گوگل به صورت غیرقانونی کاربران را ردیابی میکند/ لزوم استفاده از پلتفرمهای بومی برای حفظ امنیت ملی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
گوگل به صورت غیرقانونی کاربران را ردیابی میکند
دستهای از فعالان فضای مجازی در کشور اتریش به سرپرستی مکس شرمز از گوگل به اتهام ردیابی غیرقانونی کاربران سیستم عامل اندروید در دادگاههای فرانسه شکایت کردند. در این شکایت نوشته شده است که گوگل برای هر کاربر اندروید شناسه تبلیغاتی خاصی را صادر میکند و با ردیابی او در مناطق مختلف کره زمین شرکتهای تبلیغاتی هر ناحیه را از حضور کاربران سیستم عامل اندروید در محدوده آنها آگاه میسازد.
این گروه اتریشی معتقدند عملکرد گوگل بهروشنی نقض حریم خصوصی کاربران اندروید و برخلاف قوانین اتحادیه اروپا است. مکس سرمز از دستگاه قضاییه کشور فرانسه خواست بهسرعت تحقیق در این رابطه را آغاز کرده و با اعمال فشارهای سیاسی و مالی بر مدیران گوگل آنها را ملزم به رعایت حقوق کاربران کند. استفانو روزتی، وکیل دادگستری در فرانسه گفت: «گوگل با شناسههای مخفی که تنها خود در اختیار دارد سالانه میلیونها دلار درآمد کسب میکند. درواقع گوگل اطلاعات مهمی از کاربران نظیر رمز عبور در حسابهای کاربری، فهرست لباسها و موزیکهای مورد علاقه را به شرکتهای تبلیغاتی میفروشد.»
نمونه ایرانی اسکنر دیجیتال پاتولوژی ساخته شد
یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری تربیت مدرس اسکنر دیجیتال پاتولوژی را بومیسازی کرده است. این دستگاه لامهای شیشهای میکروسکوپی را دریافت کرده و از آنها تصویربرداری میکند. سامانه ترافیک هوشمند، عملگر الکتریکی و نرمافزار شبکه از دیگر محصولات تولیدی این شرکت است.
سامانه ترافیک هوشمند ابزار اطلاعاتی برای احراز هویت خودروهاست که مکانیزم ثبت تصاویر، شماره پلاک و ثبت تخلف را برای پلیس آسانتر میکند. عملگر الکتریکی ابزاری برای باز و بسته کردن شیر در صنعت پتروشیمی، نفت و گاز است. این محصول فرمان کاربر را دریافت کرده و شیر را در موقعیت مناسب قرار میدهد. نرمافزار شبکه نیز برای افزایش بهرهوری و مکانیزه کردن مدیریت و انتقال سیالات در خطوط لوله به کار میرود. این شرکت دانشبنیان با هدف تحول در اتوماسیون و هوشمندسازی فرایندهای صنعتی اقدام به تولید این محصولات کرده است.
پراستفادهترین شبکههای اجتماعی در سال ۲۰۲۱ بشناسید
اگرچه فیسبوک با ۲.۶ میلیارد کاربر روزانه خود درمجموع اینستاگرام، واتساپ، مسنجر و شبکه اجتماعی خود، بر فضای رسانههای اجتماعی مسلط است، اما محبوبترین پلتفرم در ایالاتمتحده به رقیب آن یعنی یوتیوب میرسد.
طبق نظرسنجی انجامشده توسط «پیو ریسرچ» بین ۲۵ ژانویه و ۸ فوریه ۲۰۲۱، ۸۱ درصد از پاسخدهندگان ۱۸ ساله و بالاتر از یوتیوب استفاده میکنند، درحالیکه فیسبوک با ۶۹ درصد در رده دوم قرار دارد. شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز با ۴۰ درصد در رتبه سوم قرار گرفته است. پس از آنها اپلیکیشنهای پینترست با ۳۱ درصد، لینکدین با ۲۸ درصد، اسنپ چت با ۲۵ درصد، توئیتر با ۲۳ درصد، واتساپ با ۲۳ درصد، تیکتاک با ۲۱ درصد و ردیت با ۱۸ درصد در جایگاه چهارم تا دهم پراستفادهترین شبکههای اجتماعی قرار دارند.
