دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1400 - 11:59
نویسنده برجسته آمریکایی در گفت‌وگو با آنا:

آمریکا از نشست‌های وین، سناریوی سال 2003 عراق را علیه ایران پیگیری می‌کند/ لزوم برجسته‌سازی بدنامی واشنگتن در عمل به قوانین بین‌المللی

یک نویسنده و روزنامه‌نگار برجسته آمریکایی با اشاره به مقصر بودن آمریکا در تضعیف توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ تأکید کرد که مذاکرات کنندگان ایرانی باید بسیار هوشیار باشند تا در صورت توافق در خصوص بازگشت کاخ سفید به برجام، واشنگتن مثل قلدرها اجازه امتناع از اجرای مفاد توافق را نداشته باشد.
کد خبر : 576922
رمزی بارود

گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ رمزی بارود روزنامه‌نگار آمریکایی- فلسطینی که در خصوص توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام بین ایران و پنج کشور دائم عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) بعلاوه آلمان صاحب‌نظر است، در مصاحبه اختصاصی با آنا به بررسی نشست‌های جاری اعضای کمیسیون برجام در وین پرداخته و تأکید می‌کند که ایرانی‌ها باید در خصوص بازگشت آمریکا به برجام و شرایطی که تحمیل می‌کند بسیار محتاط باشند که بلای سال ۲۰۱۸ و پشت پا زدن واشنگتن به همه تعهداتش بار دیگر به سرشان نیاید.


متن کامل مصاحبه بارود به شرح ذیل است:


آنا: از مصاحبه قبلی خود با آنا در روزهای ابتدائی دولت جو بایدن مدتی گذشته و هم‌اکنون ایران و ۱+۴ جلسات متعددی در وین در خصوص بازگشت آمریکا به برجام، لغو تحریم‌ها و بازگشت ایران به تعهداتش داشته‌اند. روند مذاکرات و احتمال موفقیت‌آمیز بودن آن را چگونه می‌بینید؟


بارود: می‌خواهم در این خصوص واضح صحبت کنم و مثل گذشته تأکید کنم که این واشنگتن بود که توافق هسته‌ای را نقض کرد و به‌صورت یک‌جانبه از آن خارج شد، تحریم‌های قدیمی را دوباره فعال کرد و تحریم‌های جدید نیز اعمال کرد. در این میان تهران هیچ تخلفی از برجام نداشت.



رفتار فعلی آمریکایی‌ها با ایران شبیه رفتاری است که آن‌ها علیه عراق داشتند که نتیجه آن برنامه نفت در مقابل غذا، تخریب و اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ شد



وقتی در سال ۲۰۱۸ دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق ایالات‌متحده از انجام تعهدات کشورش ذیل برجام امتناع کرد یعنی از یک اجماع بین‌المللی خارج شد و تحریم‌های فلج‌کننده‌ای علیه ایران به کار گرفت و یک‌بار دیگر به اثبات رساند آمریکا کشوری است که ورای قوانین انسانی و بین‌المللی عمل می‌کند. این نکته مهمی است و باید به‌وسیله مذاکره‌کنندگان ایرانی موردنظر قرار گیرد.


مذاکره‌کنندگان ایرانی مراقب بازی جدید آمریکا در وین باشند/ لزوم برجسته‌سازی بدنامی آمریکا در عمل به قوانین بین‌المللی و انجام تعهدات


در این دوره، منظورم از زمان خروج آمریکا از توافق تابه‌حال است، اروپا سوای پشتیبانی لفظی از ایران برای کم کردن تبعات تحریم‌های آمریکا علیه ایران تحرک خیلی کمی داشته است. این هم نکته مهمی است که باز مقامات تهران باید در نظر داشته باشند.


