دوومیدانیکاران از نفس افتاده!/ فرصت میزبانی هم به داد ورزشکاران نرسید/ ضعف دوومیدانی بیشتر از گذشته
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، برگزاری مسابقات جام امام رضا(ع) که در تقویم فدراسیون جهانی دوومیدانی گنجانده شده و 40 امتیاز برای المپیک داشت اقدام مثبتی از سوی فدراسیون دوومیدانی بود که در روزهای شیوع ویروس کرونا و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار شد. ورزشکاران در مسابقات بینالمللی جام رضا در صورتی که رکوردهای خوبی ثبت می کردند میتوانستند راهی آوردگاه توکیو شوند. این مسابقات به میزبانی مشهد برگزار شد که در پایان تیم عراق با کسب 8 طلا، 2 نقره و 4 مدال برنز بهعنوان تیم قهرمان شناخته شد.
شرایط میزبانی و اقدام فدراسیون دوومیدانی برای برگزاری چنین مسابقاتی قابل قبول بود اما رکورد ورزشکاران در این رقابتها نگرانیها را در مورد آینده دوومیدانی بیشتر از گذشته کرد. رشته دوومیدانی که بیشترین سهم مدال در میدان المپیک را به خود اختصاص میدهد و بهعنوان رشته مادر شناخته میشود در اکثر کشورها با سرمایهگذاری خوبی مواجه است اما در ایران این اتفاق خیلی کم به چشم میآید و در چند سال اخیر هم با افت این رشته ورزشی مواجه شدیم. در این مسابقات هم در حالی که انتظار میرفت ورزشکاران ایرانی از فرصت میزبانی استفاده کنند و رکوردهای بهتری به ثبت برسانند اما در برخی از مادهها حتی ورزشکاران با تجربه و نامدار هم نتایج غیرقابل پیشبینی کسب کردند تا بیشتر از گذشته ضعف دوومیدانی ایران به چشم بیاید و تفاوت ایران با کشورهای همسایه به چشم بیاید.
البته در این مسابقه برخی حواشی و اتفاقات پیشبینی از جمله سرقت کفشهای دونده المپیکی کشورمان هم اتفاق افتاد و سبب شد او نتواند طبق انتظار نتیجه دلخواه خود را کسب کند. در ماده دوی 100 متر حسن تفتیان مقابل دونده عراقی بهعنوان نایبقهرمانی رسید که همانطور که گفته شد این موضوع به دلیل سرقت کفشهای او بود که تفتیان مجبور شد با کفش ماده 800 بدود.
البته در این ماده یک اتفاق غیرقابل پیشبینی رخ داد اما در سایر مادهها هم وضعیت چندان چنگی به دل نزد؛ بهعنوان مثال سجاد هاشمی که مدتی است با حمایت فدراسیون دوومیدانی در اردوی برون مرزی در ترکیه حضور دارد در این رقابتها خوب ظاهر نشد؛ او در این رقابتها مقابل دوومیدانیکار عراقی در جایگاه دوم قرار گرفت. در ماده 200 متر هم در جایگاه سوم ایستاد. هاشمی در شرایطی این رکوردها را کسب کرد که این روزها برای کسب سهمیه المپیک تلاش میکند.
در ماده پرش ارتفاع ایران کیوان قنبرزاده که رکوردار ایران است در این مسابقات مقابل دوومیدانیکار سوری در جایگاه دوم ایستاد و رکوردی بهتر از 2.15 ثبت نکرد. در سایر مادهها ورزشکاران از کشورهای عراق، ترکیه، سوریه، پاکستان به قهرمانی رسیدند و عملاً دوومیدانیکاران ایران در این رقابتها خیلی خوب ظاهر نشدند. البته به گفته صیامی رئیس فدراسیون دوومیدانی این مسابقات بعد از فصل بدنسازی ورزشکاران برگزار شد و افت رکوردها طبیعی است اما باید به این نکته توجه کرد که این شرایط برای همه ورزشکاران در سایر کشورهای مختلف است.
به نظر میرسد مسابقات بینالمللی جام امام رضا و نتایجی که دوومیدانیکاران کسب کردند نشان داد دوومیدانی ایران فاصله زیادی با کشورهای همسایه دارد و اگر شرایط به همین صورت پیش برود این رشته نه تنها در میدان المپیک بلکه در مسابقات آسیایی حرفی برای گفتن ندارد و باز هم زنگ خطر برای این رشته مادر در ایران به صدا درآمده است.
کمتر از 5 ماه دیگر مسابقات المپیک توکیو با یک سال تأخیر برگزار میشود؛ دوومیدانی ایران که پیش از برگزاری این مسابقات دو سهمیه کسب کرده بود در جریان این رقابتها مهدی پیرجهان در دوی ۴۰۰متر با مانع مسابقات بینالمللی دوومیدانی جام امام(ع) از طریق رنکینگ صاحب سهمیه شد. در این ماده 50 نفر اول رنکینگ جهانی به المپیک دعوت میشوند که پیرجهان با رتبه ۲۴ به المپیک دعوت شده و ۴۰ صدم با رکورد المپیک فاصله دارد. اما رکورهایی که در این مسابقه ثبت شد نشان داد شاید خوش خیالی فدراسیون دوومیدانی است که به افزایش چند سهمیه امیدوار است. به هر حال نتایجی که ورزشکاران در این رقابتها ثبت کردند بسیار ناامیدکننده بود و قطعاً برای به حرکت درآوردن موتور دوومیدانی در ایران تنها فدراسیون نمیتواند کاری از پیش ببرد و وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک هم باید به کمک فدراسیون بیایند تا این سه ضلع ورزش ایران بتوانند شرایط دوومیدانی را در کشور ایران احیا کنند.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/