دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1394 - 18:13
رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد مطرح کرد؛

راه اندازی پژوهشکده امام(ره) و مطالعات تطبیقی/ برگزاری دوره‌های آموزشی اساتید درس وصایای امام(ره)

رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی از راه اندازی پژوهشکده امام و مطالعات تطبیقی در سال آینده خبر داد.
کد خبر : 57724

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر مددی، رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هیات رییسه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دو ساله این مرکز، گفت: این مرکز در بهمن 91 با حضور آیت الله سیدحسن خمینی راه اندازی شد اما عملاً از شهریور 92 همزمان با آغاز مدیریت دکتر میرزاده، با عنایت ویژه ای که به امام (ره) و انقلاب داشت، کار خود را آغاز کردیم.


دکتر مددی با بیان اینکه دکتر میرزاده نقش اساسی در راه اندازی این مرکز داشت، گفت: دستاوردهای این مرکز در سایه تلاش و همت کلیه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی است و آنچه مهم است، همدلی و همیاری در جهت موفقیت مرکز امام است.


تبیین شخصیت فکری و عملی امام (ره) از رسالت های مرکز امام خمینی(ره) است


رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در برنامه توسعه کشور، یکی از الزامات، پیوند دانشگاه و دانشگاهیان با اندیشه های حضرت امام (ره) است، گفت: وظیفه این مرکز تمرکز بر امر هدایت، ساماندهی و برنامه ریزی فعالیت های مربوط به حوزه امام (ره) است.


وی همچنین به رسالت این مرکز اشاره کرد و افزود: تبیین شخصیت فکری و عملی امام (ره) و پدیدار کردن درونمایه علمی و فرهنگی انقلاب، از رسالت های اصلی ماست.


مددی با تأکید بر اینکه یکی از سیاست های این مرکز تمرکز بر برنامه ریزی است، گفت: سیاست گذاری در حوزه اندیشه امام (ره) از این روی مورد توجه است که این مرکز به هیچ عنوان بنای تصدی گری بر این امور را ندارد.


رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی به همکاری معاونت های دانشگاه آزاد اسلامی با این مرکز اشاره کرد و افزود: کلیه معاونت های دانشگاه آزاد اسلامی در تحقق اهداف مرکز امام خمینی(ره) همکاری داشته اند؛ در حوزه ریاست می توان به مشارکت در اطلاع رسانی برگزاری مراسم ها، برگزاری مراسم بزرگداشت سالگرد امام (ره) و پوشش خبری مراسم اشاره کرد.


وی ادامه داد: همچنین در حوزه معاونت آموزشی، می توان به بررسی درس وصیت نامه امام (ره)، تشکیل کمیته رشته های مرتبط، مشارکت در جهت ممیزی رشته محل ها (5 رشته در 15 واحد دانشگاهی) و بررسی طرح های مربوط به حوزه آموزش و در معاونت اداری مالی تامین تجهیزات و نیروی انسانی (18 نفر متشکل از 8 نفر دارای مدرک دکتری و 6 نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد) نام برد.


مددی اظهار داشت: تشویق واحدها در برگزاری همایش در حوزه اندیشه ها، اختصاص 8 درصد از محل بودجه حاصله از 1.5 درصد اعتبارات واحدها به حوزه های ترویح اندیشه های امام (ره)، بخشنامه تشویقی، برنامه ریزی اردوهای دو روزه خمین، مشارکت در آموزش درس وصیت نامه، مشارکت اساسنامه پژوهشکده امام، چاپ ویژه نامه، مشارکت در برگزاری همایش قران در سیره و اندیشه های امام (ره) از جمله اقدامات فرهنگی است که با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است.


رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاداسلامی همچنین به همکاری معاونت های پژوهش و فناوری، برنامه ریزی، سنجش و پذیرش اشاره کرد و گفت: صدور مجوز اولین دوره آموزش اساتید، اهدای 1100 عدد گواهینامه، بررسی و تایید بودجه ساختار پژوهشکده، پیگیری برای اخذ مجوزهای لازم همایش های پژوهشی، راه اندازی کتابخانه، تشویق و حمایت برای تامین منابع و کتب، تصویب رشته محل های مرتبط با اندیشه امام(ره)، تهیه بانک اطلاعات از مشخصات دانشحویان، درج عناوین رشته های مرتبط و ... از جمله این فعالیت هاست.


بازخوانی درس وصایا در مرکز امام خمینی(ره)


وی با بیان اینکه اولین کاری که در این مرکز انجام گرفت، برنامه ریزی برای بازخوانی درس وصایا بود، گفت: در تدوین منبع درس وصیت نامه امام سه گام اصلی برداشته شد؛ در ابتدا 7 طرح نامه پذیرش و در شورای عالی پژوهش مطرح و یک طرح انتخاب شد که پس از بازنگری نهایی 1500 جلد برای اساتید چاپ شد.


مددی با تأکید بر اینکه از این پس کسانی که درس وصیتنامه امام را تدریس می کنند، باید دارای مجوز از این مرکز باشند، اظهار داشت: یک دوره دانش محوری و مهارت محوری برای اساتید درس وصیتنامه امام (ره) تشکیل شد و در نظر داریم تا بهمن ماه این دوره را به صورت مجازی ارائه دهیم.


وی با بیان اینکه بیشترین تولید علمی در حوزه اندیشه های امام متعلق به دانشگاه آزاداسلامی است، گفت: شناسایی 700 پژوهشگر و تهیه بانک اطلاعاتی آنها، از دیگر فعالیت های مرکز امام خمینی(ره) است.


رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاداسلامی به برنامه های آتی این مرکز اشاره کرد و گفت: راه اندازی پژوهشکده امام و مطالعات تطبیقی، تدوین سند چشم انداز مرکز براساس سند توسعه دانشگاه، برگزاری همایش های تبیین اندیشه امام (ره)، تولید منابع علمی رشته های مرتبط به حضرت امام(ره) و ... از مهمترین برنامه های مرکز امام (ره) است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب