احتمال ایجاد ویروس جهشیافته جدید بعد از تزریق واکسن کرونا
مریم اسکندریان در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، در خصوص اثرگذاری مصرف قلیان بر روی بیماران مبتلا به کرونا، اظهار کرد: درحال حاضر در بیمارستانها مشاهده میشود، که تعداد زیادی از بیماران کرونایی افراد زیر ۴۰ سال هستند که دارای بیماری زمینهای نیز نیستند.
این کارشناس درمان گفت: بیشتر افرادی که بعد از ابتلا به بیماری کرونا وضعیت وخیمی پیدا میکنند، جوانان حدود ۲۵ تا ۳۰ سال هستند که وقتی از سابقه مصرف قلیان و سیگار آنها جویا می شویم مشخص میشود سابقه طولانی در مصرف داشتهاند یا در جوار افرادی که قلیان و سیگار مصرف میکنند بودهاند.
این کارشناس درمان با اشاره به اینکه بدترین و بیکیفیتترین نوع توتون در قلیانها مصرف میشود و در سیگارها هم به دلیل تقلبی بودن ۷۰ درصد سیگارهای موجود در بازار تقریباً همین موضوع وجود دارد، گفت: علاوه بر استفاده از توتون بیکیفیت، اضافه شدن اسانسهای میوه و رنگها به قلیان، موجب تولید ماده سمی به نام آرسنیک در آن میشود که این ماده بافت ریه را بهطور کامل از بین میبرد.
وی اظهار کرد: البته آرسنیک تنها ماده سمی که اسانسها در قلیان ایجاد میکنند نیست و مواد سمی زیادی در قلیانها ایجاد میشود که مهمترین و مضرترین آنها آرسنیک است.
این کارشناس درمان تأکید کرد: آرسنیک با از بین بردن مژکهای ریه موجب فیلتر نشدن ورودیهای ریه میشود و ریه را مستعد ابتلا به بیماری میکند که این مسئله در زمان شیوع کرونا بسیار خطرناک است.
وی بیکیفیت بودن توتون مصرفی در قلیانها، استفاده از مواد رنگی و اسانسها، ضرر ۵۰ برابری قلیان نسبت به سیگار برای بدن را از عوامل مهم آسیب به ریه دانست و تأکید کرد: این مسئله موجب هر چه بیشتر شدن تهدید ابتلا و درگیری شدید ریه در بیماری کرونا میشود.
اسکندریان با انتقاد از ستاد ملی کرونا در خصوص عدم مدیریت صحیح در خصوص تعطیلی قلیانسراها و رستورانهای عرضهکننده قلیان، اظهار کرد: خیلی از مشاغل ضروری تعطیل شدهاند اما قلیانفروشیها و دکههای سیگارفروشی باز هستند و حتی زمانی که مشاغل باز میشود در رستورانها از فروش و سرو قلیان ممانعت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر مسئولان دارند به سمتی میروند که تحت فشار اجتماعی هر چه سریعتر واکسیناسیون را در دستههای بزرگتر انجام دهند، افزود: باید این مسئله را نیز در نظر گرفت که هر واکسنی سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند و با وضعیت آلودگی هوا و مصرف گسترده قلیان این موضوع قطعاً تشدید خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: یک کارشناس درمان با اشاره به احتمال بروز ویروس جدید بعد از تزریق واکسن کرونا، گفت: مشخص نیست استنشاق سوخت مازوت و آلایندههای موجود در هوا پس از تزریق واکسن کرونا در جمعیتهای بزرگتر چه واکنشی در ریه افراد نشان می دهد و چه ویروس جهشیافتهای را ایجاد خواهد کرد.
این کارشناس درمان افزود: صداوسیما باید در خصوص اینکه ویروس کرونا چه تأثیری میتواند روی افرادی که قلیان و سیگار مصرف میکنند اطلاعرسانی داشته باشد.
انتهای پیام/۴۱۵۹/پ
انتهای پیام/