دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1400 - 14:21

آموزش نرم‌افزار کتیا

نرم‎افزار کتیا در سال 1977 به‌وسیله شرکت هواپیماسازی فرانسوی Avions Marcel Dassault به‌منظور ارتقاء CADAM که برای طراحی جت‌های جنگیMirage به‎کار می‎رفت، ساخته شد.
کد خبر : 576974
رپرتاژ

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نرم‎افزار کتیا در سال 1977 به‌وسیله شرکت هواپیماسازی فرانسوی Avions Marcel Dassault به‌منظور ارتقاء CADAM که برای طراحی جت‌های جنگیMirage   به‎کار می‎رفت، ساخته شد.  


این نرم‌افزار چندسکویی برای طراحی کامپیوتری(CAD)، تولید کامپیوتری(CAM)، مهندسی کامپیوتری(CAE)، مدیریت چرخه حیات محصولات(PLM) و شبیه‎سازی سه‎بعدی(3D) توسط شرکت فرانسوی داسو سیستمز توسعه یافت.


از این نرم‎افزار در صنایع تولیدی برای بهبود روند تجزیه‎وتحلیل، طراحی و مدیریت محصولات استفاده می‌شود. اگرچه این نرم‎افزار در ابتدا برای صنعت هوافضا ساخته شد، اما امروزه در صنایع خودروسازی، هواپیماسازی، دریایی، ساختمانی، طراحی سازه، کارخانه‎های لوازم خانگی و... کاربرد فراوان دارد. در ادامه این مقاله، به ذکر مزایا، موارد استفاده و کلاس‎های آموزش کتیا پرداخته می‎شود.


آموزش نرم‌افزار کتیا


نرم‎افزار کتیا


در فضای طراحی کتیا، کاربر می‎تواند با ترکیب چندین روش و استفاده از گزینه‎های متعدد، به طراحی محصول مورد نظر خود بپردازد. این نرم‎افزار بهترین گزینه برای طراحان صنعتی خلاق، مهندسان مکانیک و طراحان و معماران سیستم است. با استفاده از فضای طراحی سه‎بعدی این نرم‎افزار، می‎توانید طرح‎هایتان را با همکاران و دوستانتان به صورت آنلاین به اشتراک بگذارید و از نظرات مختلف در زمینه مدل‎سازی بهره ببرید.


با CATIA می‎توانید مدل‎های پارامتری و غیرپارامتری ایجاد کنید. این نرم‎افزار با برنامه‎های ویندوز، سولاریس، IRIX و HP-UX سازگار بوده و به زبان‎های زیادی از جمله انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و ژاپنی قابل اجراست. CATIA در دو نوع CATIA V5-6R Experience و CATIA 3DExperience در بازار موجود است که می‎توانید بنابر نیاز، هرکدام از آنها را تهیه کنید.


CATIA چگونه کارها را آسان می‎کند؟


 با استفاده از این نرم‎افزار می‎توانید یک فضای طراحی سه‎بعدی خاص را تجربه کرده و در سطح پیشرفته مدل‎سازی کنید. در فضای این نرم‎افزار، مدل‎ها را می‎توان باتوجه به نمونه‎های واقعی طراحی کرد؛ این نرم‎افزار برای سیستم‎های الکترونیکی و الکتریکی بسیار مناسب است. علاوه‎براین، رابط گرافیکی CATIA در مقایسه با سایر نرم‎افزارهای سه‎بعدی، کاربرپسندتر است و تمامی ابزارها به‌راحتی در اختیار کاربر قرار دارند.


با کتیا چه کارهایی می‎توانید انجام دهید؟


این نرم‎افزار برای سیستم‎های نظم‎یافته، فناوری‎های مربوط به طراحی و تفسیر، زیرساخت‎های چندبستره و طراحی‎های مهندسی کارآیی دارد. از کاتیا می‎توانید در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، هوافضا، تجهیزات دفاعی و صنعتی، طراحی دستگاه‎های صنعتی، صنایع تولید لوازم مصرفی، معماری و ساخت‎وساز، صنایع مربوط به برق و نفت و سایر صنایع استفاده کنید.


آموزش نرم‌افزار کتیا


مزایای کار با کتیا


اگرچه برای کار با این نرم‎افزار نیاز به گذراندن دوره‎های آموزشی و شرکت در کلاس دارید، اما با یادگیری آن می‎توانید از این ابزار قدرتمند برای طراحی‎های خلاقانه و حرفه‎ای خود استفاده کنید. در ادامه برخی از مزایای این نرم‎افزار بیان می‎شود.


