دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 فروردين 1400 - 12:17
متکی:

بررسی کاندیداها حول محور برنامه‌ها و تیم انجام خواهد شد/شورای وحدت در مقابل شورای ائتلاف نیست

سخنگوی شورای وحدت گفت: افرادی که در معرض نامزد شدن قرار دارند دعوت شده‌اند و ارزیابی به نسبت افراد نیست و حول محور رئوس برنامه و گروه آن‌ها انجام خواهد گرفت.
کد خبر : 575898
منوچهر متکی

به گروه سیاسی خبرگزاری آنا، منوچهر متکی امروز (دوشنبه) در نشست خبری خود گفت: انتخابات گذشته مجلس و میزان مشارکت انتخاب‌کنندگان شاید دشمنان را ترغیب و تحریک کرد که بر آن حوزه بتابند و برای ایجاد مشکل در نظام سرمایه‌گذاری کنند. ایجاد یاس در مردم یکی از راهکارهای دشمن است، هرکسی این راه را می‌رود نظام جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است. لذا همه گروه‌ها وظیفه جدی در این مقطع دارند.


وی ادامه داد: ما برای انتخابات ۱۴۰۰ هم برای شوراها و هم انتخابات ریاست‌جمهوری در شرایطی روی کار می‌رویم که تجربه ۸ ساله دولت یازدهم و دوازدهم را داریم و با وجود تلاش‌های دیپلمات‌ها همچنان در خانه‌های ابتدایی هستیم. در جریان انتخابات همه گروه‌ها ظرفیت‌های خود را روی کار می‌آورند. گروهی که در این مدت روی کار بودند با مردم گفت‌وگو کنند و اقدامات خود را برای آنان شرح دهند.


سخنگوی شورای وحدت در رابطه با نامه اصولگرایان افزود: مطالبه از رئیسی برای حضور در انتخابات از اقشار مختلف و در همه جای کشور را مشاهده می‌کنیم اما اینکه گروه مشخصی دراین‌باره به رهبری نامه نوشتند اطلاع ندارم. البته برخی هم این نگاه را دارند که بهتر است ایشان وارد عرصه انتخابات نشود که این گروه‌ها یا خودشان نامزدی دارند و مایل هستند که از او حمایت کنند و یا با توجه عملکرد رئیسی در این قوه معتقدند که چشم‌انداز قوه قضاییه بعدازاین روشن نیست و بهتر است در قوه قضاییه بماند.


متکی افزود: به عقیده بنده ۸۰ درصد پرونده‌های دادگاهی مهم و مسئله‌ساز هستند که یا نقطه‌چین و یا مستقیم به دولت مرتبط می‌شود که تخلفات سازمان خصوصی‌سازی و سیستم بانکداری نمونه‌هایی از این قبیل هستند. لذا وقتی مجموعه سالمی در دولت شکل بگیرد، بخش عمده‌ای از آن حل می‌شود.


وی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه از بین افرادی که شورای وحدت به آن‌ها نامه نوشته چه کسانی به نامه جواب دادند؟ تصریح کرد: بر اساس پاسخ‌هایی که برسد با داوطلبین گفت‌وگو می‌کنیم و طبق اینکه «نامه نوشتم و جوابی ننوشتی» آن‌ها را ارزیابی می‌کنیم. قاعدتاً اقدام ما در این طراحی موکول به افرادی است که به این نامه پاسخ بدهند.


متکی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه از بین افرادی که شورای وحدت به آن‌ها نامه نوشته کدام یک توان اجرایی کردن وعده‌های خود را دارد؟ اظهار کرد: در رابطه با کسانی که به آن‌ها نامه دادیم جمله کلیدی در آن است؛ افرادی که در معرض نامزد شدن قرار دارند دعوت شده‌اند و ارزیابی به نسبت افراد نیست و  حول محور رئوس برنامه و گروه آن‌ها انجام خواهد گرفت. در خود شورای وحدت دو کارگروه داریم که افراد را موردبررسی قرار خواهند داد.


