نقش پژوهش در زندگی روزمره
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مهدی پورفتح، مدیرکل پژوهشهای کاربردی دانشگاه تهران اظهار کرد: هدف از پژوهش کشف ناشناختههای محیط پیرامون و رفع چالشهای پیش رو است.
وی افزود: بعضی از تحقیقات ناشی از پژوهش، اثرات کوتاهمدت دارند و برخی دیگر در مدت طولانی تأثیرگذار خواهند بود، برای مثال دانشمندان ۲۰۰ سال پیش در حوزه فیزیک محض یا ریاضی محض تحقیقاتی را انجام دادهاند که امروزه در جامعه بشری از آنها استفاده کاربردی میشود.
پورفتح با بیان اینکه پژوهش با هدف تولید علم هم لازم است، تأکید کرد: بعضی از پژوهشها اثرات بلندمدت و برخی دیگر اثرات کوتاهمدت دارند. ممکن است پژوهشی برای صنعت داشته باشیم که همین امروز برای صنعت کاربرد داشته باشد و ممکن هم است که کارایی یک پژوهش جهت استفاده در صنعت یا موارد دیگر حدود ۱۰۰ سال طول بکشد.
مدیرکل پژوهشهای کاربردی دانشگاه تهران بیان کرد: باید به این مسئله دقت شود که خیلی از پژوهشهای انجام شده باعث بیمه کردن ما در مقابل چالشهای موجود میشود، برای مثال هماکنون بحران کرونا توسط دانش و پژوهش در حال کمرنگ شدن است و خسارت ناشی از این بیماری بسیار وحشتناک است که اگر دولتها یکهزارم مبلغ این خسارتها را برای پژوهش در حوزههای بیوتکنولوژی و فناوریهای مرتبط با آن هزینه میکردند شاید خیلی زودتر این بحران رفع میشد و دیگر دچار آن نمیشدیم.
پورفتح گفت: قطعاً بحرانهای دیگری هم موجود هستند که میتوانیم با استفاده از علم و دانش مشکلات آن را حل کنیم، در غیر اینصورت دچار چالشهایی میشویم که امروزه در جامعه قابل رویت هستند.
وی ادامه داد: لازم است برای کاربردهای کوتاهمدت یا کاربردی و اثربخشیهای بلندمدت یا بنیادی حتماً پژوهش انجام دهیم و هیچ کشوری بدون سرمایهگذاری در پژوهش به نتایج موفقی تاکنون دست نیافته است.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/