· طراحی پیشرفته محصول: طراحان خلاق با کمک این نرم‎افزار می‎توانند به‎صورت پیشرفته مدل‎سازی کرده و ایده‎های خود را گسترش دهند. این فناوری پیشرفته از طراحی سه‎بعدی و دوبعدی پشتیبانی می‎کند.


· فضای سه‎بعدی: فضای سه‎بعدی CATIA امکان مشاهده و بررسی مدل را به طراح می‎دهد؛ همچنین می‎توان با به اشتراک‎گذاری طرح موردنظر از ایده طراحان دیگر در سراسر دنیا بهره برد.


· رویکرد میان‎رشته‎ای: این نرم‎افزار رویکردی میان‎رشته‎ای برای خلق و طراحی محصولات ایجاد می‎کند و نیاز توسعه و ارتقاء محصول را برآورده می‎کند.


· انطباق با بازار: مهندسان و طراحان می‎توانند بر اساس نیاز بازار، طرح‎های خود را با کمترین هزینه تغییر دهند و به‎روز کنند.


· صرفه‎جویی در وقت و هزینه: با استفاده از CATIA و امکانات ادیت و به‏روزرسانی موجود در آن می‎توان در وقت و هزینه صرفه‎جویی کرد. این نرم‎افزار موجب کاهش مدت زمان تغییرات در فرایند تولید شده و بدون نیاز به نصب و راه‎اندازی مجدد، هزینه‎ها را کاهش می‎دهد.


· کاهش خطا: با این نرم‎افزار می‎توان مشخصات هندسی قطعات کامپوزیت را کنترل کرد و امکان خطا را به‌شدت کاهش داد.


ویژگی‎های نرم‎افزار کتیا


· ذخیره تاریخچه مدل


· داشتن قابلیت فرمول‎پذیری و پارامتری


· سرعت بالا


· هوشمندی


· گرافیک پیشرفته


· قابلیت جابه‎جایی آسان بین محیط‎های مختلف


· سرعت بالای واکنش


· امکان گرفتن خروجی با فرمت‎های گوناگون


· قابلیت تبادل اطلاعات با دیگر نرم‎افزارها


· مدیریت فعالیت‎های طراحی


کاربرد نرم‎افزار کتیا


از نرم‎افزار کتیا در زمینه طراحی کامپیوتری(CAD)، تولید کامپیوتری(CAM)، مهندسی کامپیوتری(CAE)، مدیریت چرخه حیات محصولات(PLM) و شبیه‎سازی سه‎بعدی(3D) می‎توان استفاده کرد.


طراحی کامپیوتری(CAD)


امکان طراحی دوبعدی و سه‎بعدی با CATIA


طراحی کامپیوتری توسط مهندسان برای خلق، تغییر، تجزیه‎وتحلیل مدل‎های گرافیکی محصولات به‎کار می‎رود که به دلیل مزایای بی‎شمار در صنایع از محبوبیت بالایی برخوردار است. نرم‎افزار CAD موجب کاهش خطا و بهبود کیفیت طراحی می‎شود.


مهندسی کامپیوتری(CAE)


امکان تجزیه‎وتحلیل مدل‎های سه‎بعدی


CAE بیشتر توسط مهندسان برای شبیه‎سازی و تحلیل طراحی محصولات استفاده می‎شود. این تجزیه‎وتحلیل شامل تجزیه اجزاء محدود(FEA)، دینامیک سیالات محاسباتی(CFD) و دینامیک سیستم‌های چندجسمی(MBD) می‎شود.


این فرایندها موجب می‎شود که مهندسان بتوانند میزان فشارهای معمول را روی محصول بررسی کنند. با آزمایش‎های مختلف می‎توان محصولی با عملکرد بهتر به بازار ارائه داد.


تولید کامپیوتری(CAM)


ایجاد فرایندهای تولیدی برای ساخت مدل سه‎بعدی


تولید کامپیوتری توسط تولیدکنندگان برای برنامه‎ریزی، مدیریت، کنترل و تولیدات خودکار به‎کار می‎رود. نرم‎افزار CAM با بررسی دستورالعمل‎های دستگاه، در بهینه‎سازی و بالا بردن بازده تولید نقش دارد.


مدیریت چرخه حیات محصولات(PLM)


از PLM برای کنترل محصول و به حداقل رساندن هزینه‎های تولید استفاده می‎شود. مدیریت چرخه حیات محصولات روی تعریف محصول، تولید، شبیه‎سازی و انطباق با بازار نقش دارد.