آنا: درهرصورت کشور ما پای میز مذاکره است و آن‌سوی میز هم آمریکایی است که می‌خواهد به توافق بازگردد اما با شرایط خودش؛ آیا تغییری در رویکرد دولتمردان واشنگتن نسبت به مذاکرات ۲۰۱۵ می‌بینید؟


بارود: اگرچه تصمیم جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای بازگرداندن کشورش به برجام موضع خوبی به نظر می‌رسد اما موضوع رویکرد آمریکایی‌ها به مذاکرات در خصوص بازگشت را باید محتاطانه بررسی کرد و در موردش تصمیم متناسب گرفت. نحوه رفتار آمریکایی‌ها با ایران در حال حاضر شبیه رفتاری است که آن‌ها در خلال سال‌های رویارویی و تحریم‌های رنج‌آور علیه عراق داشتند که نتیجه آن برنامه نفت در مقابل غذا شده بود و متعاقب آن تخریب و اشغال عراق در سال ۲۰۰۳.




بیشتر بخوانید:


رمزی بارود در گفت‌وگو با آنا: اقدام ایران در پی خروج آمریکا از برجام مدبرانه بود/ تروئیکای اروپایی صلاحیت میانجی‌گری در توافق هسته‌ای را ندارد


دیپلمات آمریکایی: ایران به برجام بازنگردد تحریم‌ها تعلیق نمی‌شوند




با خواندن جزئیاتی که گزارش‌های رسانه‌ای در خصوص مذاکرات قادر به انتشار هستند انسان نمی‌تواند قطعاً نظر بدهد اما می‌تواند که از طریق ارائه یک مقایسه منظور خود را بیان کند. آمریکایی‌ها دوباره دارند بر سر اینکه چه تحریم‌هایی باید لغو شوند و چه تحریم‌هایی باید به قوت خود باقی بمانند چانه می‌زنند گویی که توافق سال ۲۰۱۵ همه موارد را به‌طور معین و همیشگی حل نکرده باشد.



واشنگتن می‌خواهد مشکلش با ایران را با کمترین امتیازدهی ممکن حل کند



آنا: شما بیشتر روی کدام رویکرد خودخواهانه و زیرکانه آمریکا تأکید دارید؟


بارود: بیشتر بدگمانی من در خصوص موضع آمریکا این است که دولت بایدن می‌خواهد بعضی از تحریم‌ها که در دوره دونالد ترامپ به‌صورت غیرمنصفانه و ناعادلانه به ایران تحمیل شده بودند را به قوت خود باقی نگه دارد. بدیهی است واشنگتن سعی دارد که جنگ‌طلب‌ها در کنگره و نیروهای مسلح را راضی نگه دارد. اما اگر ایرانی‌ها (مقامات و مذاکره‌کنندگان) با این طرح آمریکایی‌ها موافقت کنند که البته نباید چنین کاری بکنند رضایت آن‌ها در خصوص تصمیم آمریکا نتیجه‌اش مانند قبل خواهد بود. به این ترتیب که به آمریکایی‌ها اجازه می‌دهند تا یک‌بار دیگر به توافق بازگردند و سپس قادر به امتناع از اجرای آن باشند، تحریم‌ها را لغو کنند و باز بتوانند آن‌ها را بازگردانند و به عبارتی ایران را مطیع اولویت‌های سیاست داخلی ایالات متحده کنند.


سیاست‌های بایدن درباره ایران چه تفاوتی با سیاست‌های ترامپ خواهد داشت؟/ نقشه  آمریکا و اعضای اروپایی برجام برای توافق هسته‌ای چیست؟ +عکس و فیلم - مشرق  نیوز


واضح است که واشنگتن می‌خواهد مشکلش با ایران را حل کند اما آن‌ها می‌خواهند این کار را با کمترین امتیازدهی ممکن انجام دهند. ایران خیلی ساده می‌خواهد به تعهدات خود ذیل توافق موردقبول جامعه بین‌الملل بازگردد پس باید به موضع خود که امتیاز ندادن بی‌مورد به آمریکایی‌ها است تحت هر شرایط میدانی پایبند بماند.


به گزارش آنا، در نشست روز چهارشنبه اول اردیبهشت کمیسیون مشترک برجام در وین، سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و رئیس هیئت ایرانی ضمن تأکید مجدد اصول و مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با برجام و مسیری که باید طی شود، روند کنونی گفت‌وگوها را به‌رغم دشواری‌ها و چالش‌های موجود روبه‌جلو ارزیابی کرد.‌


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب