌انگاری و بی‌توجهی به اسلحه دیگر نیست. در کشورهایی مثل قزاقستان هم شرایط به همین صورت است. آن‌ها در اپه بسیار مطرح هستند اما در سابر ضعیف‌اند یا کشوری مثل سوئیس در دو سلاح سابر و فلوره جایگاهی ندارد اما در اپه یکی از تیم‌های قدرتمند محسوب می‌شود؛ بنابراین این اتفاق تنها مختص ایران نیست و در سایر کشورها و رشته‌ها شاهد چنین عملکردی هستیم. در مقطعی ممکن است در یک سلاح استعدادهای بسیار خوبی ظهور کنند، مربی و مدیر فنی جایگاه ویژه‌ای داشته باشند و با برنامه‌ریزی منسجم آن سلاح را به سوی موفقیت سوق دهند، مثل اتفاقی که در سابر افتاد و اکنون یکی از شانس‌های کسب مدال در المپیک توکیو محسوب می‌شود.


رئیس فدراسیون شمشیربازی یادآور شد: ما در سابر موفق به کسب سهمیه تیمی برای اولین بار شدیم و همچنین ملی‌پوشان به‌صورت انفرادی هم در میدان المپیک بازی خواهند کرد. این نشان می‌دهد که در سابر طبق یک برنامه‌ریزی و استعدادهایی که ظهور کردند توانستیم به موفقیت برسیم اما در برخی سلاح‌ها مثل اپه و فلوره نیاز به نسل جدید داریم که خوشبختانه این نسل جدید هم پیدا شده است اما نیاز به زمان و فرصت داریم.»


اما این پایان جدال در فدراسیون شمشیربازی نبود؛ پس از عملکرد ضعیف دو سلاح سابر و اپه بحث امکانات این سه به میان آمد و شمشیربازان اپه و سرمربی این تیم به نبود و نابرابر بودن اعزام‌ها اشاره کردند و مسائل این‌چنینی در فدراسیون شمشیربازی به وجود آمد. در مقابل ملی‌پوشان سابر هم با بیان اینکه شمشیربازان اپه و فلوره به دنبال بهانه برای عدم نتیجه‌گیری هستند به آن‌ها پاسخ داده‌اند.


اپه و فلوره هیچ کاری نکرده‌اند


محمد رهبری ملی‌پوش المپیکی سابر کشورمان در واکنش به نابرابری امکانات سابر با دو اسلحه دیگر عنوان کرد: «متأسفانه اپه و فلوره پشت نتایج خود پنهان می‌شوند و همیشه بهانه‌ای دارند. بهانه حال حاضرشان هم این است که سابر نتیجه می‌گیرد چون امکانات دارد و به جای اینکه دنبال ضعف کار خود باشند ارزش کار ما را پایین می‌آورند. سابر در المپیک ۲۰۱۲ لندن یک سهمیه گرفت و برای المپیک ۲۰۱۶ ریو توانست، دو سهمیه بگیرد و اکنون برای المپیک توکیو تعداد سهمیه خود را به عدد چهار رسانده است اما اپه و فلوره هیچ کاری نکرده‌اند و فقط می‌گویند که ما امکانات سابر را نداریم، این در حالی است که ما هم با دست خالی به جنگ ابرقدرت‌ها رفتیم و توانستیم نتیجه بگیریم.»


از استعفای یعقوبیان تا توضیح آقای رئیس


 پس از این اتفاقات، یعقوبیان پس از ناکامی تیم اپه از هدایت تیم ملی کنار رفت و فدراسیون هم این روزها در برابر حواشی سکوت اختیار کرده است، البته با پیگیری خبرنگار آنا قرار است روز چهارشنبه نشست خبری برگزار شود و رئیس فدراسیون به حواشی به وجود آمده پاسخ بدهد؛ اما نکته قابل توجه اینکه تیم ملی شمشیربازی سابر کمتر از سه ماه دیگر قرار است در آوردگاه توکیو به میدان برود و بدون شک شمشیربازی این روزها به آرامش نیاز دارد و این فضای متشنج و درگیری که بین شمشیربازان اپه و سابر اتفاق افتاده است تنها به ضرر شمشیربازی خواهد بود.


شمشیربازان سابر به آرامش نیاز دارند/ جنجال دردی از اپه و فلوره دوا نمی‌کند


اپه در سال ۲۰۰۶ موفق به کسب مدال در آسیا شد و جزء اولین رشته‌های مدال‌آور در فدراسیون شمشیربازی بود،  اما اینکه چه اتفاقی افتاده است حال‌وروز این سلاح به اینجا رسیده و فاصله زیادی با سابر پیدا کرده است باید از دید کارشناسان این رشته مورد بررسی قرار بگیرد و صحبت علیه یکدیگر در رسانه دردی از مشکلات آن‌ها دوا نمی‌کند. ناکامی اپه و فلوره و درجا زدن آن‌ها قطعاً مسائل پشت پرده دارد که بخشی از آن هم به فدراسیون شمشیربازی برمی‌گردد و باید به صورت ریشه‌ای مورد بررسی قرار بگیرد اما اینکه در فاصله سه ماه مانده به المپیک ملی‌پوشان دو سلاح رودرروی یکدیگر قرار بگیرند نه می‌تواند به ملی‌پوشان سابر کمک کند و نه به اپه.


شمشیربازان سابر به دنبال تاریخ‌سازی در میدان المپیک هستند و مشکلات این‌چنینی آن‌ها را از هدف خود دور می‌کنند و ملی‌پوشان اپه هم به دنبال رسیدن به روزهای اوج خود هستند و قطعاً جدال با شمشیربازان سابر نمی‌تواند آن‌ها را به هدفشان برسانند. اپه و فلوره سال‌هاست که موفقیت آن‌چنانی کسب نکرده‌اند و می‌توان گفت درواقع رها شده‌اند و این در حالی است، زمانی که سابر ایران برای اولین بار سهمیه المپیک کسب کرد، اپه ایران جایگاه ویژه‌ای داشت و حتی به مدال آسیایی هم رسیده بود. حالا ۹ سال از آن روزها می‌گذرد و فاصله اسلحه سابر و اپه بسیار زیاد شده است.


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب