نگاه نو، تاکید بر اصالت گروهها و حفظ ساختار بنیادین، رویکرد نوزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، بهنام نوایی با اشاره به اینکه هر جشنوارهای دارای یک سنت است و این سنت نباید به مثابه امری منفی قلمداد شود، گفت: «در این دوره نه بخشی اضافه و نه کسر شده است چراکه معتقدیم دبیرخانه باید ایستادگی کند تا بتواند حافظ سنتهای جشنواره باشد. »
دبیر نوزدهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی در سخنانش به فرآیند طولانی تولید تا اجرای آثار نمایشی اشاره کرد و در ادامه عنوان کرد: «این جشنواره تلاش کرده با زاویه دید جدید خود فرآیند جشنواره را تئوریزه کند تا بفهمد که چگونه تئاتر میتواند در فرآیند زمانی طولانی تولید شود.»
وی در ارائه گزارش عملکرد دبیرخانه تشریح کرد: «در مرحله اول ثبتنام جشنواره متقاضیان میبایست پیشنهادنامهای ارسال میکردند و به 5 پرسش حاوی انگارههای اجرایی کارگردان (ایدههای پیش از اجرا) را پاسخ میدادند که این امر مبین آموختههای دانشگاهی هم بود. در این بخش از میان 800 اثر 430 اثر انتخاب شد. در مرحله دوم که تا 20 دی ماه تمدید شده است قرار است فیلم بخشی از اجرا به مدت 15 دقیقه به دبیرخانه ارائه شود.همچنین عنصر مهم دیگر گزارش تمرینی است که به صورت مکتوب در قالب یک یا دو صفحه ارائه میشود که ثبت تجربه تمرین و برآیند پیشفرضها و ایدهها محسوب میشود.»
وی با تاکید بر اینکه آثار معیار قضاوت هم فیلم و هم گزارش تمرین خواهد بود تصریح کرد: «در مرحله سوم 50 تا 70 اثری در اسفند ماه به صورت حضوری بازبینی میشوند و از این میان 212 گروه برای بخش نهایی انتخاب خواهد شد. در ادامه نشستی با عنوان «فرآیند تمرین» برگزار خواهیم کرد تا گروهها تجربه تمرین از آغاز یعنی مرحله پیشفرض تا رسیدن به پروسه تولید را با هم به اشتراک خواهند گذاشت.»
وی اعلام کرد: «با درایت دبیر بخش عکس جشنواره (مهدی آشنا) برگزیده اصلی بخش عکس که فرآیند تولید تئاتر را از آغاز تا پایان یعنی مرحله اجرا را ثبت کرده باشد معرفی خواهد شد. عکاس در این جشنواره ناچار است بین 8 تا 15 عکس برای جشنواره بفرستد.»
گروههای نمایشی تندیس جشنواره را دریافت خواهند کرد
دبیر نوزدهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی تاکید کرد: «در بحث داوری طبق فراخوان جشنواره متعهد است 3 تا 5 گروه برگزیده را معرفی کند ضمن اینکه در این دوره تاکید به جوایز فردی نشده است بلکه گروههای نمایشی تندیس جشنواره را دریافت خواهند کرد چراکه وقتی به طور اجتنابناپذیری به فرآیند تمرین اصالت میدهیم ناچار هستیم از کل گروه صحبت کنیم و تقدیر به عمل آوریم.»
وی با یادآوری اینکه در این دوره بخش رقابتی حذف شده است گفت: «ممکن است داوران در بخشی مثل صحنه یک یا دو اثر به صورت فردی تقدیر شود ولی به طورکل جشنواره متعهد به معرفی 3 تا 5 گروه برگزیده است.»
نوایی درباره حمایتهایی که از این جشنواره خواهد شد بیان کرد: «در حال مذاکره با مهدی شفیعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی هستیم که اتفاقا رویدادهای خوبی هم در حال شکلگیری است. چراکه توانستهایم ایدههایمان را با هم پیوند بزنیم. بنابراین احتمالا گروههای برگزیده از سوی مرکز هنرهای نمایشی مورد حمایت قرار خواهند گرفت که البته این امر هدیه بزرگی به جشنواره تئاتر دانشگاهی است.»
تالار مولوی جزو بهترین سالنهای ایران است
وی تاکید کرد: «ما تلاش میکنیم شرایط مناسب برای اجرای عمومی را فراهم آوریم که این امر نیز با استقبال خوبی از سوی امیرحسین حریری مدیر تئاتر مولوی روبه رو شده است. حضور مجید سرسنگی به عنوان معاونت فرهنگی دانشگاه تهران میتواند باعث تفاهمنامه بین جشنواره یا وزارت علوم با تالار مولوی شود چراکه تالار مولوی جزو بهترین سالن ایران است و با توجه به بازسازی مأمن دانشجویان است.»
وی در پایان نشست،جداگانه برگزار نشدن بخش نمایشنامهنویسی و پژوهش جشنواره را یادآوری کرد و گفت: «در این دوره بر خلاف دوره گذشته این دو بخش جداگانه برگزار نمیشود بلکه در بازه زمانی اردیبهشت و خرداد ماه برپا خواهد شد.»
انتهای پیام/