نسخه‎های گوناگون CATIA


CATIA V6، CATIA V5 و CATIA V4


امروزه پرکاربردترین نسخه این نرم‎افزار، CATIA  V5 است اما در بعضی از صنایع همچنان از CATIA V4 نیز استفاده می‎شود. نسخه‎های مختلف این نرم‌افزار از نظر کاربرد و شکل ظاهری با هم تفاوت دارند. به‎عنوان مثال نسخه V5 نسبت به نسخه V4 از نظر اصول طراحی تفاوت زیادی دارد، نسخه V5 و V6 هم از نظر تغییرات داده با هم متفاوتند.


برای شرکت‎های بزرگ که باید داده‎های زیادی را مدیریت کنند و به‎اشتراک‎ بگذارند، PLM کاربرد فراوانی دارد. از مزایای استفاده از PLM حفظ داده‎ها و افزایش سطح امنیت است.


CATIA 3DEXPERIENCE


این نسخه در واقع، نسخه پیشرفته‎تر V6 و ترکیبی از PDM و PLM است. با استفاده از پلتفرم CATIA 3DEXPERIENCE امکان اتصال همه دپارتمان‎های شرکت و مشاهده همه مدل‎ها بدون نیاز به نصب برنامه‎های دیگر فراهم می‎شود.


استفاده از این نرم‎افزار به ارتقاء شما در زمینه شغلتان کمک به‎سزایی می‎کند چرا که استفاده از آن ساده بوده و ابزارها و دستورالعمل‎های پیشرفته‎ای دارد. شما با شرکت در کلاس CATIA می‎توانید آموزش‎های لازم را دیده و با کسب تجربه  و دانش کافی، ایده‎هایتان را اجرا کرده و بهبود ببخشید.


آموزش نرم‌افزار کتیا


آموزش کتیا


برای یادگیری حرفه‎ای CATIA و گذراندن دوره‎های آنلاین و حضوری آن می‎توانید با انجمن کتیای ایران که اولین و معتبرترین مرکز تخصصی آموزش CATIA است، تماس گرفته و در کلاس CATIA شرکت کنید. شما می‎توانید دوره‎های گوناگونی از قبیل طراحی قالب و ماشین‎کاری، کتیا پیشرفته و مقدماتی، طراحی بدنه خودرو و مهندسی معکوس را در انجمن کتیای ایران با مدیریت مهندس فرهاد نوین بگذرانید.


توجه داشته باشید که بعد از گذراندن دوره‎ها و کسب مهارت لازم می‎توانید به‎عنوان طراح در کارخانه‎ها و صنایع مختلف مشغول به کار شوید. این کلاس‎ها به‎صورت ماهیانه برگزار می‎شوند و در دو گروه کلاس‎های آنلاین و حضوری پذیرای دانشجویان گرامی هستند.


برای کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی جهت شرکت در کلاس‎های آموزش CATIA شما می توانید به وب سایت انجمن کتیای ایران مراجعه کنید یا با شماره تلفن ‎ 22037408 یا شماره مستقیم 09123062503 تماس حاصل فرمایید.


سخن پایانی


نرم‎افزار کتیا برای طراحی در سطح پیشرفته و در کارخانه‎های بزرگ کاربرد دارد؛ با استفاده از این نرم‎افزار می‎توانید مدل‎های پیچیده پارامتری خلق کنید. این ابزار مدل‎سازی ویژگی‎های فراوانی دارد که عبارتند از ذخیره تاریخچه مدل، هوشمندی، سرعت بالا، گرافیک پیشرفته، امکان گرفتن خروجی با فرمت‎های مختلف، قابلیت تبادل اطلاعات با نرم‎افزارهای دیگر، مدیریت فعالیت طراحی و قابلیت پارامتری.


از CATIA در صنایع هوافضا، خودروسازی، طراحی سازه و طراحی لوازم خانگی استفاده می‎شود. این نرم‎افزار برای تمام افرادی که به طراحی محصول، طراحی سه‎بعدی، ساخت ماکت دیجیتال سه‎بعدی علاقه‎ هستند و همچنین برای مهندسانی که در زمینه تولید و توسعه محصولات فعالیت دارند، گزینه مناسبی است.


در این نرم‌افزار روش‎های مختلفی برای طراحی و توسعه محصول وجود دارد که به کاربران امکان به‎روزرسانی و استفاده از ابزارهای پیشرفته را می‎دهد. این نرم‎افزار برای مهندسان، طراحان صنعتی و معماران سیستم کاربرد دارد.


انتهای پیام/ر

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب