توجه به بزرگی خدای متعال در دعای افتتاح/ خدا در چشم انسان متقی بزرگ است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین محمد شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در چهارمین روز ماه مبارک رمضان به شرح دعای افتتاح پرداخت.
بیش از 20 حمد در دعای افتتاح
وی عنوان کرد: در ادامه دعای افتتاح به فراز چهارم «اَلْحَمْدُللهِ الَّذی لَمْ یَتَّخِذْ صاحِبَه وَلا وَلَداً» میرسیم. اگر این دعای افتتاح را دعای حمدها بنامیم حرف بیربط و بیجایی نگفتهایم. بیش از 20 حمد در این دعا به ما آموخته شده است و هر کدام از این حمدها حکمتی دارد.
ستایش بر بزرگی و عظمت خدا
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: نخستین حمدی که باید برای خدا داشته باشیم، ستایش بر بزرگی و عظمت خداست. این عظمت خدا مظاهری دارد و بزرگی خدا را در جلوههای گوناگون میتوانیم ببینیم. یکی از عظمتهای پروردگار این است که خداوند، همسر برای خود انتخاب نکرده است و او نیاز عاطفی و جنسی ندارد. همچنین خدا، فرزندی انتخاب نکرده که عصای دست او باشد و یا ارثی از او ببرد. در قرآن میخوانیم «فَیَکُونَ مَوْرُوثاً وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْک» حضرت موسی با همه عظمت خود گفت «ارسل معیّ هارون»، هارون را کمک من بفرست. «أشرِکه فی امری»، شریک امر من شود. پیغمبر اسلام (ص)، امیرالمؤمنین (ع) را شریک امر خود و وزیر خود انتخاب کرد. «اشتت بِه أزرک»، پشت من را و هوای من را داشته باشد.
خداوند شریکی ندارد
شریفانی ادامه داد: در دعای افتتاح آمده است که «وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْک وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیرا»، خداوند در مالکیت، شریکی ندارد. خدا، سرپرست ندارد که تحت ولایت او باشد و خدا کسانی را ندارد که او را در خلقت کمک کنند او چه خدای بزرگی است. ما نمیتوانیم بزرگی او را توصیف کنیم. «اللهُ أکبر» را در اول همه نمازها میخوانیم. در اللهُ أکبرُ مِن کلّ شیء است. در تسبیحات اربعه نماز میخوانیم «سبحان الله والحمدلله و لا اله الا الله والله أکبر» در میان اذکار یکی از اذکار خاصه همین است؛ اللهُ أکبر. تا همیشه بزرگی خدا را اعتراف کنیم و در ذهن خودمان داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دستورات بزرگی که خداوند به پیغمبر (ص) داده «وَ ربُّکَ فَکَبِّر قُمْ فَأنذِر» است، برخیز اِنذار کن و پروردگارت را بزرگ بشمار. اثر این حرفها چیست؟ چرا اینقدر باید خدا را بزرگ بشماریم؟ بزرگی خدا چه خاصیتی دارد؟ خاصیت بزرگی پروردگار این است که وقتی خدا در چشم ما بزرگ شد، دیگر همه چیز از چشم ما میافتد. ممکن است به کسی پول و ریاستی دهند و خودش را گم کند یا اینکه به یک بلایی رنجیده میشود و از کوره در میرود، دلیل این کارها به خاطر این است که بزرگی خدا را درک نکرده است.
خدا در چشم انسان متقی بزرگ است
این استاد دانشگاه گفت: امیرالمؤمنین (ع) در خطبه حمام اینچنین به ما میآموزد که «عَظُمَ الخالق فی انفُسِهم». خدا در چشم انسان متقی بزرگ است. وقتی خدا بزرگ شد، «فَصَبُرَ ما دونَهُ فی أعیُنِهم»، غیر از خدا در چشم ما کوچک میشود. اگر شما به مجلسی بروید که 40 نفر در آنجا هستند ولی شخصیت ویژهای آنجا حضور دارد، وقتی وارد مجلس میشوید فقط توجه شما به اوست، اصلاً به 39 نفر دیگر نگاه نمیکنید. این خاصیت توجه به بزرگی است. اگر ما به بزرگی خدا توجه کنیم، دیگر همه چیز از چشم ما خارج میشود. این تعبیر دعا آمده است که بزرگی خدا را به ما نشان دهد.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/