لزوم استفاده از پلتفرمهای بومی برای حفظ امنیت ملی
معمولاً در جوامع مختلف مردم برای انتخاب پلتفرمهای تابع قوانین، سیاستگذاریهای کلان و عملکرد مسئولان هستند البته این به معنای این نیست که تمام مردم فقط باید از شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای مشخصی استفاده کنند. متأسفانه در چند سال اخیر مسئولان هیچ اهتمام و افتخارورزی به پیامرسانهای ایرانی نداشتهاند. اکنون مشاهده میکنیم که تقریباً تمامی مسئولان با هر گرایش سیاسی در پیامرسانهای خارجی حساب کاربری دارند و از این برنامهها استفاده میکنند. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
از نظر بنده مشکل کنونی کشور در بحث فضای مجازی انتخابهای نادرست مسئولان است. مدیران نهادهای دولتی در انتخاب پیامرسانهای خارجی به مسئله امنیت ملی توجه نمیکنند. در بسیاری از کشورهای دنیا مسئولان برای ارتباط با یکدیگر از پیامرسانهای بومی استفاده میکنند اما در ایران حتی پیامهای کاری و نامههای اداری نیز در پلتفرمهای خارجی ارسال میشود. در چند مورد کارمندان برای دریافت اسناد به ادارات مختلف مراجعه کرده ولی به جای تحویل مدارک کاغذی در پیامرسان غیرایرانی اسناد را ارسال کردند و این یعنی سطح سواد رسانهای و آگاهی مسئولان نسبت به طبقهبندی امنیتی دادهها کافی نیست.
چرا زنبور عسل پس از نیش زدن، میمیرد؟
نیش زنبور عسل مکانیسمی دفاعی است که مانند تله ضامندار و خاردار عمل میکند و زخم اولیه را روی بدن مهاجم ایجاد میکند. نیش زدن زنبور عسل مکانیسم خودکشی نیست، زنبور میتواند پس از نیش زدن حشرات دیگر، نیش خود را بیرون بکشد.
زنبورها سعی میکنند نیش را تا جای ممکن وارد پوست مهاجم کنند تا زخمی عمیق ایجاد شود. پوست پستانداران فیبرهای بسیاری دارد، بنابراین زنبور نمیتواند نیش خود را آزاد کند. درنتیجه شکم زنبور در حین فرار باز میشود و میمیرد. زنبورهای عسل تنها گونهای به شمار میروند که از طالع بد رنج میبرند.
چگونه متوجه نفوذ غیرمجاز به ایمیل و حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی شویم؟
اکنون که تعداد زیادی از کاربران فضای مجازی به دلیل انتشار غیرمجاز اطلاعات خصوصی خود در خطر قرار گرفتهاند، لازم است فوراً احتمال نفوذ به حساب کاربری پست الکترونیکی شرکت یاهو (ایمیل) و فیسبوک را بررسی و از نفوذهای آینده جلوگیری شود. برای اطلاع از نفوذ هکرها به حساب کاربری خود کافی است کلمه pwned را در گوگل جستوجو و پس از آن آدرس پست الکترونیکی خود را در محل مورد نظر وارد کنید. سپس روی کلمه pwned کلیک کرده تا ایمیل شما برای همیشه در سرور سایت ذخیره شما و هرگونه دسترسی غیرمجاز به آن سریعاً اعلام میشود.
کارشناسان فناوری بارها به کاربران فضای مجازی توسعه کردهاند برای حفاظت از حریم خصوصی خود در وبسایتها و اپلیکیشنهای مختلف در بازههای زمانی کوتاهمدت رمز عبور و شناسه کاربری خود را تغییر دهند. بهتر است گذرواژه ترکیبی از حروف و اعداد باشد تا هکرها و ماشینهای مخصوص رمزگشایی نتوانند بهسهولت وارد حساب کاربری شما شوند. یعنی برای ناکام گذاشتن هکرها به منظور سرقت اطلاعات کاربران بهترین روش همان پیشگیری و رعایت نکات امنیتی است. سایت pwned علاوه بر آدرس ایمیل در صورت تمایل کاربر شماره تلفن او را نیز دریافت کرده تا مدیریت جامعی بر حساب کاربری فیسبوک و ایمیل اعمال و تمام ورود و خروج به برنامههای گفتهشده را اعلام کند.
کنترل بیماریهای همهگیری با فناوری یادگیری ماشین
مطالعهای جدید در دانشگاه گوتنبرگ نشان میدهد انسانها میتوانند با استفاده از فناوری یادگیری ماشین روشهایی مؤثر برای جلوگیری از شیوع گسترده بیماریهای همهگیر را معرفی و بهکارگیری کنند.
پس از شیوع بیماری همهگیر کرونا گروههای مختلفی از دانشمندان درصدد برآمدند تا ضمن بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته راهی برای مقابله با اپیدمیهایی که در آینده ممکن است زندگی انسانها را تهدید کنند بیابند. در جریان یکی از این پروژههای علمی محققان دریافتند فناوری یادگیری ماشینی با اطلاعاتی نسبتاً محدود پیشبینیهای دقیقی از میزان همهگیری ویروسهای مختلف را ارائه میدهد. لورا ناتالی، مختصص فیزیک در دانشگاه گوتنبرگ گفت: «تحقیقات انجام روی فناوری یادگیری ماشین اولین گام برای کنترل بیماریهای همهگیر در آینده است و قطعاً تلاشهای کنونی نتایج ارزشمندی خواهد داشت.»