سخنگوی شورای وحدت در واکنش به اینکه اخیراً کدخدایی اعلام کرده نگرانی در مورد تغییر مفاد مربوط به انتخابات در قانون اساسی وجود ندارد، وقت تغییر قانون اساسی رسیده است؟ اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود ۵۰ روز به انتخابات مانده مجالی برای این تغییرات نمانده است لذا پیشنهاد برای تغییر مفاد قانون اساسی در اولویت شورای وحدت نیست. 


متکی در ارزیابی اینکه در نهایت کدام جناح در انتخابات آینده پیروز خواهد شد، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد گفتمانی که مبتنی بر اصول انقلاب و مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری و نیازهای مردم باشد، موفق خواهد شد؛ به‌عبارت‌دیگر گفتمان باید به حوزه انقلاب و مردم متصل باشد و درک واقعی از مسائل جامعه داشته باشد. 


وی درباره اینکه کدام جناح در انتخابات ریاست‌جمهوری رقیب جدی اصولگرایان است، افزود: در حال حاضر یک جریان در این انتخابات حضور دارد که ۸ سال دولت را در دست داشته است و حالا باید در مورد اقداماتی که انجام دادند توضیح بدهند و جریان دیگر کسانی که ۸ سال گذشته در دولت نبودند و نقد دارند و آن جریان ارزشی است لذا رقابت بین این دو جریان است. 


متکی در ارزیابی تأثیر مذاکرات وین بر انتخابات خاطرنشان کرد: نسبت به  مذاکرات وین تردید داریم. در حال حاضر متولیان دستگاه دیپلماسی براساس رصدهای صورت گرفته در آمریکا این مذاکرات را آغاز کردند و می‌خواهند به موردی که در این ۶ سال نتوانستند به آن دست پیدا کنند، از طریق این مذاکرات دست پیدا کنند. این مذاکرات می‌تواند بر انتخابات تأثیر بگذارد اما واقعیت این است که با توجه به تجربه ۴۰ سال گذشته عینک خوش‌بینی و ذوق‌زدگی را از خود دور کنیم. آمریکایی‌ها از زمان برجام حتی تا قبل از روی کار آمدن ترامپ هم اقدام جدیدی نکردند. 


هدف از وحدت، پرهیز از اختلاف‌ها است


وی با اشاره به راهبرد اصول‌گرایان در انتخابات آینده اظهار کرد: در سال ۹۲ اصولگرایان بازی برده را باختند اما در ۹۶ گرچه منتهی انتخاب نامزد واحد نشد اما توانست ۱۶ میلیون رأی اقشار مختلف را به دست بیاورد. لذا در حال حاضر مدل ۹۶ را مدنظر قرار دادیم اگر با پایگاه‌های مختلف انتخاباتی وارد عرصه شویم، عرصه را به رقیب واگذار می‌کنیم. شورای وحدت در مقابل شورای ائتلاف نیست و این دو می‌توانند تجمیع شوند و همان‌طور که موحدی کرمانی در ابتدای تشکیل شورای وحدت هدف از تشکیل این شورا ادامه تلاش‌ها برای وحدت و پرهیز از اختلاف است. 


متکی ادامه داد: بنابراین بحث اختلاف نیست و با شورای ائتلاف و جبهه پایداری اشتراکات فراوانی داریم و این اشتراکات باعث می‌شود که بتوانیم به نامزد واحدی برسیم. همچنان که رئیسی مورد توجه آن‌ها هم است. البته با توجه به ملاحظاتی که وجود دارد خود رئیسی در مورد ورود به انتخابات بحثی را مطرح نکردند. رئیسی اگر وارد انتخابات شوند مورد استقبال نیروهای ارزشی قرار می‌گیرد. در حقیقت رئیسی از ۹۶ به بعد چهره جدیدی از خود نشان داد و همگان بر درستی و پاک‌دستی وی تأکید می‌کنند. مردم نشان دادند که بیهوده به سمت کسی نمی‌روند و بیهوده در این مسیر نمی‌مانند، ویژگی دیگر وی ظرفیت تجمیع نیروهای انقلاب گرد ایران است.