بحران در کمین زمینیها!
تغییر اقلیمی بزرگترین چالش سیاره ماست و هوش مصنوعی میتواند به ما کمک کند تا در برابر افزایش دمای کره زمین مبارزه کنیم. سازمان ملل متحد به ما هشدار داده که سال ۲۰۲۱ آخرین فرصت برای ایجاد تغییر اساسی در مبارزه با گرم شدن کره زمین است. سازمان ملل برای رفع این نگرانی فوری در تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۱ میزبان کنفرانس اقلیمی CPO۲۶ است. غولهای صنعتی مانند «هیتاچی»، «گروه مشاوره بوستون» (BCG) و «کلایمیت اِیآی» (Climate AI) در این کوشش همکاری خواهند کرد. این شرکتها میتوانند نوآوری داشته و راهحلهای مناسبی را ارائه دهند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
هوش مصنوعی؛ آخرین تلاش انسان برای نجات زمین
یافتن راهحلهای سریع و مقرونبهصرفه برای هر کشوری مهم است و هوش مصنوعی میتواند نقشی اساسی داشته باشد. در سطح جهانی، هوش مصنوعی به مقامات کمک میکند تا با خطراتی مانند آتشسوزی مقابله کنند، خطرات زیستمحیطی را در نقاط آسیبپذیر کاهش میدهد، امکان نظارت توسط پهپادها را برقرار کرده و سایر تلاشها را برای زنده ماندن کره زمین برای سالهای آینده فراهم میکنند. درواقع هوش مصنوعی عامل اصلی تلاشها خواهد بود.
ایتالیاییها به آسترازنکا نه گفتند!
نلو موسومسی، رئیس جزیره خودمختار سیسیل و نماینده قانونی این منطقه در دولت ایتالیا در گفتوگو با رسانهها بیان کرد: «بیش از ۸۰ درصد مردم این جزیره از تزریق واکسن آسترازنکا خودداری میکنند.»
این سیاستمدار ایتالیایی درحالی چنین آماری را اعلام کرده است که بررسیها نشان میدهد در سایر شهرها و استانهای این کشور نیز جمعیت زیادی از مردم با واکسیناسیون عمومی به وسیله واکسن آسترازنکا موافق نیستند. به نظر میرسد مردم ایتالیا در قلب اروپا به این واکسن انگلیسی اعتماد نداشته و نه تنها آن را برای مقابله با کرونا مفید نمیدانند بلکه معتقدند تزریق این واکسن موجب اختلال در عملکرد طبیعی بدن شده و خطرات زیادی را به دنبال دارد.
ابهام درباره رکورد سرعت اینترنت اپراتورها
از اواسط سال ۱۳۹۹ شرکتهای ایرانسل و همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتورهای تلفن همراه رونمایی از سایتهای اینترنت ۵G در کشور را آغاز کرده و رقابت سختی برای توسعه زیرساخت اینترنت نسل پنجم و دستیابی به بیشترین سرعت اینترنت بین این اپراتورها شکل گرفت. هرکدام از این شرکتها تاکنون تستهای متعددی انجام داده و به رکوردهای قابل توجهی در زمینه انتقال داده در شبکه ۵G دست یافتهاند.
بیشتر بخوانید:
ادعاهایی که برای تبلیغات گوش مخاطب را پر میکنند
شرکت ایرانسل در بهمن ماه سال گذشته مدعی شد به بیشترین سرعت انتقال داده در شبکه ۵G دست یافته و اطلاعات مربوط به این تست را در سایت خود منتشر کرد. مدیرعامل ایرانسل در همین رابطه در اینستاگرام خود نوشت: «گرچه بالاترین عدد ثبت شده در این تست، برابر با ۳.۳۱۲ گیگابیت بر ثانیه برای دانلود بوده است، اما همکارانم با تستهایی که در بهمن ماه انجام دادهاند، معمولاً سرعتهایی بین ۳ تا ۳.۵ گیگابیت را مشاهده میکنند که این نوید را میدهد تا بهزودی بتوانیم سرعت دانلودی در محدوده ۴ گیگابیت بر ثانیه را هم تجربه کنیم. با وجود این، رکورد ثبت شده در روز گذشته توسط این تیم، بالاترین رکورد سرعت منتشرشدۀ اینترنت در ایران است که تا به حال و با بهرهگیری از این تکنولوژی، به ثبت رسیده است. پیش از این، سوم دی ماه امسال، با تلاش بیوقفۀ همکارانم در ایرانسل، با ثبت سرعت بیش از ۲.۵ گیگابیت بر ثانیه، رکورد سرعت اینترنت ایران باز هم به نام ایرانسل ثبت شده بود.»
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/