این چهره اصولگرا با اشاره به سیاست‌های اقتصادی دولت گفت: دولت اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارد لذا نگاه‌ها به اقتصاد باید تغییر کند. تا زمانی که کار در منوچهری و دلار بیش از کار تولیدی باشد، اقتصاد کشور درست نمی‌شود. دولت دلار ۳ هزار تومانی تحویل گرفت و دلار ۳۰ هزار تومانی تحویل داد. 


متکی در ادامه خاطرنشان کرد: برخی معتقدند که دستگاه دیپلماسی باید برای کشور تولید ثروت کند و سیاست خارجی بر پایه روابط اقتصادی خارجی است که بنده در دوران وزارت خود بر این اساس تلاش کردم اما موفق نشدم.


این چهره اصولگرا درباره اینکه آیا نامه شورای وحدت به داوطلبان ناشی از نگاه بالا به پایین این جریان نسبت به نامزدها بوده است؟ ادامه داد: موحدی کرمانی رئیس شورای وحدت است و ما با بشاشیت به اظهارات دوستان توجه می‌کنیم. همچنین در مورد فردی که می‌گوید مستقل است، به‌این‌ترتیب عمل خواهیم کرد که اگر در  بررسی‌های خود در شورای وحدت به آن فرد برسیم از او حمایت می‌کنیم. 


متکی در واکنش به اینکه امکان دارد او مانند انتخابات قبل در جریان انتخابات آینده از علی لاریجانی حمایت کند؟ افزود:  سال ۸۲ بعد از تحولات ۷۶ شرایط جدیدی در کشور شکل گرفت و رویکرد مردم نسبت به افرادی که گره خوردگی بیشتری با انقلاب داشتند، بیشتر شد. در این سال مجموعه آبادگران اسلامی شکل گرفت و انتخابات شورای دوم را در دست گرفتند و بعد از آن به سمت انتخابات مجلس رفتند و مجلس هفتم مجموعه اصول‌گرایان رأی آوردند و حدادعادل که در  مجلس ششم در انتهای لیست در این انتخابات به رده بالاتری دست پیدا کرد. بنده هم با توجه به سیاست‌های جمعی از لاریجانی حمایت کردم.


وی متذکر شد: لاریجانی پاشنه آشیل شورای وحدت شده بود و بسته تخریبی القایی علیه شورای وحدت منتشر کردند. تقریباً با امکانات رسانه‌ای که داشتند این را به همه جا القا کردند و ما به اینکه خود را در مواجه با این سؤال قرار دهیم، سعی کردیم سازوکارهای خود را بسازیم. ما اولین مجموعه‌ای  هستیم که اولویت یک خود را اعلام کردیم. لذا اولین مجموعه‌ای هستیم که ایده گفت‌وگو با کاندیداها را مدنظر قرار داد. در حال حاضر هم اگر رئیسی بیاید فرقی نمی‌کند که شورای وحدت و شورای ائتلاف جدا از هم کار کنند چراکه هر دو از او حمایت می‌کنند. 


متکی در رابطه با فضای سرد حاکم بر جامعه گفت: مردم از ما مسئولین ناراحت هستند و احساس می‌کنند که مسئولین آن‌ها را دوست ندارند و به صحبت‌های آن‌ها توجه نمی‌کنند؛ بنابراین دولت باید با صمیمیت با مردم برخورد کند و بابت ناکارآمدی‌ها از مردم عذرخواهی کند و پایبندی خود را به آرمان‌های امام و انقلاب اعلام کند. 


وی در پاسخ به اینکه در دولت آینده چه سمتی خواهد داشت، ابراز کرد: بنده آرد سیاسی خود را الک کردم و الک را هم آویزان کردم، من با دوستان اصولگرا هستم کما اینکه انتخابات مجلس دهم را باهم باختیم و انتخابات مجلس را همه با هم بردیم لذا پیروزی در انتخابات بزرگ‌ترین پاداش بنده است. 


انتهای پیام/۴۱۵۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب